Jump to content

Subaru Justy vs Daihatsu Siron vs....

todob

Recommended Posts

Hmm...to tyle w temacie ;)

A poważnie czy przepłać za moją ulubioną markę czy zainwestować w Daihatsu?

Żona ma trzy drzwiowe polo z 98 r. bez klimy a w domciu od kwietnia drugie dziecko :) więc należy zainwestować w pięcio drzwiowe z klimą.

Wchodzi w grę hmm i tu bez śmiechu skoda fabia I lub II, toyota yaris, corolla, hyundai getz no i w ostateczności :) mazda 2 rocznik od 2008 r.

Fakt myślałem o Justynce co by mieć drugie dziecko w stajni na S no ale cena.... :)

Więc wypatrzyłem ciekawe daihatsu ( nawet z gazem ooooo )co może uchodzić lub tez jest Justynką.

No to tyle...może jakieś sugestie... generalnie chodzi o to aby w bagażniku wózek się zmieścił, jeździło, mało paliło bo za rok do pracy do miasta. :) Pozdrawiam Tomek

Corolla będzie największa i najbezpieczniejsza, tylko za te same pieniądze ciut starsza niż pozostałe typy - ja bym się chyba na nią decydował

Też się skłaniam ale corollka to co najmniej 27.000 zł z przebiegiem bliskim 200kkm. Co prawda to o niczym nie świadczy ale mentalnie trochę gryzie. No i najczęściej po flotowe.....co prawda to tez o niczym nie świadczy no ale.... ;)

Z drugiej strony po polo to trochę za duża ( chociaż nasz 5 letni wózek wejdzie jak w masło ;) ) chociaż mojej się podoba itd i itp......więc mam dylemat blondynki :)

Chciałbym mieć coś oryginalnego ale to się kłóci z racjonalnością..... więc tak sie już decyduję na zmianę wozu od miesiąca :)

Pozdro T.