Ariel Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 Lecimy dalej z tematem wyborów, jednak powstrzymajmy się od wycieczek osobistych i dokończmy merytoryczną dyskusję :wink: P.S Proszę moderatorów o danie nam szansy i nie zamykanie tematu. -- Śr paź 05, 2011 4:12 pm -- Prasa Niemiecka na temat fragmentów książki Kaczyńskiego: http://fakty.interia.pl/raport/wybory-p ... ry,1703795 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Urabus Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 Ariel, dobry pomysł 8) ale ja już nakrzyczałem :wink: na Chojnego za zamknięcie poprzedniego wątku Link to comment Share on other sites More sharing options...
zajcev Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 a Sąd odrzucił skargę Nowej Prawicy na PKW będzie powtórka wyborów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Urabus Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 będzie powtórka wyborów? Zależy kto wygra Link to comment Share on other sites More sharing options...
brt Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 będzie powtórka wyborów? A może niech wybory będą co miesiąc, wtedy, żeby się utrzymać na stołkach i dostać kolejną pensję politycy będą musieli się trochę wysilić. Trzeba by tylko zmienić formę głosowania - tak, aby było tańsze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uzytkownik_ Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 będzie powtórka wyborów? Zależy kto wygra przeca wiadomo kto pytanie tylko kogo sobie dobierze - bo PSL się nie sprawdziło Link to comment Share on other sites More sharing options...
Subaryta Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 tak, aby było tańsze W obliczu kasy, która się w tych kręgach mieli wydatek na wybory to promil Miesiąc to może nieco za krótko ale rok jest już całkiem sensowną cezurą Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Urabus Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 niech wybory będą co miesiąc To dobry pomysł :wink: Polska stanie się wtedy potęgą w produkcji kiełbasy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ariel Posted October 5, 2011 Author Share Posted October 5, 2011 wtedy, żeby się utrzymać na stołkach i dostać kolejną pensję politycy będą musieli się trochę wysilić Ja bym im płacił za robotę i obecność w sejmie bo niektórzy traktują to jako hobby a nie pracę -- Śr paź 05, 2011 5:25 pm -- Jak do tematu dorzucić ankietę ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Urabus Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 Ja bym im płacił za robotę Jeśli za robotę uważasz uchwalanie ustaw, to ja bym im płacił, żeby nic nie robili :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amstaff23 Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 Jesli wygra PiS, to chyba takze powtórka nas czeka - bo z kim utworzą rząd? Jedynie członkowie komisji wyborczych beda zadowoleni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uzytkownik_ Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 Jesli wygra PiS, to chyba takze powtórka nas czeka - bo z kim utworzą rząd?Jedynie członkowie komisji wyborczych beda zadowoleni PSL ma w tym fachu wprawę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amstaff23 Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 To prawda, ale nie bardzo mi sie chce wierzyć, ze pójdą na taki układ. Ale to tylko polityka, wiec wszystko mozliwe zalezy jakie stanowiska by im zaproponowali i tyle - polityka to nie jest czysta gra... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ariel Posted October 5, 2011 Author Share Posted October 5, 2011 Jeszcze kilka głupich ustaw muszą zmienić, np. Dzienna stawka żywieniowa w szpitalu to około 4-5zł, koszt jednej doby pobytu więźnia - 78zł :shock: Średnio w szpitalu dzień oglądania TV to koszt 1,5 - 3zł, w niektórych nawet 2zł za godzinę. I to co mnie najbardziej rozwaliło na łopatki: "...Więźniowie w celach mogą mieć telewizory czy konsole do gier. - To w formie nagrody, jaką więzień uzyska za sprawowanie - tłumaczy mjr. Mucha. Nagroda to również odwiedziny w pokoju bez nadzoru. To wizyta w popularnie nazywanych "pokojach miłości”. Pozwalają one więźniom na intymne kontakty z partnerką. " Czyli taki wiezień na miesiąc kosztuje nas 2379zł :!: Na rok: 28548zł Przy założeniu że skazany na dożywocie dostaje wyrok w wieku 30 lat i kibluje do 65 roku życia: 990 075zł - prawie milion :!: Ilość skazanych na dożywocie aktualnie około 130 więźniów w tym 6 kobiet. -- Śr paź 05, 2011 5:50 pm -- Takich głupot jest wiele i dlaczego nikt nie robi z tym porządku, Tusk obiecał możliwość założenia firmy w jednym okienku, biurokracja została ta sama, nie czaje też po co mam się posługiwać np. w skarbówce czy przy L4 numerem nip skoro sam nie prowadzę działalności gospodarczej ? :roll: -- Śr paź 05, 2011 5:53 pm -- Jesli wygra PiS, to chyba takze powtórka nas czeka - bo z kim utworzą rząd? Ktoś się sprzeda żeby trochę porządzić, Samoobrona i LPR to przecież byli najwięksi wrogowie PiSu i jakoś się dogadali - na szczęście na krótko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premo Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 Ariel nic się w tej i kilku innych kwestiach w tym kraju sie nie zmieni bo od okrągłego stołu władze sprawuje zawsze lewica, różnokolorowa, swobodnie się przenikajaca i wymieniajaca ale ... zawsze LEWICA. To właśnie lewicowe bzdury o prawach człowieka, o tym ze człowiek rodzi się, żyje i umiera wyposażony w godność i nawet jak się totalnie zeszmaci łamiąc prawo, nie można go zmusić do pracy przymusowej. Mało tego jeżeli skazany przebywa w ośrodku wypoczynkowym zwanym więzieniem, i ma podjąć się tam jakiejś pracy, trzeba mu za ta prace zapłacić! Ale co ja wam tłumaczę, przecież znacie programy swoich parti prawda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markus Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 Samoobrona i LPR to przecież byli najwięksi wrogowie PiSu i jakoś się dogadali - na szczęście na krótko. Dokładnie. Gdyby dalej rządzili, to dziś poparcie PiS-u wachało by się w okolicy błędu statystycznego. Dziś jest szansa zwyciężyć, tylko z kim tę koalicję zawiązać :?: :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawlo20 Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 Przemyśłałem wszystko,w tym roku pójdę jednak do wyborów i dam szanse wszystkim kandydatom :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ariel Posted October 5, 2011 Author Share Posted October 5, 2011 Dziś jest szansa zwyciężyć, tylko z kim tę koalicję zawiązać :?: :roll: Nawet jeśli PiS wygra i nawiąże koalicję z partią X to w moment się wszystko rozpadnie, Kaczyński nie jest człowiekiem który potrafi się z kimś dogadać, z resztą sam powiedział że chce rządzić sam i nie potrzebuje koalicji. Ariel nic się w tej i kilku innych kwestiach w tym kraju sie nie zmieni Ale ja pytam dlaczego ? Czy tak trudno zmienić absurdy tego kraju ? Od tego miał być w Palikot kiedy był jeszcze w PO, dalej się nic nie zmieniło tylko pytanie dlaczego ? Z własnej woli czy może ktoś go skutecznie hamował... dam szanse wszystkim kandydatom :wink: To lepiej zaznacz na chybił-trafił :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
leon Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 Od tego miał być w Palikot kiedy był jeszcze w PO, dalej się nic nie zmieniło tylko pytanie dlaczego ? Z własnej woli czy może ktoś go skutecznie hamował... Taa, miał. Zrobić wrażenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markus Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 z resztą sam powiedział że chce rządzić sam i nie potrzebuje koalicji. Tak by było najlepiej, jednak nie wiem, czy dadzą radę. Życze im jednak wszystkiego najlepszego :!: Nawet jeśli PiS wygra i nawiąże koalicję z partią X to w moment się wszystko rozpadnie, Z PSL-em każdy poradzi rządzić. :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
romek_l Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 Markus, a jak Ty odebrałeś opinię Kaczyńskiego o "zakamuflowanej mniejszości niemieckiej"? Pytam jak najbardziej poważnie, bo wydaje mi się, że to było właśnie między innymi o Tobie (choć Ty w zasadzie nie jesteś "zakamuflowany" ). Ślązacy oburzyli się wtedy mocno i ciekawi mnie czy to już poszło w niepamięć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
leon Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 I po co ten szum. Są lepsze rozwiązania niż konkurs łgarzy. http://wiadomosci.onet.pl/nauka/losowan ... omosc.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ariel Posted October 5, 2011 Author Share Posted October 5, 2011 Z PSL-em każdy poradzi rządzić. :wink: Nie wiem czy PSL zdobędzie należyty wynik bo ich poglądy są już nieco archaiczne -- Śr paź 05, 2011 7:38 pm -- romek_l, ja też urodziłem się na śląsku i szczerze mam to gdzieś co powiedział, po śląsku nie mówię prawię wcale bo u mnie w domu nikt się tą gwarą nie posługiwał, niemiecki znam trochę bo muszę i wymaga tego moja praca :wink: Skoro ma takie zdanie o Ślązakach to niech sobie je wsadzi między bajki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markus Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 Markus, a jak Ty odebrałeś opinię Kaczyńskiego o "zakamuflowanej mniejszości niemieckiej"? Pytam jak najbardziej poważnie, bo wydaje mi się, że to było właśnie między innymi o Tobie (choć Ty w zasadzie nie jesteś "zakamuflowany" ). Ślązacy oburzyli się wtedy mocno i ciekawi mnie czy to już poszło w niepamięć? Jak odebrałem? Bardzo źle, tym bardziej, ze było to skierowane do RAŚ-u, do którego należe od bardzo dawna. Z resztą wielu Ślązaków, nie tylko tych pro niemieckich jak ja, ale także pro polskich poczuło się tym okresleniem dotkniętych. Jednak prócz tego jestem do tego praktykującym katolikiem i w zwyczajny sposób wybaczyłem Jarosławowi Kaczyńskiemu nazwaniem mnie w ten sposób. Ślązacy(nawet ci pro niemieccy) to taki naród, który identyfikuje się z krajem, w którym mieszka. Dlatego zagłosuję na PiS, bo jest to partia, która mnie nie okradnie i nie sprzeda Bóg wie komu. Niestety PO nigdy mi tego nie zagwarantuje. P.S. Pozdrowienia dla Mniejszości Niemieckiej zamieszkującej Warmię(Ost Preussen) :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amstaff23 Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 Markus, co to znaczy dla Ciebie, ze jestes pro niemiecki i czym różni sie to od czesci pro polskiej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts