Jump to content

Skrzynia do Forka

KowaLL

Recommended Posts

Pytanie czy skrzynia do Forka 02-05 o numerach SI-TY755XS3AA występuje też w innych autach? Dodam, że silnik to EJ20

-- Śr paź 05, 2011 2:53 pm --

I jeszcze jedno pytanie czy reduktor pasuje od skrzyni SI-TY755S5AA?

Dzieki za odpowiedz. Niestety nie znalazlem tam mojej skrzyni masz moze cos takiego tylko w bardziej rozszerzonej wersji?

Tzn. Reduktor jest mocowany od tyłu skrzyni czyli od strony bagażnika czy tak? Bo nie wiem czy mi mechanik dobrze to wytłumaczył:)

albo mechanik Ci źle wytłumaczył, albo go nie zrozumiałeś...

w Subaru nie ma żadnego zewnętrznego reduktora takiego jak w niektórych terenówkach, jest w środku, w skrzyni, sterowany zewnętrzną dźwignią którą masz na tunelu, poprzez linkę, która przesuwa dźwignię wystającą ze skrzyni.

to jest jedyna widoczna na zewnątrz część reduktora, bez demontażu skrzyni na części nie ma możliwości zobaczenia reduktora

niestety nie mam dostępu do innych danych dotyczących skrzyń, musisz skontaktować się z ASO, na pewno dysponują pełnymi danymi

Dzwonilem dzisiaj do ATZ w Łodzi niestety dowiedzialem sie tylko tyle, że to nie ten sam model skrzyni cos jest zmienione ale nie potrafił mi chłopak odpowiedziec co dokladnie poniewaz nie miał schematów. Jutro ma przyjsc reduktor do skrzyni. Możliwe, że ja cos pokreciłem w tłumaczeniu:) Dzięki za odpowiedzi:)

Niestety sprzedawca wysłał pocztexem:D dojedzie pewnie w Poniedziałek:) Wiem tyle, że wysłał mi tą część o którą chodzi tylko nie wiem czy bedzie dobra:)

-- Wt paź 11, 2011 8:15 pm --

Reduktor pasuje. git!

• 11 months later...

Pytanko:

czy skrzynia z 2.0XT '03 podejdzie do 2.0 Sturbo '01?

chodzi mi o kompatybilność ze sprzęgłem, wałem, półosiami itd...?

ktokolwiek widział, ktokolwiek wie?

filester, moja w Sturbo też ma dodatkowe chłodzenie :) a w razie czego wał i dyfer też mam, wszystko od kompletu z jednego auta, półosi tylko brakuje. I to jest dla mnie największą zagadką, czy podpasują.

-- 28 wrz 2012, o 15:38 --

podbiję sobie, ponawiając pytanie, czy ktoś potwierdzi/ zaprzeczy, że skrzynia z XT '03 podejdzie do STurbo '01... są wątpliwości co do typu sprzęgła i półosi... czy do Forka S-Turbo można bez rzeźby zaadaptować półośki z XT, albo z imprezy WRX?

-- 2 paź 2012, o 23:48 --

dzięki paru osobom już wiem, że półosie i zwrotnice trzeba wymienić :

2.0 S-Turbo:

583494828001.png

2.0 XT

583494928001.png