ferdek Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 Chodzi o roczniki 05- ,który z modeli ma najdłuższe przełożenie i drugie pytanie ,czy do WRXa pasuje przekładnia z Legacy lub Forestera ? -- 5 paź 2011, o 21:08 -- Wie ktoś chociaż jakie ma przełożenie legacy 05- ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 US Forester 06 i chyba OBK też - +/_ 3 obroty od oporu do oporu ---------------------------------------------------- Forester XT 03 około 3,20 od oporu do oporu ------------------------------------------------------ podejrzewam, że jak chcesz jak najdłuższe przełożenie, to trzeba szukać przekładni od starego (lata 90) ssaka, legacy czy imprezy ------------------------------------------------------ jutro Ci jeszcze zmierzę S-turbo, WRXa 06 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzd Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 S-Turbo ma lock-to-lock 3.4 obrotu. przynajmniej mój. z tego co wiem, WRX i GT ma 3.0, a STI newage 2.6. Legasiów nie sprawdzałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferdek Posted October 5, 2011 Author Share Posted October 5, 2011 emotorsport, do moich celów 3- 3,2 będzie w sam raz Jak ktoś chce skrócić sobie przełożenie w legacy lub forku ,to chętnie sie wymienie na 2,7 z WRXa 06 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzd Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 a co to za cel? ferdek, zamieniłbym się, gdyby podmianka była plugandplay. ale nie wiem, czy jest :? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferdek Posted October 5, 2011 Author Share Posted October 5, 2011 Od starego -04nic nie będę kombinował ,bo belki i krzyżaka nie chcę zmieniać. -- 5 paź 2011, o 21:32 -- a co to za cel?ferdek, zamieniłbym się, gdyby podmianka była plugandplay. ale nie wiem, czy jest :? cel jest taki ,że za niedługo będę miał do zamontowania takie ustrojstwo do skracania przełozenia 1,5:1 i z przekładni WRXa wyjdzie to trochę za bardzo hardcorowo i szukam czegoś 3-3,2 l>l Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts