Jump to content

kopułka zapłonu

auriga666

Recommended Posts

Hej, chciałem wymienić kilka rzeczy w swoim legacy 90 1.8 a mianowicie: świece, przewody, myślałem o kopułce ale zdecydowałem tylko wymienić palec. Do rzeczy, dzisiaj po złożeniu wszystkiego, rozczarowanie. Tzn samochód odpalił i chodził normalnie może jakby lepiej, do momentu kiedy nacisnąłem pedał gazu i zwiększyłem obroty. Coś zaczęło klekotać, przestraszyłem się i wyłączyłem silnik. zajrzałem pod maskę ale nic niepokojącego nie zauważyłem. Postanowiłem odpalić jeszcze raz, i znowu chodzi normalnie. Zwiększyłem obroty do 2500 i nic, pomyślałem wszystko ok. Wysiadłem z auta i zaczęło znowu, byłem wtedy przy silniku i zauważyłem że coś odpadło. Wyłączyłem silnik po sprawdzeniu okazało się że to kopułka odleciała. Wyrwało jedno mocowanie z kopułki a drugie zostało ale z odłamanym mocowanie od silnika. Spotkał się ktoś z czymś takim?? co mogło to spowodować?? Czy jest możliwość zespawania tego aluminiowego mocowania (było przykręcone do silnika na dwie śruby)???

Jest na to rada. Piszesz do mnie PW a ja wysyłam Ci dwa aparaty za całe 10 zł + koszt przesyłki ;) Swoją drogą czy palec był dobrze przykręcony do wałka?