kowalk Posted October 10, 2011 Share Posted October 10, 2011 Moje pytanie jest następujące czy pompa oleju z sti 2009 ma dużo większy wydatek od pompy z mojej starowinki (impreza wrx'92) ? I moje drugie pytanie czy pompa sti'2009 podejdzie do mojego silnika 2.0 (EJ20G DW1HE) Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted October 10, 2011 Share Posted October 10, 2011 blok powinien być z grubsza taki sam, więc pompa olejowa też powinna pasować nie wydaje mi się, żeby pompa od nowszego motoru dawała więcej ciśnienia (nie mówię o sprawności i jej spadku ze względu na zużycie) jak obie pompy są nowe albo w podobnym stopniu zużyte, powinny dawać moim zdaniem porównywalne ciśnienia, to tylko tak na logikę, nie mam danych fabrycznych... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xbike Posted October 10, 2011 Share Posted October 10, 2011 Pompa sti08+ ma większą zębatkę 11mm i większą wydajność. Mozna ją zamontować P&P do starszych silników. To bardzo dobra modyfikacja. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted October 10, 2011 Share Posted October 10, 2011 :shock: :!: człowiek uczy się całe życie , dobrze wiedzieć Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowalk Posted October 10, 2011 Author Share Posted October 10, 2011 No i pomuk poleciał! Dziękować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts