Jump to content

Wybory 2011

Ariel

Recommended Posts

Lecimy dalej z tematem wyborów, jednak powstrzymajmy się od wycieczek osobistych i dokończmy merytoryczną dyskusję :wink:

P.S Proszę moderatorów o danie nam szansy i nie zamykanie tematu.

-- Śr paź 05, 2011 4:12 pm --

Prasa Niemiecka na temat fragmentów książki Kaczyńskiego:

http://fakty.interia.pl/raport/wybory-p ... ry,1703795

• Replies 248
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

będzie powtórka wyborów?

A może niech wybory będą co miesiąc, wtedy, żeby się utrzymać na stołkach i dostać kolejną pensję politycy będą musieli się trochę wysilić. Trzeba by tylko zmienić formę głosowania - tak, aby było tańsze :P

tak, aby było tańsze :P

W obliczu kasy, która się w tych kręgach mieli wydatek na wybory to promil ;) Miesiąc to może nieco za krótko ale rok jest już całkiem sensowną cezurą ;)

Pozdrawiam

wtedy, żeby się utrzymać na stołkach i dostać kolejną pensję politycy będą musieli się trochę wysilić

Ja bym im płacił za robotę i obecność w sejmie bo niektórzy traktują to jako hobby a nie pracę

-- Śr paź 05, 2011 5:25 pm --

Jak do tematu dorzucić ankietę ?

To prawda, ale nie bardzo mi sie chce wierzyć, ze pójdą na taki układ. Ale to tylko polityka, wiec wszystko mozliwe :) zalezy jakie stanowiska by im zaproponowali i tyle - polityka to nie jest czysta gra...

Jeszcze kilka głupich ustaw muszą zmienić, np.

Dzienna stawka żywieniowa w szpitalu to około 4-5zł, koszt jednej doby pobytu więźnia - 78zł :shock:

Średnio w szpitalu dzień oglądania TV to koszt 1,5 - 3zł, w niektórych nawet 2zł za godzinę.

I to co mnie najbardziej rozwaliło na łopatki:

"...Więźniowie w celach mogą mieć telewizory czy konsole do gier. - To w formie nagrody, jaką więzień uzyska za sprawowanie - tłumaczy mjr. Mucha. Nagroda to również odwiedziny w pokoju bez nadzoru. To wizyta w popularnie nazywanych "pokojach miłości”. Pozwalają one więźniom na intymne kontakty z partnerką. "

Czyli taki wiezień na miesiąc kosztuje nas 2379zł :!:

Na rok: 28548zł

Przy założeniu że skazany na dożywocie dostaje wyrok w wieku 30 lat i kibluje do 65 roku życia: 990 075zł - prawie milion :!:

Ilość skazanych na dożywocie aktualnie około 130 więźniów w tym 6 kobiet.

-- Śr paź 05, 2011 5:50 pm --

Takich głupot jest wiele i dlaczego nikt nie robi z tym porządku, Tusk obiecał możliwość założenia firmy w jednym okienku, biurokracja została ta sama, nie czaje też po co mam się posługiwać np. w skarbówce czy przy L4 numerem nip skoro sam nie prowadzę działalności gospodarczej ? :roll:

-- Śr paź 05, 2011 5:53 pm --

Jesli wygra PiS, to chyba takze powtórka nas czeka - bo z kim utworzą rząd?

Ktoś się sprzeda żeby trochę porządzić, Samoobrona i LPR to przecież byli najwięksi wrogowie PiSu i jakoś się dogadali - na szczęście na krótko.

Ariel nic się w tej i kilku innych kwestiach w tym kraju sie nie zmieni bo od okrągłego stołu władze sprawuje zawsze lewica, różnokolorowa, swobodnie się przenikajaca i wymieniajaca ale ... zawsze LEWICA.

To właśnie lewicowe bzdury o prawach człowieka, o tym ze człowiek rodzi się, żyje i umiera wyposażony w godność i nawet jak się totalnie zeszmaci łamiąc prawo, nie można go zmusić do pracy przymusowej. Mało tego jeżeli skazany przebywa w ośrodku wypoczynkowym zwanym więzieniem, i ma podjąć się tam jakiejś pracy, trzeba mu za ta prace zapłacić!

Ale co ja wam tłumaczę, przecież znacie programy swoich parti prawda?

Samoobrona i LPR to przecież byli najwięksi wrogowie PiSu i jakoś się dogadali - na szczęście na krótko.

Dokładnie. Gdyby dalej rządzili, to dziś poparcie PiS-u wachało by się w okolicy błędu statystycznego.

Dziś jest szansa zwyciężyć, tylko z kim tę koalicję zawiązać :?: :roll:

Dziś jest szansa zwyciężyć, tylko z kim tę koalicję zawiązać :?: :roll:

Nawet jeśli PiS wygra i nawiąże koalicję z partią X to w moment się wszystko rozpadnie,

Kaczyński nie jest człowiekiem który potrafi się z kimś dogadać, z resztą sam powiedział że chce rządzić sam i nie potrzebuje koalicji.

Ariel nic się w tej i kilku innych kwestiach w tym kraju sie nie zmieni

Ale ja pytam dlaczego ? Czy tak trudno zmienić absurdy tego kraju ? Od tego miał być w Palikot kiedy był jeszcze w PO, dalej się nic nie zmieniło tylko pytanie dlaczego ? Z własnej woli czy może ktoś go skutecznie hamował...

dam szanse wszystkim kandydatom :wink:

To lepiej zaznacz na chybił-trafił :wink:

Od tego miał być w Palikot kiedy był jeszcze w PO, dalej się nic nie zmieniło tylko pytanie dlaczego ? Z własnej woli czy może ktoś go skutecznie hamował...

Taa, miał. Zrobić wrażenie.

z resztą sam powiedział że chce rządzić sam i nie potrzebuje koalicji.

Tak by było najlepiej, jednak nie wiem, czy dadzą radę. Życze im jednak wszystkiego najlepszego :!:

Nawet jeśli PiS wygra i nawiąże koalicję z partią X to w moment się wszystko rozpadnie,

Z PSL-em każdy poradzi rządzić. :wink:

Markus, a jak Ty odebrałeś opinię Kaczyńskiego o "zakamuflowanej mniejszości niemieckiej"? Pytam jak najbardziej poważnie, bo wydaje mi się, że to było właśnie między innymi o Tobie (choć Ty w zasadzie nie jesteś "zakamuflowany" ;) ). Ślązacy oburzyli się wtedy mocno i ciekawi mnie czy to już poszło w niepamięć?

Z PSL-em każdy poradzi rządzić. :wink:

Nie wiem czy PSL zdobędzie należyty wynik bo ich poglądy są już nieco archaiczne

-- Śr paź 05, 2011 7:38 pm --

romek_l, ja też urodziłem się na śląsku i szczerze mam to gdzieś co powiedział, po śląsku nie mówię prawię wcale bo u mnie w domu nikt się tą gwarą nie posługiwał, niemiecki znam trochę bo muszę i wymaga tego moja praca :wink:

Skoro ma takie zdanie o Ślązakach to niech sobie je wsadzi między bajki.

Markus, a jak Ty odebrałeś opinię Kaczyńskiego o "zakamuflowanej mniejszości niemieckiej"? Pytam jak najbardziej poważnie, bo wydaje mi się, że to było właśnie między innymi o Tobie (choć Ty w zasadzie nie jesteś "zakamuflowany" ;) ). Ślązacy oburzyli się wtedy mocno i ciekawi mnie czy to już poszło w niepamięć?

Jak odebrałem? Bardzo źle, tym bardziej, ze było to skierowane do RAŚ-u, do którego należe od bardzo dawna. Z resztą wielu Ślązaków, nie tylko tych pro niemieckich jak ja, ale także pro polskich poczuło się tym okresleniem dotkniętych.

Jednak prócz tego jestem do tego praktykującym katolikiem i w zwyczajny sposób wybaczyłem Jarosławowi Kaczyńskiemu nazwaniem mnie w ten sposób.

Ślązacy(nawet ci pro niemieccy) to taki naród, który identyfikuje się z krajem, w którym mieszka. Dlatego zagłosuję na PiS, bo jest to partia, która mnie nie okradnie i nie sprzeda Bóg wie komu. Niestety PO nigdy mi tego nie zagwarantuje.

P.S. Pozdrowienia dla Mniejszości Niemieckiej zamieszkującej Warmię(Ost Preussen) :wink:

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...