Jump to content

Zatrzaśnięte drzwi kierowcy

Rafal1984

Recommended Posts

Witam,

dzisiaj nie moge dostać się do auta, (OBK 2005) nie mogę otworzyć drzwi kierowcy zarówno pilotem jak i kluczem.

Musze wchodzić od strony pasażera. . . gdy próbuje otworzyć zamek (obojętnie czy z pilota czy kluczem) to słychać, że siłownik próbuje otworzyć ale nie daje rady do końca, wydaje mi się że coś jest z zamkiem w drzwiach a nie z siłownikiem.

Niewiem czy da się ściągnąć boczek drzwi gdy są zamknięte. . . ?

PROSZĘ O POMOC. . . . .

Niewiem czy da się ściągnąć boczek drzwi gdy są zamknięte. . . ?

Raczej wątpię, żeby to było możliwe...

Z klucza się nie otwiera?

Ja kiedyś sprawdziłam w swoim, to klucz nie wchodził do końca i musiałam zamek naprawiać...

Przełącznikiem na drzwiach kierowcy też nie daje rady?

To musiał Ci się zamek zablokować chyba :roll:

U mnie padły siłowniki w drzwiach z tyłu, ale można je było otwierać/zamykać przełącznikiem na danych drzwiach (tym przy klamce).

Boczek się zdejmuje dość łatwo, ale zatrzaski są "od spodu" więc chyba będzie z tym trochę kłopotu :roll:

musze sie jakos dobrac bo innego wyjscia nie ma klamka chodzi bez oporu w przeciwuenstwie do innych drzwi wiec mysle ze albo urwala sie jakas linka albo ciegno i nie zwalnia zamka

masakra jeszcze w niedziele. . .

Ciesz się że masz problem z otwarciem jednych drzwi, a nie odwrotnie (problem z zamknięciem).

Poczekaj do jutra, wpakuj się od strony pasażera i jedź do serwisu. Chyba, że jesteś złota rączka i wiesz co robisz to walcz samodzielnie :)

Pacjent zbadany i rozebrany bez szkód, poza urwanym jednym zatrzaskiem.

W serwisie tez zwykli ludzie, mechanicy, pracuja wiec nie chce mi sie jechac i przeplacac za godziny roboty, którą można względnie samemu zrobić....

Za awarie odpowiedzialne było cięgno klamki zewnętrznej które zablokowało się w połowie i siłownik odbijał tak jak drzwi byłyby otwarte i teraz już wiem że boczek można ściągnąć przy zamkniętych drzwiach :)