dzioba Posted October 14, 2011 Share Posted October 14, 2011 Witam, Szkam porady przy wyborze amorkow do imprezy jak w tytule. powod: Czy wystarczy zmienić amorki czy i sprężyny? jesli to jakie daja rade?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakupno Posted October 14, 2011 Share Posted October 14, 2011 a amory z wrx czy sti nie podejda ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted October 14, 2011 Share Posted October 14, 2011 http://sti.jp/e/parts/catalogue/impreza_gr/2.html :?: :roll: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
joanna7f Posted October 14, 2011 Share Posted October 14, 2011 powod: ale się gibła Link to comment Share on other sites More sharing options...
elmo Posted October 14, 2011 Share Posted October 14, 2011 dzioba, obadałem trochę temat w ramach MY'07. Kompromisem będą estiajowe Ultra SR + Eibachy oraz grubsze stabilizatory. W przypadku lanosa chyba powinno być podobnie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzioba Posted October 16, 2011 Author Share Posted October 16, 2011 elmo, Eibachy sa twardsze w porownaniu z estejowymi??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
elmo Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 elmo, Eibachy sa twardsze w porownaniu z estejowymi??? Z tego co mi wiadomo to tak. Ponadto obniżają furkę o jakieś 30mm względem serii. Nie wiem jak jest z lanosem, ale do ssaka MY'07 można zamontować Eibachy i UltraSR dedykowane STi > 05. Do tego grubsze staby WRX'owe i powinno być dobrze. Z tego co mówi The Forum takie zestawinie sprawuje się lepiej niż Tein Basic, czy SS, gdy furka służy także do jazd codziennych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzioba Posted October 16, 2011 Author Share Posted October 16, 2011 Obawiam się obniżania bo kola ledwo się mieszczą i mogą się nie zmieścić przy obniżeniu. Szlifowalem ranty tylnych blotnikow bo sie nie miescily. Trochę mi szkoda zmieniać kola na inne ET bo te mi pasują wizualnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elmo Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 dzioba, seria STi też leży niżej niż seria N/A, więc z tymi kółkami może być rzeczywiście problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Koper Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 Czy wystarczy zmienić amorki czy i sprężyny? jesli to jakie daja rade?? Radę dają seryjne od wrx 265 KM (jak dla mnie) i spręzyny i amortyzatory bym zmienił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzioba Posted October 18, 2011 Author Share Posted October 18, 2011 zostaną jednak oryginalne sprężyny(Nie chce obnizac auta a tylko usztywnic) albo eibachy a amorki Koni. Ponoć się źle starzeją ale nie dam im się zestarzeć. Powod, to największy zakres regulacji od toru do komfortu. Za taka cenę warto spróbować. Opowiem w listopadzie po probach na torze. Wiekszy problem zrobil sie z forkiem bo nie znalazlem zadnych amorkow na francuskim rynku Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakupno Posted October 18, 2011 Share Posted October 18, 2011 a forek ma miec zawiast na tor czy off-road:?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzioba Posted October 18, 2011 Author Share Posted October 18, 2011 Twardy ale nie obniżany. Konieczny na tor a i w piachu tez powinien dać rade. Najwyżej pojade szosowa na plejadach Link to comment Share on other sites More sharing options...
joanna7f Posted October 18, 2011 Share Posted October 18, 2011 Najwyżej pojade szosowa na plejadach :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: no nie rób mi tego no :roll: kogo ja wtedy będę wypatrywać na próbach? :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzioba Posted October 18, 2011 Author Share Posted October 18, 2011 joanna7f, ktos niedawno pisał, "uderz w stół........" na plejady będzie swap terenowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
joanna7f Posted October 18, 2011 Share Posted October 18, 2011 ktos niedawno pisał, "uderz w stół........" oj tam oj tam to nie mów o tak kontrowersyjnych... pomysłach na plejady będzie swap terenowy kół Ci mało? to teraz jeszcze zawieszenie będziesz kolekcjonował? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzioba Posted October 18, 2011 Author Share Posted October 18, 2011 kół Ci mało? mało bo brak mi 7,5" do federali i muszę znaleźć do konca tygodnia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts