Jump to content

Gdzie jest OBD w Legacy 96 ?

subaryna ok

Recommended Posts

Legacy 2.0, 96r po przekładce z angola -taki kupiłem, pod kierownicą ma być ale nie widać , straszny młyn z przewodami tam mam nie wszystko działało.Z prawej strony pod nagrzewnicą są 2 szt.metalowe pudełka , to z żółtymi wtykami będzie ABS, to po prawej komp-tak myślę.

Jakie są kolory przewodów z kompa do OBD ?

Dzięki za pomoc .

jeśli się nie mylę to te z żółtymi wtyczkami to nie ABS tylko Air Bag tam lepiej nie grzeb a OBD hmm nie wiem czy nie musisz sobie wymrugać tych błędów złączając odpowiednie wtyczki pod kierownicą a jak masz instalację zrobioną wymienioną czy przedłużaną pozdrawiam

Instalacja pod konsolą wygląda na wymienioną, nie wszystko było podłączone np:sterowanie nawiewami nie podłączono,wtyki nie pasowały, nie było zmian szyba, nogi, centralny , musiałem rozbierać konsolę, schowek, radio, popiołkę aby wyczaić funkcję i przewody to sterujące.Musiałem dołożyć dodatkowy przełącznik nawiew z zewn ?wewn. Nie działał centralny zamek i podnoszenie szyb to zrobiłem.Kupiłem ELM 327 i chciałem sprawdzić co jest namącone, testy pomiary , charakterystyki itd..Problem jest taki że:do 4000 obr/min silnik jest mułowaty potrzeba zejść na bardzo niski bieg aby wyprzedzić w rozsądnym odcinku drogi.Daje taki dźwięk, bulgotanie jakby był źle ustawiony zapłon w Polonezie. Na wyższych obrotach jest w miarę dynamiczny,silnik tylko 2.0. Gdzie znajdę opis kodów - mrugania .

Dzięki za dotychczasową pomoc i zainteresowanie.