makkui Posted October 11, 2011 Share Posted October 11, 2011 Witam Szukam półosi przedniej prawej do forestera 2.5 XT 2006 rok! Czy wie ktoś które połośki z innych modeli bądź nawet z Imprez podejdą? znalazłem taką: Subaru Forestera 2,5 l benzyna 2004 podejdzie mi do 2.5 XT 2006 ? a może ktoś chce sprzedać jakaś od razu ? :-) pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmlody Posted October 11, 2011 Share Posted October 11, 2011 ja mam jakieś ze starej imprezy ale nie wiem z jakiej i gdzie pasują ale oddam za dwa piwa Link to comment Share on other sites More sharing options...
miszozon Posted October 11, 2011 Share Posted October 11, 2011 Całość może nie podejść, ale znając Subaru np. przegub może pasować. Zależy co jest potrzebne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted October 11, 2011 Share Posted October 11, 2011 Półoś może Ci pasować od starszych Forseterów (2002-) Imprezy i Legacy, pod warunkiem, że będzie to półoś odautomatików lub manulanych modeli od roku chyba 05 w górę... Różnica leży tylko w wewnętrznym przegubie Są dwa typy półosi do Subaru, jeden, starszy, to półoś w której przegub wewnętrzny ma otwór na wieloklin wystający ze skrzyni, a w nowszych jest odwrotnie, z wewnętrznego przegubu wystaje wielkolin, a w skrzyni jest gniazdo, sprawdź co masz, powinieneś mieć (na 99%)półoś z wystającym wiloklinem, i kup w ASO lub szukaj używki. ,,Na oko" rozpoznasz przeguby wewnętrzne: stary typ jest okrągły, jak się przyjrzysz, zobaczysz taką przetyczkę blokująca przegub, a nowy typ ma trzy wgłębienia, oba typy przegubów są malowane na zielono.... Automatiki maja chyba już wcześniej te przeguby z trzema wgłębieniami i wieloklinem wystającym z półosi i wchodzącym w skrzynię, Forester XT ma to chyba od modelu 2003- czyli od końca 2002 i z takiego już powinna pasować... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts