Jump to content

RÓŻNICE WIZUALNE STI MY04/STI MY05

Erni

Recommended Posts

Witam wszystkich.

Chciałem zapytać o różnicę między STI z rocznika 2004,a STI z 2005.Wersja EUROPEJSKA.

Zarówno chodzi mi o elementy wewnątrz jak i na zewnątrz auta (karoseria,wyposażenie,wnętrze,zegary,etc...).

Czy zegary są takie same w obu modelach?Pytam o podświetlenie oraz kontrolki.

Jeśli ktoś dysponuje zdjęciami wspomnianych "różnic" prosiłbym o wrzucenie do tematu.

Co do różnic mechanicznych co nieco poczytałem na forum,więc na ten temat nie musicie za wiele dodawać :D

Pozdrowionka

Cześć. Witamy się w specjalnym wątku

viewtopic.php?f=1&t=101962

Co do pytania. Używamy szukajki, bo było milion razy a w necie masz miliony zdjęć.

- zegary czerwone zamiast zielonych, odświeżona konsola centralna (więcej srebrnego plasticzku, brak cup-holdera, klima automat), inna fajerka

- nakładki na tylnych błotnikach

- inny wzór felg

- przydymione klosze przednich lamp

• Upvote 1

Zewnętrznie 2005 ma dodatkowe listwy poszerzające na tylnych błotnikach i przez to inny tylny zderzak a także ze względu na zmianę rozstawu śrub na 5x114 inny wzór felg według mnie fajniejszych.

Wnętrze jest dużo bardziej zmienione(inna konsola inne boczki inna kiera itp ) wrzuć sobie na google grafika sti 2006 i to będzie dokładnie takie samo wnętrze jak 2005 jedynie zegary w EU są takie same od 2003 no chyba że 05 ma DCCD to wtedy mają dodatkowo wyświetlacz trybu DCCD.Z fotelami bywa różnie ja miałem w swoim 05 EU takie same jak 04.

• Upvote 1