Jump to content

Co to jest?

nikko

Recommended Posts

Ma ktoś może pojęcie co to jest i do czego służy.

Wyrzucałem dzisiaj filtr gąbkowy i montowałem OEM-owy. W miejscu gdzie powinien być oryginalny filtr jest dziwny czarny plastikowy pojemnik wielkości półlitrowego słoika z dwoma wężykami.

cosot.th.jpg

Potrzebne to? Czy może być zamocowany do góry nogami?

Filtr oparów. No nie bardzo. Przepływ oparów będzie zachwiany. Ja bym go zostawił tak jak jest. Ale są tutaj tacy, na opinii których możesz polegać w 100% - poczekaj chwilkę.

Filtr oparów. No nie bardzo. Przepływ oparów będzie zachwiany. Ja bym go zostawił tak jak jest. Ale są tutaj tacy, na opinii których możesz polegać w 100% - poczekaj chwilkę.

Dzięki. Nie o to chodzi, że ja go chcę mieć do góry nogami. Po prostu po założeniu filtra OEM nie starcza przewodów i nie wiem czy szukać przedłużki, czy może zostać...

-- N paź 09, 2011 6:54 pm --

I jeszcze pytanie - zamontowałem ten parownik w jedynym wolnym miejscu do którego dosięgnęły przewody - tj. przy prawym kielichu od przodu. Czy to aby nie za blisko silnika i turbiny? Nie zapali się od temperatury?

No i jeszcze raz ponawiam pytanie czy może być do góry dnem?

Nie, nie może być do góry dnem ponieważ na dole masz skraplacz,ale możesz go wyp...ć całkowicie wraz z przewodami,ucierpią natym białe foczki na Kamczatce,czy gdzie one tam żyją :) ,pozdro.

Dzięki,ale pamiętaj żeby zostawić ten czujnik do którego idą te podciśnienia bo ci wywali "czeka endżina" ,pozdro.

Czyli co, np. puszkę wywalić, a wężyki połączyć ze sobą?

Nie,wywal puszkę i jak polecisz po wężykach to one idą do takiego czujnika a potem do kolektora ssącego,ten czujnik musi zostać razem z podłączoną do niego wtyczką,wszystkie przewody możesz wywalić.Albo po prostu wywal puszkę i tyle,resztą się nie przejmuj,pozdro.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...