aerospin Posted October 6, 2011 Share Posted October 6, 2011 Czy ktoś próbował zakładać taki zawias do GT? Chodzi mi o wysokość sprężyn - czy będzie OK (np. tak, jak AGX z Eibachem), czy będzie stał jak koza? Dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gwidon Posted October 6, 2011 Share Posted October 6, 2011 Czy ktoś próbował zakładać taki zawias do GT? Chodzi mi o wysokość sprężyn - czy będzie OK (np. tak, jak AGX z Eibachem), czy będzie stał jak koza? Dzięki! Będzie wyżej parę cm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max Posted October 6, 2011 Share Posted October 6, 2011 Ja mam w RX sprężyny z WRX 01 i jest mega wysoko. Do tego jak dla mnie też za twardo i prowadzenie się pogorszyło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
namiot Posted October 6, 2011 Share Posted October 6, 2011 ja mam w gt 97 zawias z sti 2002, jest wyżej od zawiasu z ra i ale o to mi chudziło i twardziej trochę jak by skakał tył, przód przekłada się ale w tyle w poduszce trzeba przełożyć 2 śruby przerabiałem to tydzień temu Link to comment Share on other sites More sharing options...
aerospin Posted October 7, 2011 Author Share Posted October 7, 2011 Zgadza się, na zawiasie i seryjnych sprężynach STI stoi wyżej. Ale sprężyny Prodrive obniżają chyba o 2,5 cm, czyli mniej więcej tyle, ile Eibach. Dlatego się zastanawiam, czy będzie dużo wyżej niż zestaw AGX+Eibach... Gwidon, wyżej o parę centymetrów właśnie w porównaniu z AGX+Eibach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted October 7, 2011 Share Posted October 7, 2011 Na dzień dobry GC8 jest o dobre 150kg lżejszy od New Age, już z tego powodu stoi wyżej po założeniu zawiasu od New Age, i nic nie skacze, no chyba, że do seryjnego zawiasu Gc8 założy się sprężyny od STI New Age...to już w ogóle posuniecie bez grama sensu, bo sprężyny są dobierane charakterystyką do amora i takich rzeczy nie powinno się robić. Pod moim nickiem masz fotkę, na której widać jak zachowuje się GT na zawiasie z STI Link to comment Share on other sites More sharing options...
aerospin Posted October 7, 2011 Author Share Posted October 7, 2011 Elek, ale ja ten zawias to do auta chcę, a nie do samolotu W zasadzie pytanie moje można sprowadzić do tego - założyć zawias z STI ze sprężynami Prodrive od STI, czy ze sprężynami Eibach od GT? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gwidon Posted October 7, 2011 Share Posted October 7, 2011 Elek, ale ja ten zawias to do auta chcę, a nie do samolotu W zasadzie pytanie moje można sprowadzić do tego - założyć zawias z STI ze sprężynami Prodrive od STI, czy ze sprężynami Eibach od GT? Na tych Prodrive będziesz mił wyżej niż seria GT, ze dwa cm jakoś. Jeśli ten Eibach jest dedykowany do GT to będzie normalnie, w sensie obniży Ci wóz. Pytanie co wolisz :wink: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aerospin Posted October 7, 2011 Author Share Posted October 7, 2011 W sumie zapytałem o wysokość, bo jakoś wywnioskowałem, że im wyżej tym gorzej się prowadzi. A w sumie wizualnie to dla mnie bez znaczenia - chciałbym taki zestaw, na którym auto będzie lepiej jeździć. Pytanie chyba końcowe, czy w GT seryjne amory od STI ze sprężynami Eibach dedykowanymi do GT się sprawdzą. Albo czy sprawdzą się lepiej/gorzej niż seryjne amory od STI ze sprężynami Prodrive dedykowanymi do budy GD? Na asfalcie przede wszystkim... Ufff Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted October 7, 2011 Share Posted October 7, 2011 Ja bym zaryzykował zestawienie amorów od STI New Age ze spingami Eibach, na pewno są twardsze i niższe niż seria, mogą się zgrać... sprężyny Prodrive do GD są na pewno obliczone na większe obciążenia, bo GD jest cięższe niż GC/GF.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aerospin Posted October 7, 2011 Author Share Posted October 7, 2011 Elek, dzięki, tak chyba zrobię i zobaczymy co z tego wyjdzie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted October 7, 2011 Share Posted October 7, 2011 niewiele ryzykujesz...a wyniki moga być ponad oczekiwania... teraz tyko rozdać pomuki i lulu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bujak27 Posted October 7, 2011 Share Posted October 7, 2011 Daj pomuka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuzi4 Posted October 11, 2011 Share Posted October 11, 2011 A to mi też daj pomuczka Nie bądź taki :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts