maniek taj Posted October 19, 2011 Share Posted October 19, 2011 Witam chciałem tylko zapytać po co w stiku jest dccd i jak się to powinno regulować . :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dartmoor Posted October 19, 2011 Share Posted October 19, 2011 Szukajka działa. viewtopic.php?f=26&t=112272&hilit=+dccd&start=0 Pomuka poproszę. (lewy dolny róg obok czerwonego wykrzyknika) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krysztal Posted October 19, 2011 Share Posted October 19, 2011 maniek taj, w telegraficznym skrócie dccd jest by regulować stopień spięcia centralnego dyfra. W jeszcze większym skrócie: przy rozpięciu bardziej lata tył, przy spięciu coraz mniej a wychodzi bardziej przód. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dartmoor Posted October 19, 2011 Share Posted October 19, 2011 maniek taj, w telegraficznym skrócie dccd jest by regulować stopień spięcia centralnego dyfra. W jeszcze większym skrócie: przy rozpięciu bardziej lata tył, przy spięciu coraz mniej a wychodzi bardziej przód. Z tym się nie zgodzę. :wink: Gdy masz bardziej na tył to możesz latać z kontrą jak dryfter a na spiętym przy większych umiejętnościach możesz prowadzić auto w poślizgu gdzie dwie osie nie mają przyczepności. Bardziej wyjezdza przodem bo jest ograniczona praca mechanizmu różnicowego i trzeba umieć to zwalczyć. Przy rozpięciu dodatkowo więcej momentu jest przekazywane na tylną oś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krysztal Posted October 20, 2011 Share Posted October 20, 2011 no właśnie dlatego nie wiem z czym się nie zgodzisz ? przy mniejszym spięciu więcej idzie na tył dlatego większe tendencje do nadsterowności. A żeby na spiętym walić długimi bokami to bardzo ślisko musi być... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dartmoor Posted October 20, 2011 Share Posted October 20, 2011 no właśnie dlatego nie wiem z czym się nie zgodzisz ? przy mniejszym spięciu więcej idzie na tył dlatego większe tendencje do nadsterowności. A żeby na spiętym walić długimi bokami to bardzo ślisko musi być... Szczerze mówiąc to już nie pamiętam jak to pisałem Ale widzę że mamy wspólne zdanie więc jestem za tym żeby po rozdaniu pomuków zamknąć wątek bo pytający otrzymał link do wyczerpującego wątku na ten temat. 8) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniek taj Posted October 20, 2011 Author Share Posted October 20, 2011 Bardzo dziękuję za szczegółową odpowiedz na temat dccd w imprezce , pozdrowionka dla was Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krysztal Posted October 20, 2011 Share Posted October 20, 2011 więc jestem za tym żeby po rozdaniu pomuków zamknąć wątek bo pytający otrzymał link do wyczerpującego wątku na ten temat. 8) maniek taj albo nie czyta uważnie albo nie wychwycił przekazu podprogowego 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniek taj Posted October 20, 2011 Author Share Posted October 20, 2011 już pomuki poleciały Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts