Rafal1984 Posted October 9, 2011 Share Posted October 9, 2011 Witam, dzisiaj nie moge dostać się do auta, (OBK 2005) nie mogę otworzyć drzwi kierowcy zarówno pilotem jak i kluczem. Musze wchodzić od strony pasażera. . . gdy próbuje otworzyć zamek (obojętnie czy z pilota czy kluczem) to słychać, że siłownik próbuje otworzyć ale nie daje rady do końca, wydaje mi się że coś jest z zamkiem w drzwiach a nie z siłownikiem. Niewiem czy da się ściągnąć boczek drzwi gdy są zamknięte. . . ? PROSZĘ O POMOC. . . . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted October 9, 2011 Share Posted October 9, 2011 Niewiem czy da się ściągnąć boczek drzwi gdy są zamknięte. . . ? Raczej wątpię, żeby to było możliwe... Z klucza się nie otwiera? Ja kiedyś sprawdziłam w swoim, to klucz nie wchodził do końca i musiałam zamek naprawiać... Przełącznikiem na drzwiach kierowcy też nie daje rady? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafal1984 Posted October 9, 2011 Author Share Posted October 9, 2011 u mnie klucz wchodzi normalnie ale nie otwiera tak jak pilot i przełącznik w środku . . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted October 9, 2011 Share Posted October 9, 2011 To musiał Ci się zamek zablokować chyba :roll: U mnie padły siłowniki w drzwiach z tyłu, ale można je było otwierać/zamykać przełącznikiem na danych drzwiach (tym przy klamce). Boczek się zdejmuje dość łatwo, ale zatrzaski są "od spodu" więc chyba będzie z tym trochę kłopotu :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafal1984 Posted October 9, 2011 Author Share Posted October 9, 2011 musze sie jakos dobrac bo innego wyjscia nie ma klamka chodzi bez oporu w przeciwuenstwie do innych drzwi wiec mysle ze albo urwala sie jakas linka albo ciegno i nie zwalnia zamka masakra jeszcze w niedziele. . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
zento Posted October 9, 2011 Share Posted October 9, 2011 Ciesz się że masz problem z otwarciem jednych drzwi, a nie odwrotnie (problem z zamknięciem). Poczekaj do jutra, wpakuj się od strony pasażera i jedź do serwisu. Chyba, że jesteś złota rączka i wiesz co robisz to walcz samodzielnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafal1984 Posted October 9, 2011 Author Share Posted October 9, 2011 Pacjent zbadany i rozebrany bez szkód, poza urwanym jednym zatrzaskiem. W serwisie tez zwykli ludzie, mechanicy, pracuja wiec nie chce mi sie jechac i przeplacac za godziny roboty, którą można względnie samemu zrobić.... Za awarie odpowiedzialne było cięgno klamki zewnętrznej które zablokowało się w połowie i siłownik odbijał tak jak drzwi byłyby otwarte i teraz już wiem że boczek można ściągnąć przy zamkniętych drzwiach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted October 9, 2011 Share Posted October 9, 2011 Rafal1984, super, że Ci się udało :wink: PS Powinieneś dać sobie pomuka :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts