adamsolberg Posted October 2, 2011 Share Posted October 2, 2011 Witam... Ehh.... Od razu przejdę do rzeczy. W moim Forku słyszę podczas jazdy niepokojące dźwięki. Ciężko opisać ten odgłos... Jakby wycie z charczeniem. Lokalizacja- okolice przedniej osi. Dźwięk ten dzieli się jeszcze na dwa :roll: Jeden zależny od prędkości (w raz z nią narasta), a drugi pojawia się przy odpuszczeniu gazu. Przy wbiciu sprzęgła ustaje (jeden z nich), tak samo naturalnie po daniu na luz podczas jazdy (oczywiście nigdy nie jeżdżę na luzie tylko w ramach sprawdzenia tego czegoś). Biegi wchodzą płynnie, cicho. Jeździłem na skręconych kołach w kółko, koła wewnętrzne nie przeskakują, nic nie stuka, nie puka... Olej w dyfrach i skrzyni był wymieniany niedawno. Łożyska w kołach również. Autko nic nie ,,przytrzymuje", jeździ płynnie, dynamicznie. Jedyny objaw to te dźwięki. Raczej wykluczam dyfer, w tedy koła wewnętrzne przeskakują przy skręcaniu i jest inny hałas- w Evo miałem z tym styczność. Z tego co pamiętam to raczej ,,metaliczne dzwonienie" było. Tu mam do czynienia z rodzajem tarcia. Ma ktoś jakieś pomysły co to może być? :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark L.A. Posted October 2, 2011 Share Posted October 2, 2011 ... szkoda gdybać, podjedź do Karola niech posłucha . Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamsolberg Posted October 3, 2011 Author Share Posted October 3, 2011 Będę we wtorek. :wink: -- 3 paź 2011, o 21:09 -- Sprawa wyjaśniona 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted October 4, 2011 Share Posted October 4, 2011 i co było? :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamsolberg Posted October 4, 2011 Author Share Posted October 4, 2011 Półoś posypana... A niosło się masakrycznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts