benzephyr Posted October 1, 2011 Share Posted October 1, 2011 Witam, mam kłopot z anteną do radia wysuwaną elektrycznie, działa wsuwanie, natomiast wysuwanie już nie, co może byc przyczyną ? aby wykręcić cały mechanizm trzeba zdemontować błotnik ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basmanek Posted October 2, 2011 Share Posted October 2, 2011 podłączam sie pod ten post, ponieważ antena u mnie nie chodzi w żadną stronę i w sumie nie przeszkadzało by mi to gdyby nie fakt, że nie da sie skorzystac z automatycznej myjni... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pablo40 Posted October 2, 2011 Share Posted October 2, 2011 Możliwe przyczyny: 1. Silnik anteny pracuje – antena nie wysuwa. lub nie chowa się: a- Uszkodzona taśma zębata – antena do wymiany b- Uszkodzone koła zębate anteny – antena do wymiany 2. Silnik anteny nie pracuje: a- Uszkodzony przełącznik krańcowy – antena do wymiany b- Brak zasilania – przywrócić zasilanie anteny c- Radio bez funkcji sterowania anteną automatyczną – wymienić radio Jeśli nie słychać silniczka to niestety nie obędzie się bez dostania się do kostki elektrycznej anteny. 99% tego typu awarii niestety leży po stronie anten. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
12fasola12 Posted October 3, 2011 Share Posted October 3, 2011 Aby zdemontować antenę trzeba zdjąć koło i plastikowe nadkole. Moja antena odmówiła całkowicie współpracy, zrobiłem eksperyment z anteną uniwersalną z all... ale przeżyła tylko 3 tygodnie i zmarła :-(. Ostatecznie zamówiłem antenę stałą na ebay w stanach i jest git. http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Subaru-F ... 0867896001 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basmanek Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 ok a propos jeszcze anteny automatycznej... Jak wygląda kablologia, tzn druty do anteny oryginalnej są przymocowane na stałe czy wpinane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
no1tasman Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 dopytam sie jeszcze - czy trzeba wymieniac cala antene czy jest mozliwosc dokupienia w ASO samego bata ? ( element wysuwany z taśmą zebata - zakladajac ze kola zebate sa ok) Link to comment Share on other sites More sharing options...
12fasola12 Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 ok a propos jeszcze anteny automatycznej... Jak wygląda kablologia, tzn druty do anteny oryginalnej są przymocowane na stałe czy wpinane? Prąd jest odpinany, kabel antenowy chyba nie, ale wyprucie nie jest trudne. -- 2 lis 2011, o 12:38 -- dopytam sie jeszcze - czy trzeba wymieniac cala antene czy jest mozliwosc dokupienia w ASO samego bata ? ( element wysuwany z taśmą zebata - zakladajac ze kola zebate sa ok) W ASO we Wrocławiu powiedziano mi, że wymienia się całą antenę, osobno części nie są dostępne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
no1tasman Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 W ASO we Wrocławiu powiedziano mi, że wymienia się całą antenę, osobno części nie są dostępne. dzieki za info - szkoda, ale coz - cos sie wymysli Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts