benzephyr Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 Witam, mam kłopot z anteną do radia wysuwaną elektrycznie, działa wsuwanie, natomiast wysuwanie już nie, co może byc przyczyną ? aby wykręcić cały mechanizm trzeba zdemontować błotnik ?
Basmanek Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 podłączam sie pod ten post, ponieważ antena u mnie nie chodzi w żadną stronę i w sumie nie przeszkadzało by mi to gdyby nie fakt, że nie da sie skorzystac z automatycznej myjni...
Pablo40 Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Możliwe przyczyny: 1. Silnik anteny pracuje – antena nie wysuwa. lub nie chowa się: a- Uszkodzona taśma zębata – antena do wymiany b- Uszkodzone koła zębate anteny – antena do wymiany 2. Silnik anteny nie pracuje: a- Uszkodzony przełącznik krańcowy – antena do wymiany b- Brak zasilania – przywrócić zasilanie anteny c- Radio bez funkcji sterowania anteną automatyczną – wymienić radio Jeśli nie słychać silniczka to niestety nie obędzie się bez dostania się do kostki elektrycznej anteny. 99% tego typu awarii niestety leży po stronie anten.
12fasola12 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Aby zdemontować antenę trzeba zdjąć koło i plastikowe nadkole. Moja antena odmówiła całkowicie współpracy, zrobiłem eksperyment z anteną uniwersalną z all... ale przeżyła tylko 3 tygodnie i zmarła :-(. Ostatecznie zamówiłem antenę stałą na ebay w stanach i jest git. http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Subaru-F ... 0867896001
Basmanek Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 ok a propos jeszcze anteny automatycznej... Jak wygląda kablologia, tzn druty do anteny oryginalnej są przymocowane na stałe czy wpinane?
no1tasman Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 dopytam sie jeszcze - czy trzeba wymieniac cala antene czy jest mozliwosc dokupienia w ASO samego bata ? ( element wysuwany z taśmą zebata - zakladajac ze kola zebate sa ok)
12fasola12 Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 ok a propos jeszcze anteny automatycznej... Jak wygląda kablologia, tzn druty do anteny oryginalnej są przymocowane na stałe czy wpinane? Prąd jest odpinany, kabel antenowy chyba nie, ale wyprucie nie jest trudne. -- 2 lis 2011, o 12:38 -- dopytam sie jeszcze - czy trzeba wymieniac cala antene czy jest mozliwosc dokupienia w ASO samego bata ? ( element wysuwany z taśmą zebata - zakladajac ze kola zebate sa ok) W ASO we Wrocławiu powiedziano mi, że wymienia się całą antenę, osobno części nie są dostępne.
no1tasman Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 W ASO we Wrocławiu powiedziano mi, że wymienia się całą antenę, osobno części nie są dostępne. dzieki za info - szkoda, ale coz - cos sie wymysli
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.