rybex Posted October 6, 2011 Share Posted October 6, 2011 Cześć i czołem, Mam lekki problemik, wypierdział mi się wydech w Subarynce. Stąd moje pytanie czy gdy wykonam mój plan A lub plan B ( widoczny na zdjęciu ) nic się nie stanie z mocą auta ? W sensie czy nie osłabnie i czy tak można, ładowanie turbo lub coś w tym stylu. Mam wypierdziany wydech tam gdzie zaznaczyłem kolorem żółtym. Plan A to wywalić tą puszkę dużą i wstawić rurę 2,25 cala ( taka jak cały wydech ) Plan B wstawić rurę aż do łącznia zaznaczonego na zdjęciu Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted October 6, 2011 Share Posted October 6, 2011 Wstaw se rure Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Morgiana Posted October 6, 2011 Share Posted October 6, 2011 Wstaw se rure Aleś poradził Gdzie se ma wsadzić tę rurę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rybex Posted October 6, 2011 Author Share Posted October 6, 2011 w Dupę Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted October 6, 2011 Share Posted October 6, 2011 Bedzie chlostanie paskiem, cos czuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
rybex Posted October 6, 2011 Author Share Posted October 6, 2011 Który plan lepszy A czy B ? Ta gruba pucha to jest zwykły środkowy tłumik ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted October 6, 2011 Share Posted October 6, 2011 No niech sobie przytnie tyle ile tam potrzeba, no matko, kawal rury a ile zastanawiania Wez do jakiegos "wydechowca" - przytnie, wstawi rure, moze nawet byc od flanszy do flanszy. Tak jak bedzie Wam wygodniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rybex Posted October 6, 2011 Author Share Posted October 6, 2011 To wiem wiem, tylko chciałem się dowiedzieć czy nic się nie stanie czy to może nie jakiś katalizator hehe , albo coś w tym stylu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted October 6, 2011 Share Posted October 6, 2011 Moze i jest jakis katalizator, ale kit z nim. Wywalaj. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek_z Posted October 6, 2011 Share Posted October 6, 2011 rybex, ja w swoim GT'99 miałem wydech 2,5" na dedykowanych elementach i tylko ta seryjna środkowa rura z katalizatorem mi zostala. Męczyła mnie ta rura, bo chciałem mieć pełen przelot, ale zawsze były ważniejsze wydatki. W końcu też zaczęła pierdzieć z powodu ukruszonej flanszy i postanowiłem ją wymienić. Nie chciałem się bawić w cięcie i spawanie, więc kupiłem od kolegi z Forum rurę środkową H&S 2,5" z rezonatorem, dedykowaną do GT (wstawia się ją na zasadzie P&P) za dość rozsądne pieniądze. No i teraz to się dopiero jeździ i słyszy... Polecam 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gwidon Posted October 6, 2011 Share Posted October 6, 2011 To wiem wiem, tylko chciałem się dowiedzieć czy nic się nie stanie czy to może nie jakiś katalizator hehe , albo coś w tym stylu. To tłumik jest, wywal i rób rurę. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rybex Posted October 11, 2011 Author Share Posted October 11, 2011 Jednak okazało się że część A to jednak nie tłumik a KATALIZATOR , tak czy siak wywaliłem i wstawiłem kwasówke na 40 cm tak żeby się wszystko ładnie zgrało. Nic nie powinno się dziać złego że wywaliłem katalizator prawda ? Jeszcze może na tym zarobie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gwidon Posted October 11, 2011 Share Posted October 11, 2011 Jednak okazało się że część A to jednak nie tłumik a KATALIZATOR , tak czy siak wywaliłem i wstawiłem kwasówke na 40 cm tak żeby się wszystko ładnie zgrało. Nic nie powinno się dziać złego że wywaliłem katalizator prawda ? Jeszcze może na tym zarobie No to jeszcze dziwniej, bo u mnie to jest tłumik Nic się nie będzie działo, jak nie przegiąłeś ze średnicą :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartZ Posted October 11, 2011 Share Posted October 11, 2011 Nic nie powinno się dziać złego że wywaliłem katalizator prawda ? Spaliny mają łatwiej, dużo łatwiej i silnik będzie se lżej oddychał... :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
chojny Posted October 11, 2011 Share Posted October 11, 2011 tak czy siak wywaliłem i wstawiłem kwasówke na 40 cm Też się tak bawiłem, wywalałem kolejno wszystko co wypierdziane aż nie było czego wywalać.... kupiłem dedykowany i nareszcie jest jak trzeba. Tylko zdecydowanie ZA CICHO Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikko Posted October 11, 2011 Share Posted October 11, 2011 Nic nie powinno się dziać złego że wywaliłem katalizator prawda ? Spaliny mają łatwiej, dużo łatwiej i silnik będzie se lżej oddychał... :wink: I tylko na przegląd trzeba jechać na "zaufaną" SKP... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rybex Posted October 11, 2011 Author Share Posted October 11, 2011 Średnice dałem 2 mm chyba wiekszą albo nawet milimetr, tak że elegancko mi weszło Mam taką zaufaną myślę że nie będzie jakiś problemów z przeglądem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts