Iskier Posted June 14, 2011 Share Posted June 14, 2011 Witam, czy ktos wie z jakiego powodu moze sie swiecic czerwona dioda umiejscowiona obok kontrolki cisnienia oleju na dashboard ktora bylem pewny jest odpowiedzialna za nieszczelnosci intercoolera? ciezko mi ja opisac ale wyglada jakby cos sie pieklo na grillu nie wystepuje juz po wersji 4 , sprawdzilem intercooler i wyglada na szczelny, czy lekko dziurawy uppipe moglby byc powodem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trolololo Posted June 14, 2011 Share Posted June 14, 2011 w STi 06 ta lampka odpowiada za brak wody w zbiorniku do pryskania intercoolera, ale z tego co wiem swieci na zolto. Moze to to samo. Sprawdzales zbiorniczek ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iskier Posted June 14, 2011 Author Share Posted June 14, 2011 to nie ta lampka, mam tez taka zolta o ktorej piszesz ale z opisemI/C spray, a ta czerwona jest tylko w modelach do 98, prostokacik z jakby plomieniami na gorze, nie wiem jak ja nazwac moze ktos ma manuala do 97 impreza turbo Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter Posted June 14, 2011 Share Posted June 14, 2011 moze ktos ma manuala do 97 impreza turbo http://jdmfsm.info/Auto/Japan/Subaru/Impreza/ przy okazji, wklej foto lub jakiś obrazek jak ta ikonka wygląda, bo chyba nie wiemy o co Ci chodzi ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted June 14, 2011 Share Posted June 14, 2011 Nie jestem na 100% pewien, ale strzelam, ze moze chodzic o czujnik temperatury spalin, taki "tani" - jaki byl seryjnie montowany w tych autach - pewnie katalizator za mocno nagrzany, czy jakos tak. Jesli to to o czym mysle - wystepowalo takze w pozniejszych rocznikach. Jesli nie to, to nie wiem co... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kogii Posted June 14, 2011 Share Posted June 14, 2011 Nie jestem na 100% pewien, ale strzelam, ze moze chodzic o czujnik temperatury spalin, taki "tani" - jaki byl seryjnie montowany w tych autach - pewnie katalizator za mocno nagrzany, czy jakos tak.Jesli to to o czym mysle - wystepowalo takze w pozniejszych rocznikach. Jesli nie to, to nie wiem co... AFAIK chodzi o katalizator... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts