Sioma Posted October 4, 2011 Share Posted October 4, 2011 Witam! Nie dawno zagazowałem Impreze'99 z silnikiem 2.0 16V. Chce wymienić w nim świece i nie wiem czy kupić jakieś zwykłe NGK czy BOSCH jak np te http://www.ngk.de/pl/produkty-i-technologie/swiece-zaplonowe/technologie-swiec-zaplonowych/swieca-zaplonowa-z-nacieciem-w-ksztalcie-v-w-elektrodzie-srodkowej/ (NGK V-Line ok. 35-40 zł). Czy nawet takie tanie za 10-15 zł i zmniejszyć na nich odstęp elektrod? Lub może zainwestować w świece dedykowane do LPG, Niby lepiej znoszące wyższe temperatury panujące przy spalaniu gazu.. Platynowo - Irydowe http://www.ngk.de/pl/produkty-i-technologie/swiece-zaplonowe/technologie-swiec-zaplonowych/swiece-zaplonowe-lpgcng/ (NGK ok. 65 zł, BOSCH ok. 45 -50 zł) A może w ogóle nie ma sensu nic kombinować i wystarczą te zwykłe Czy ktoś używał którychś z tych, które pokazałem do LPG? są jakieś odczuwalne różnice, rekompensujące to że trzeba dopłacic ok 20 zł od sztuki? Ktoś sie chce podzielić swoimi doświadczeniami w tej materii? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ravo Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 Kup dedykowane NGK i nic nie kombinuj to będzie najlepsza opcja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek_67 Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 Kup dedykowane NGK i nic nie kombinuj to będzie najlepsza opcja O to, to ;-) Pozdrawiam Grzegorz Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrisro Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 Ngk seria 7 najlepsze - nawet do rajdówki na zimę polecają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ironmzes Posted October 6, 2011 Share Posted October 6, 2011 ja tez używam zwykłych dedykowanych i jest OK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BIG J Posted October 6, 2011 Share Posted October 6, 2011 Jak koledzy piszą tylko zwykłe świece dedykowane do danego silnika, ja polecam NGK lub DENSO. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts