kamilx20 Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 z tyłu gaźnika mam jedną śrubkę ze sprężynką od czego ona jest czy jest coś jeszcze Link to comment Share on other sites More sharing options...
huzar105 Posted October 17, 2011 Share Posted October 17, 2011 Są 2 śrubki jedna od wysokości wolnych obrotów, zaś 2 od składu mieszanki. Dokładnie to chyba nazywało się "regulacja zawartości tlenu w spalinach" :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilx20 Posted October 22, 2011 Author Share Posted October 22, 2011 jeżeli na ssaniu sie dławi i jak by zalewa. a jak odpalam zimny bez ssania bo przyblokowałem tą klapkę od ssania co by sie nie zamykała. to lepiej mu bez ale musze przez chwile przytrzymać go na obrotach tak pow 2 tys. to czy nie znaczy że ma za wysoką dawkę paliwa? ps mam w mojej justynce sonde lambda wiem że ona dobiera jakoś tam dawke paliwa ale niby jak skoro mam gaznik a nie widziałem jakiś tam kabelków czy czego kolwiek co mogło by tą dawką sterować wydawało mi sie że takie sondy to są w wtrysku -- So paź 22, 2011 8:14 pm -- mam gaznik aisan Link to comment Share on other sites More sharing options...
huzar105 Posted October 24, 2011 Share Posted October 24, 2011 To nie wiem. W 1200 jest gaźnik Hitachi. Ogólnie kończy się Tobie gaźnik, chyba wszyscy co mają gaźniki to już przerabiali. Ja w swoim wyciołem chyba wszystko. Nawet ssanie zrobiłem na linkę, a i tak czasem się dziwnie zachowywał. Teraz zakładam inny gaźnik dużego webera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilx20 Posted October 31, 2011 Author Share Posted October 31, 2011 a można dopasować gaznik od jakiejś mazdy itp. -- Pn paź 31, 2011 8:51 pm -- albo tico Link to comment Share on other sites More sharing options...
antolll Posted November 7, 2011 Share Posted November 7, 2011 Huzar, a da się do mojej zamontować taki gaźnik który by się nie krztusił na nawrotach i wyjściu z zakrętów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts