Jump to content

Szutrowy zawias do STI 03

Ariel

Recommended Posts

Szukajka nie pomogła więc spróbuję tu.

Potrzebuje zawias pod nawierzchnie szutrowe i ośnieżone, aktualnie z tych które posiadam mam do wyboru Kayaba Ultra SR albo ORI zawias z STI. Obydwa wydają się za twarde na setup szutrowy i zimowy.

Co w takim razie wybrać ? Nie mam na Ohlinsa ani Reigera.

Czy istnieje jakaś tańsza alternatywa ? Przypomnę że chodzi naprawdę o amatorskie rajdy i treningi.

Trochę gratów dla zimowego setupu już nakupowałem więc o zawiasie też trzeba pomyśleć :lol:

Pozdrawiam

Jak tanio to wrzuć zawias z N/A , + cienkie stabilizatory + ewentualne podkładki podwyższające kolumny jak będzie jeszcze za nisko :D

lucza, czekam na info, czemu był męczący ?

carfit, aż tak tanio nie musi być :wink: , znalazłem trochę w necie ale to jakieś D2 Sport i mam mieszane uczucia, reszta to sam gwint na asfalt.

Zawsze przy zmianie zawieszenia z asflatowego na szutrowe zmienia się stabilizatory ? W sumie to logiczne ale pytam bo nie wiem. :lol:

Na równym sfalcie fajnie jak auto jest pospinane grubym stabilizatorem, na szutsze czy śniegu lepiej jak jest pływające a nie sztywne. Dlatego czasami np na śniegu tylny stabilizator można zupełnie wyjąć :wink:

Pomysł dobry, zawias jest twardszy niż seria. Szukałem trochę w necie ale używany Ohlins to koszt około 10-12 tys. i nie wiadomo w jakim stanie.

Poszukam jeszcze bo może uda się coś dorwać w dobrej cenie na zimę.

-- Pn paź 03, 2011 8:18 pm --

a to:

http://www.bilstein.net.pl/oferta/bilstein-b6

Miałem B6 w innym aucie i to sa dosyć twarde amorki.

Mój kolega będzie sprowadzał jakis zawias na zimę z UK. Mówił coś o cenie 4tzł za kpl. Popytam co to za wynalazek bo miałem to brać też do mojego type-r.

Już wiem jakie to firmy - bardzo znane i cenione :mrgreen:

Jeden zestaw to K-sport, drugi to XYZ. Czyli szału nie ma ale na wyryp mogą być OK no i nie szkoda tak bardzo jak sie cos łurwie.

Cena do type-r z przesyłką z dalekich krajów ryżowych to jakiś 4-4,5Tzł

Ściaga to mój kolega ale nie wiem gdzie to upolował.

XYZ wiem, że ma szutrowe zawieszenie -> http://www.xyz-racing.com/coilover4.php

ale nie wiem który model K-sport miał na myśli.

Więcej informacji powinienem miec pod koniec tygodnia.

Ale na stronie K-sport jest na śnieg i na szuter zawieszenie --> http://k-sportpolska.com/produkty

Dzięki :wink:

Tylko teraz pytanie czy da się na tym zawiasie poruszać cywilnie na asfalcie :?:

Bo nie chcę zmieniać zawiasu z szutrowego na asfaltowy za każdym razem jak będę musiał gdzieś cywilnie jechać

polecam to rozwiązanie :arrow: viewtopic.php?f=19&t=129252&start=650

co prawda nie wiem jeszcze jak sie sprawuje w warunkach bojowych ale różnorodność kofiguracji jest ogromna. Jeden w pełni rozbieralny, naprawialny, regulowany zawias (twardość, odbicie, wysokość) plus mnóstwo sprężyn na każde warunki mam nadzieje ze zrobi robotę.

ast rally competition, szczegóły masz w moim wątku na jednej z ost 2 stron

Zaraz obadam, jeśli to nie tajemnica to napisz na PW gdzie montowałeś i jaka jest cena +/-

Ariel - wyluzuj ziom :)

nakupujesz, nakupujesz fruktow i skonczy sie tak ze polowy i tak nie zalozysz albo bedzie Cie wkurzac to i tamto....

Pojezdzij, pojaraj sie autem a nie tak jak ja... :P

Cysztof, jakbyś zobaczył co dzisiaj kurier przywiózł ... , a co jeszcze przywiezie...

Dobrze że jeden spokój, może chcesz fajne kolce 15" bo mam dwa komplety :?: :wink:

Jakbym kupił Evo to bym jeździł i się jarał a tak to trzeba kombinować :lol: