Jump to content

Stukający magiel?

Dartmoor

Recommended Posts

Witam. Od dłuższego czasu w moim Subaru coś stuka. Byłem z tym w dwóch warsztatach i nic nie znaleźli, wszystko jest dobrze. Co nie zmienia faktu że stuka. Postanowiłem sam wrzucić auto na podnośnik do kumpla i sprawdzić. Po obmacaniu całego auta łomem od spodu i ruszaniu wszystkiego jedyne co wydawało jakikolwiek a przy czym taki sam dźwięk to.... magiel. Gumy od niego są dobre. Gdy ruszałem gumą od magla to skrzeczało tym samym dźwiękiem co stuka przy każdej nawet minimalnej pracy amortyzatorów. Gdy już zdjąłem metalową osłonę chroniącą magiel od dołu (która przy okazji była przekręcona na dwie różne śruby) to nagle skrzypienie ustało. Pomyślałem że spoko, mam to za sobą. Wszystko poskręcałem przejechałem 200m. I od nowa... :evil::evil::evil:

Miał/ma ktoś podobny problem?

U mnie bylo tak:przy kupnie GT-ka wyszlo ze cos stuka w ukladzie kierowniczym,przy gwaltownych ruchach kiera na prawo lewo (dzwiek bylo slychac na srodku auta a nie po stronie gdzie byla padnieta koncowka).Myslalem ze to maglownica okazalo sie ze jedna koncowka drazka kierowniczego do wymiany.Po wymianie cisza :D