pitgol Posted October 17, 2011 Share Posted October 17, 2011 Chciałem dobrać sobie leasing - planuje w ten sposób sfinansować sobie samochod (uzywany). Odwiedziłem wujka gógla, poklikałem sobie w sieci, nawet znalazłem kilka firm, ktore oferują takie usługi... ba! nawet wklikałem się w formularze kontaktu. i w ciagu 24h odpowiedziała jedna firma - Masterlease. Pardon - dwie - millenium leasing również się odezwało i obiecało ofertę w ciągu max dwóch dni. i tyle ich widzieli. w zwiazku z powyższem: 1. wiecie czy / czemu wszyskie firmy leasingowe mają swoich potencjalnych klientów w d..pie? 2. jeśli nie wszystkie - znacie może jakąś firmę (a najchętniej konkretnego doradcę leasingowego z Wwy lub okolic) ktorego polecacie? 3. są jakieś niuanse, na ktore szczegolnie trzeba zwrocic uwage przy wyborze leasingodawcy tudziez w samej umowie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
joanna7f Posted October 17, 2011 Share Posted October 17, 2011 ja mam oba samochody w vb leasing, rzeczywiście bywa, że trochę olewają klienta, ale jak co do czego to chętnie przylatują po kasę... ogólnie nie narzekam, jak były jakieś sprawy z ubezpieczeniem i leasingiem to sami załatwiali co trzeba Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitgol Posted October 17, 2011 Author Share Posted October 17, 2011 ja mam oba samochody w vb leasing, rzeczywiście bywa, że trochę olewają klienta, ale jak co do czego to chętnie przylatują po kasę... ogólnie nie narzekam, jak były jakieś sprawy z ubezpieczeniem i leasingiem to sami załatwiali co trzeba damy szanse... zobaczymy czy raczą się odezwać :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
imgw Posted October 17, 2011 Share Posted October 17, 2011 zamieszanie, kredyt jest lepsiejszy niewatpliwie jest troche drozej ,ale w kazdej chwili mozesz go spalcic, a z leasingiem juz nie jest tak latwo. ALe jak cos to moge Ci polecic Raiffeisen leasing Link to comment Share on other sites More sharing options...
joanna7f Posted October 17, 2011 Share Posted October 17, 2011 zamieszanie, kredyt jest lepsiejszy mowa 8) niewatpliwie jest troche drozej ,ale w kazdej chwili mozesz go spalcic, a z leasingiem juz nie jest tak latwo. ale na firmę to podobno lepiej leasing Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitgol Posted October 17, 2011 Author Share Posted October 17, 2011 zamieszanie, kredyt jest lepsiejszy niewatpliwie jest troche drozej ,ale w kazdej chwili mozesz go spalcic, a z leasingiem juz nie jest tak latwo. ALe jak cos to moge Ci polecic Raiffeisen leasing Kredyt może i lepsiejszy, ale chyba drożsiejszy i z VATem chyba też mniej opłacalnie jest? A co do leasingu - to nie można taki spłacić przed czasem poprzez spłacenie wszystkich zaplanowanych płatności? Link to comment Share on other sites More sharing options...
imgw Posted October 17, 2011 Share Posted October 17, 2011 imgw napisał(a):niewatpliwie jest troche drozej ,ale w kazdej chwili mozesz go spalcic, a z leasingiem juz nie jest tak latwo. ale na firmę to podobno lepiej leasing to wszsytko jak zwykle zalezy :wink: Kredyt może i lepsiejszy, ale chyba drożsiejszy i z VATem chyba też mniej opłacalnie jest? ale ze co Vat ? ze go rozliczysz od razu a nie w ratach ? A co do leasingu - to nie można taki spłacić przed czasem poprzez spłacenie wszystkich zaplanowanych płatności? to juz chyba nie jest takie proste - dlatego tak duzo jest ofert odstapienia leasingu, ale tak mi sie tylk owydaje, nie wiem :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
wąż Posted October 17, 2011 Share Posted October 17, 2011 poszło pw Link to comment Share on other sites More sharing options...
GREGG Posted October 17, 2011 Share Posted October 17, 2011 Chciałem dobrać sobie leasing - planuje w ten sposób sfinansować sobie samochod (uzywany). Odwiedziłem wujka gógla, poklikałem sobie w sieci, nawet znalazłem kilka firm, ktore oferują takie usługi... ba! nawet wklikałem się w formularze kontaktu. i w ciagu 24h odpowiedziała jedna firma - Masterlease. Pardon - dwie - millenium leasing również się odezwało i obiecało ofertę w ciągu max dwóch dni. i tyle ich widzieli. w zwiazku z powyższem: 1. wiecie czy / czemu wszyskie firmy leasingowe mają swoich potencjalnych klientów w d..pie? 2. jeśli nie wszystkie - znacie może jakąś firmę (a najchętniej konkretnego doradcę leasingowego z Wwy lub okolic) ktorego polecacie? 3. są jakieś niuanse, na ktore szczegolnie trzeba zwrocic uwage przy wyborze leasingodawcy tudziez w samej umowie? miałem swojego subaraka w bre leasing przez 3 lata i byłem zadowolony z obsługi zresztą kiedyś bre leasing było "oficjalnym" partnerem SIP - nie wiem czy tak jest nadal Link to comment Share on other sites More sharing options...
MForbi Posted October 17, 2011 Share Posted October 17, 2011 Mam obie subaryny w BRE i jestem bardzo zadowolony. Jesli chesz kontakt do człowieka - daj znać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kameleon Posted October 17, 2011 Share Posted October 17, 2011 ja miałem jeden W Raiffeisenie a drugi w Kredyt Lease... Nie mam pytań - wziął bym drugi raz leasing w Raiffeisenie a jakbym miał brać W kredyt Leasie to bym wziął kredyt... Leasing wychodzi taniej na firmę z odliczaniem VATu - którego teraz jest gorzej odliczać... A kredyt jest bezpieczniejszy i w razie czego szybko można skończyć lub tak jak ja - wziąłem w leasingu i po 3 dniach wyskoczył silnik... Wtedy od leasingu nie ma odwrotu... Od kredytu jest... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GREGG Posted October 18, 2011 Share Posted October 18, 2011 ja miałem jeden W Raiffeisenie a drugi w Kredyt Lease... Nie mam pytań - wziął bym drugi raz leasing w Raiffeisenie a jakbym miał brać W kredyt Leasie to bym wziął kredyt... Leasing wychodzi taniej na firmę z odliczaniem VATu - którego teraz jest gorzej odliczać... A kredyt jest bezpieczniejszy i w razie czego szybko można skończyć lub tak jak ja - wziąłem w leasingu i po 3 dniach wyskoczył silnik... Wtedy od leasingu nie ma odwrotu... Od kredytu jest... to prawda, z kredytu łatwiej się wycofać w razie potrzeby. ale z drugiej strony w leasingu można mieć bardzo tani pakiet ubezpieczeniowy i spokój w tym temacie na kilka lat... a w kredycie chyba takich możliwości nie ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
ESP Posted October 18, 2011 Share Posted October 18, 2011 Tez polecam Raiffeisen Leasing. Sam mam kredyt u nich. Bardzo miło, szybko i konkretnie. Do tego tabela opłat i prowizji mocno konkurencyjna w porównaniu z innymi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kameleon Posted October 18, 2011 Share Posted October 18, 2011 co do pakietu ubezpieczeniowego to w leasingu jest tak samo - możesz sobie na rok wykupić bądź doliczyć do raty - no chyba, że furę nową bierzesz... Inaczej jest tak samo jak w kredycie. W leasingu na pewno jest taniej bo samochód jest wtedy własnością leasingu a on ma zniżki... Tak naprawdę to ja ubezpieczam w link4 i wychodzi mi tak samo jak leasingowe zniżki w PZU a miałem już 2 szkody i mega szybko działają i dobrze wypłacają.. Także ja pod tym kątem wolę sam ubezpieczać... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hogi Posted October 18, 2011 Share Posted October 18, 2011 Leasing.... Zapytaj się, co będzie w przypadku kradzieży auta lub szkody całkowitej. zresztą kiedyś bre leasing było "oficjalnym" partnerem SIP - nie wiem czy tak jest nadal Teraz jest Raiffeisen. Łukasz Piątek Raiffeisen Leasing 0-691-911-223 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitgol Posted October 18, 2011 Author Share Posted October 18, 2011 temat do zamknięcia - dziekuję kolezeństwu za szybką reakcje i pomoc :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MForbi Posted October 18, 2011 Share Posted October 18, 2011 Daj znać na czym ostatecznie stanęło i dlaczego tak - tak z ciekawości. To może być ciekawe dla innych "poszukujących". Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitgol Posted October 18, 2011 Author Share Posted October 18, 2011 najprawdopodobniej stanie na wyjęciu kasy z kieszeni. po obliczeniach wychodzi mi, że nieszczególnie sie opłaca leasing samochodu wartości poniżej 40-50kPLN. prawdziwe korzyści, rekompensujące ryzyka, sa przy nówce (lub prawie nowce) powyżej 20kEUR Link to comment Share on other sites More sharing options...
imgw Posted October 18, 2011 Share Posted October 18, 2011 zamieszanie, PW poszlo Link to comment Share on other sites More sharing options...
lewen Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 Pytanie: ktore firmy oferuja leasing finansowy (kapitalowy)? Znalazlem EFL i PKO. Czy w tym leasingu jest okreslona gorna granica wratosci pojazdu do rozliczen (jak w kredycie)? Pytanie nr 2: cesja leasinu operacyjnego - jak do tego podchodzi US? Teoretycznie, raty leasingu operacyjnego mozna rozliczac, jesli umowa jest zawarta na rynkowa wartosc pojazdu (przy cesji tylko na pozostala do splacenia kwote) oraz co najmniej 24miesiace. Dzieki z gory! Link to comment Share on other sites More sharing options...
imgw Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 viewtopic.php?f=1&t=130386&hilit=leasing Link to comment Share on other sites More sharing options...
lewen Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 imgw, akurat na moje pytania nie ma tam odpowiedzi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
imgw Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 ale po co powielac tematy ? :roll: :wink: no i tamten jest na glownym to moze jakis spamer zajrzy i odpowie bo bedzie licznik bil :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 no i tamten jest na glownym to moze jakis spamer zajrzy i odpowie bo bedzie licznik bil :wink: Ja wolę, jak nie bije... za dużo postów mam :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
imgw Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 Aga, no wlasnie, jeszcze ktos pomysli ze wszystkie sa na temat :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts