EDDIE 22 Posted July 25, 2018 Share Posted July 25, 2018 STI nie próbuje być najszybszym najlepszym hothatchem. W wielu konkurencjach sprawnościowych przegrywa. Ale za to w jednej konkurencji od zawsze było najlepsze - radość z jazdy. Tego nie da 2 litrowa rzędówka, z automatem i elektrycznym ręcznym (fuuj). W stanach tak promowane jest STI, bo takich aut oldschoolowych już nie ma. Więc to że Skoda jest szybsza od STI nie robi na mnie i wielu innych wrażenia. Tu chodzi o Fun. Podobne porównanie miałem ostatnio jeżdżąc Ferrari F430 i Ariel Atomem. W Ferrari wszystko dzieje się samo, łatwo i przyjemnie myślałem że to jest mega póki nie wsiadłem do Atoma - wrażenia z jazdy miażdżą Ferrari. 3 1 4 Link to post Share on other sites
_adi 24 Posted July 25, 2018 Share Posted July 25, 2018 3 minuty temu, EDDIE napisał: STI nie próbuje być najszybszym najlepszym hothatchem. W wielu konkurencjach sprawnościowych przegrywa. Ale za to w jednej konkurencji od zawsze było najlepsze - radość z jazdy. Tego nie da 2 litrowa rzędówka, z automatem i elektrycznym ręcznym (fuuj). W stanach tak promowane jest STI, bo takich aut oldschoolowych już nie ma. Więc to że Skoda jest szybsza od STI nie robi na mnie i wielu innych wrażenia. Tu chodzi o Fun. Podobne porównanie miałem ostatnio jeżdżąc Ferrari F430 i Ariel Atomem. W Ferrari wszystko dzieje się samo, łatwo i przyjemnie myślałem że to jest mega póki nie wsiadłem do Atoma - wrażenia z jazdy miażdżą Ferrari. Polejcie mu! 1 1 1 Link to post Share on other sites
llkuba 2333 Posted July 26, 2018 Share Posted July 26, 2018 7 godzin temu, EDDIE napisał: W Ferrari wszystko dzieje się samo, łatwo i przyjemnie myślałem że to jest mega póki nie wsiadłem do Atoma - wrażenia z jazdy miażdżą Ferrari. Oj tam, oj tam a jechałeś kiedyś Fiatem 126p (maluchem) 125 km/h z górki a dywanik podłogowy zasłaniał asflalt i to bez pasów ? To to było przeżycie . 1 Link to post Share on other sites
EDDIE 22 Posted July 26, 2018 Share Posted July 26, 2018 Niestety nie jechałem Link to post Share on other sites
subarutux 385 Posted July 26, 2018 Share Posted July 26, 2018 12 godzin temu, Bobej napisał: STi w tej chwili (...), potrzebne jest więcej mocy i momentu + multum wcześniejszych narzekań Podsumowując, krótko i na temat: 5 1 1 Link to post Share on other sites
chojny 8118 Posted July 26, 2018 Share Posted July 26, 2018 Nie najszybszy na prostej ale na winklach drogi trzyma się jak przyklejony, no i niebieski 1 1 Link to post Share on other sites
llkuba 2333 Posted July 26, 2018 Share Posted July 26, 2018 3 godziny temu, EDDIE napisał: Niestety nie jechałem To i tak 2:1 dla Ciebie bo Ja nigdy nie jechałem Ferrari czy Atomem bo Gran Turismo na Playstation nie liczy się Link to post Share on other sites
BartoszN 35 Posted July 26, 2018 Share Posted July 26, 2018 Jest jeszcze kwestia wyglądu auta...Jak jedzie STI to wiesz, że jedzie STI a jak jedzie niemiecka konkurencja to nie wiesz czy to mocne auto czy 1.6 tdi przez te wszystkie r dizajn, m luk, s pakiet, turbo burbo mega... Wszystkie te auta wyglądają tak samo.Komukolwiek powiesz niebieskie ze złotymi felgami to wiedzą, że Subaru...Mówisz niemieckie szybkie? Golf 1.9 tdi Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka 2 1 Link to post Share on other sites
_adi 24 Posted July 26, 2018 Share Posted July 26, 2018 3 minuty temu, BartoszN napisał: Jest jeszcze kwestia wyglądu auta... Jak jedzie STI to wiesz, że jedzie STI a jak jedzie niemiecka konkurencja to nie wiesz czy to mocne auto czy 1.6 tdi przez te wszystkie r dizajn, m luk, s pakiet, turbo burbo mega... Wszystkie te auta wyglądają tak samo. Komukolwiek powiesz niebieskie ze złotymi felgami to wiedzą, że Subaru... Mówisz niemieckie szybkie? Golf 1.9 tdi Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Oj tam.. Na pewno gdzieś w którymś odcinku F&F Gulf był. Jakiś statysta nim przyjechał 1 Link to post Share on other sites
allu 223 Posted July 26, 2018 Share Posted July 26, 2018 (edited) Za miesiąc mi się kończy OC i AC. Gdzie najlepiej albo najtaniej ubezpieczyć? Obecnie link4 i 4.3k. Edited July 26, 2018 by allu Link to post Share on other sites
fulcrum 166 Posted July 26, 2018 Share Posted July 26, 2018 3 godziny temu, _adi napisał: Oj tam.. Na pewno gdzieś w którymś odcinku F&F Gulf był. Jakiś statysta nim przyjechał w pierwszej części była Jetta, europejskie Vento Link to post Share on other sites
_adi 24 Posted July 26, 2018 Share Posted July 26, 2018 3 minuty temu, fulcrum napisał: w pierwszej części była Jetta, europejskie Vento Faktycznie coś tam jeździło. W kolejnych już chyba nie wygłupiali się z przednią ośką? Link to post Share on other sites
radekk 2775 Posted July 26, 2018 Share Posted July 26, 2018 48 minut temu, allu napisał: Za miesiąc mi się kończy OC i AC. Gdzie najlepiej albo najtaniej ubezpieczyć? Obecnie link4 i 4.3k. Nie ten wątek 1 Link to post Share on other sites
kamilgt 91 Posted July 26, 2018 Share Posted July 26, 2018 Ostatnio przyszło kilka rzeczy ze wschodu, ale najlepszym zakupem okazały się te wkłady lusterek: https://www.japanparts.com/parts/detail/51857 to link do wersji z podgrzewaniem, bez blind spot. Z przesyłką wyszły niecałe 400 zł, a różnica w nocy kolosalna W końcu nie oślepiają samochody z tyłu Co ciekawe, mają nawet napisy subispeed z tyłu na ich stronie kosztują teraz w promocji 154$ + przesyłka do PL... Mają kierunkowskazy, ale ich nie podłączałem, bo w moim WRX nie ma kierunkowskazów na lusterkach i musiałbym kombinować z wiązką 1 Link to post Share on other sites
Maciek Majin 34 Posted July 27, 2018 Share Posted July 27, 2018 8 godzin temu, kamilgt napisał: Co ciekawe, mają nawet napisy subispeed z tyłu na ich stronie kosztują teraz w promocji 154$ + przesyłka do PL... bo subispeed kupuje w axis-parts, a japońce mają rzut kamieniem , a amerykańce też mają cło+przesyłkę+zysk+wysyłkę i wychodzi drożej, trzeba by jakiś wątek założyć też biorę z japan partsów zawsze było by taniej. 1 Link to post Share on other sites
MDsuperstar 1066 Posted July 27, 2018 Share Posted July 27, 2018 17 minut temu, Maciek Majin napisał: subispeed kupuje w axis-parts i z aliexpress 18 minut temu, Maciek Majin napisał: trzeba by jakiś wątek założyć też biorę z japan partsów zawsze było by taniej. Link to post Share on other sites
kamilgt 91 Posted July 27, 2018 Share Posted July 27, 2018 Już próbowałem, najlepiej kupować na japanparts po jednej sztuce, bo jakoś dziwnie przelicza wysyłki za dodatkowe produkty w koszyku (tak jakby wysyłali kilka paczek), ale można próbować indywidualnie przy każdym zamówieniu sprawdzać Link to post Share on other sites
OWOC 366 Posted July 31, 2018 Share Posted July 31, 2018 Szukałem, szukałem i aż dwie oferty dostałem na STI A, że fajnie jest się dzielić z tego co ustaliłem do SIP trafiło 10 sztuk Final Edition. 9 szt w kolorze niebieskim, 1 szt czarna. I to ta czarna z numerkiem 7 jest wolna: Więcej na priv 1 Link to post Share on other sites
Kukson 2000 Posted July 31, 2018 Share Posted July 31, 2018 Nie wiem czy było gdzieś podawane ale może przeoczyłem. Duża jest różnica w cenie miedzy zwykłym STI, a tym limitowanym ? Link to post Share on other sites
lukaswoj 138 Posted July 31, 2018 Share Posted July 31, 2018 @Kukson IMO, praktycznie żadna. Wg cennika STI 2018, Final Edition wyszło ok 1000 euro więcej. Liczyłem na nr 7 ale widzę, że nic z tego bo to będzie ten czarny "skurczybyk". Trudno, jakoś przeżyję 1 Link to post Share on other sites
MDsuperstar 1066 Posted July 31, 2018 Share Posted July 31, 2018 (edited) Różnice są subtelne, więc chyba warto było brać dla tych dodatków: Spojler przód, progi, spojler tył i nakładki wydechu - wszystko z katalogu akcesoriów. Felgi standard - pomalowane na złoto kierownica, gałka zmiany biegów i czerwony (JDMowy) start-stop +pasek w stylu S207 +ta dziwna plakietka z numerem Edited July 31, 2018 by MDsuperstar Link to post Share on other sites
OWOC 366 Posted July 31, 2018 Share Posted July 31, 2018 4 minuty temu, MDsuperstar napisał: Różnice są subtelne. Spojler przód, progi, spojler tył i nakładki wydechu - wszystko z katalogu akcesoriów. Felgi standard - pomalowane na złoto kierownica, gałka zmiany biegów i czerwony (JDMowy) start-stop +pasek w stylu S207 +ta dziwna plakietka z numerem Tyle. Czemu dziwna ? Link to post Share on other sites
lukaswoj 138 Posted July 31, 2018 Share Posted July 31, 2018 1 minutę temu, OWOC napisał: Czemu dziwna ? Spróbuję odgadnąć za @MDsuperstar Może dlatego, że jest w nietypowym jak na limitowane wersje Subaru miejscu? 1 Link to post Share on other sites
MDsuperstar 1066 Posted July 31, 2018 Share Posted July 31, 2018 @lukaswoj też Nie chcę narzekać (bo i nie ma na co i po co), ale liczyłem że będzie to coś w tym stylu: A nie plakietka z punktu grawersko-poligraficznego W dniu 27.07.2018 o 15:18, Andrzej Koper napisał: Właściciel STI Final Edition nr 4 proszony jest o odbiór swojego samochodu Doceniam natomiast, że jest bo to fajny smaczek dla nowych właścicieli 2 Link to post Share on other sites
Guliwer 778 Posted July 31, 2018 Share Posted July 31, 2018 A nr 1/10 jest w Rzeszowie, ale nie zostaje Link to post Share on other sites
Recommended Posts