Kamzool Posted July 16, 2011 Share Posted July 16, 2011 Witam Szanownych forumowiczów! Z góry przepraszam, jeżeli problem był już wcześniej poruszany. Znalazłem wątki o świecącej się kontrolce AIR BAGu, ale spowodowanej stykami pod fotelem. Mój przypadek jest nieco inny. Sprowadziłem uderzone SUBARU z wystrzelonymi poduchami, wyremontowałem, poskładałem, kupiłem poduchy i podpiąłem (magik co? ) Czy świecąca kontrolka AIR BAG żąda ode mnie wymiany tego prostokątnego metalowego sterownika w konsoli środkowej umieszczonego przed dźwigną zmiany biegów? Czy czegoś jeszcze. Jeśli to wystarczy, to czy sterowniki dostępne na rynku wtórnym będę pasowały? (uwzględniając oczywiście model, rok itp.) Czy w danym egzemplarzu wychodziło kilka rodzai, że potrzeba będzie takowych, o identycznym numerze seryjnym. Z tego co zaobserwowałem żółte kable, czujniki przy nadkolach są podpięte i całe..więc wychodzi na to, że za całe zamieszanie z czerwonym żarzącym się znaczkiem AIR BAG odpowiedzialny jest wspomniany wcześniej sterownik. Proszę o wyrozumiałość i wasze sugestie Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferdek Posted July 16, 2011 Share Posted July 16, 2011 Sterownika nie musisz kupować ,wystarczy go dać jakiemuś elektronikowi do naprawy ,jak sterownik będziesz miał sprawny ,to wtedy sprawdzisz czy czujniki w nadkolach są OK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamzool Posted July 16, 2011 Author Share Posted July 16, 2011 ferdek, Dzięki Tylko gdzie znaleźć takiego speca na Dolnym Śląsku? I czy nie skasuje więcej niż za nowy(używany w zasdzie) z alledrogo, z tym, że nie wiem, czy nie kupiłbym takiego samego jak mam ja Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucza Posted July 16, 2011 Share Posted July 16, 2011 Ile masz poduszek i jaki masz symbol na kompie.Mam po rozbiórce swój komp (sterownik) i czujniki z nadkoli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts