Jump to content

Kontrolka AIR BAG po dzwonie

Kamzool

Recommended Posts

Witam Szanownych forumowiczów!

Z góry przepraszam, jeżeli problem był już wcześniej poruszany. Znalazłem wątki o świecącej się kontrolce AIR BAGu, ale spowodowanej stykami pod fotelem. Mój przypadek jest nieco inny. Sprowadziłem uderzone SUBARU z wystrzelonymi poduchami, wyremontowałem, poskładałem, kupiłem poduchy i podpiąłem (magik co? :P ) Czy świecąca kontrolka AIR BAG żąda ode mnie wymiany tego prostokątnego metalowego sterownika w konsoli środkowej umieszczonego przed dźwigną zmiany biegów? Czy czegoś jeszcze. Jeśli to wystarczy, to czy sterowniki dostępne na rynku wtórnym będę pasowały? (uwzględniając oczywiście model, rok itp.) Czy w danym egzemplarzu wychodziło kilka rodzai, że potrzeba będzie takowych, o identycznym numerze seryjnym. Z tego co zaobserwowałem żółte kable, czujniki przy nadkolach są podpięte i całe..więc wychodzi na to, że za całe zamieszanie z czerwonym żarzącym się znaczkiem AIR BAG odpowiedzialny jest wspomniany wcześniej sterownik. Proszę o wyrozumiałość i wasze sugestie :) Pozdrawiam

Sterownika nie musisz kupować ,wystarczy go dać jakiemuś elektronikowi do naprawy ,jak sterownik będziesz miał sprawny ,to wtedy sprawdzisz czy czujniki w nadkolach są OK.

ferdek, Dzięki :) Tylko gdzie znaleźć takiego speca na Dolnym Śląsku? I czy nie skasuje więcej niż za nowy(używany w zasdzie) z alledrogo, z tym, że nie wiem, czy nie kupiłbym takiego samego jak mam ja :P