Jump to content

Legends on Wheels

ex-Dyrekcja

Recommended Posts

• Ojciec Założyciel

Czasopismo Automotive News Europe ( http://europe.autonews.com/ ) ogłosiło konkurs na samochodową "legendę" poszczególnych dekad.

Wprawdzie Subaru nie zostało wytypowane w żadnej z dekad, lecz jest możliwość w ostatnim głosowaniu dowolnego wyboru marki / modelu.

Ja wybrałem w tym pytaniu Subaru Impreza STI, gdyż właśnie ten model - moim zdaniem - najbardziej pasuje do tytułu samochodu legendarnego :wink: .

Dla tych z Państwa, którzy chcieliby wziąć udział link : http://www.legendsonwheels.com/vote

Nagrody też można jakieś wylosować.

Pozdrowienia

(...) Wprawdzie Subaru nie zostało wytypowane w żadnej z dekad, lecz jest możliwość w ostatnim głosowaniu dowolnego wyboru marki / modelu.

Ja wybrałem w tym pytaniu Subaru Impreza STI, gdyż właśnie ten model - moim zdaniem - najbardziej pasuje do tytułu samochodu legendarnego :wink: (...)

jezeli juz o legendarnych Subarakach mowa, to odpowiedz jest jedyna: Impreza GT Turbo 8)

(...) Wprawdzie Subaru nie zostało wytypowane w żadnej z dekad, lecz jest możliwość w ostatnim głosowaniu dowolnego wyboru marki / modelu.

Ja wybrałem w tym pytaniu Subaru Impreza STI, gdyż właśnie ten model - moim zdaniem - najbardziej pasuje do tytułu samochodu legendarnego :wink: (...)

jezeli juz o legendarnych Subarakach mowa, to odpowiedz jest jedyna: Impreza GT Turbo 8)

Nie chciałbym być złośliwy, ale były imprezy GT bez turbo? :mrgreen: :wink:

• Ojciec Założyciel

Na szczęście formularz nie jest na tyle dokładny, aby konieczne było doprecyzowanie którą wersję STI wypełniający ma na myśli :wink:

Pozdrowienia

Nie chciałbym być złośliwy, ale były imprezy GT bez turbo? :mrgreen: :wink:

jezeli mnie pamiec nie myli, to w chwili debiutu na runku europejskim Impreza Turbo byla oznaczona jako "GT Turbo" :wink:

http://www.auto-museum.net/vehicule/det ... _1995.html

http://www.automobile-sportive.com/guid ... tturbo.php

etc.

-- 8 cze 2011, o 14:15 --

Ależ Panowie, tym samochodem może być tylko Subaru Forester STi 8)
Ja też uważam, że Sti.... tyle że GC8 :P

panowie, JDM'y nie maja tu nic do rzeczy, przeciez chodzi o czasopismo Automotive News Europe, wiec tylko EDM'y sie licza, o! :mrgreen:

• Ojciec Założyciel

JDM, EDM - nie zauważyłem żadnych ograniczeń.

A ponadto np. p. Kluszczyński ma jednego z pierwszych STI, który oryginalnie był JDM, a teraz polski bardzo :wink:

Że o naszym S 203 nie wspomnę...

Pozdrowienia

Ależ Panowie, tym samochodem może być tylko Subaru Forester STi 8)

A czym takim się Forek STI wsławił, poza byciem niedostępnym dla większości świata i nie pojawianiem się w rajdach ani wyścigach torowych? :)

Żeby był efekt naszych głosów trzeba ustalić że wszyscy piszą Impreza Sti i tyle a czy GC czy GD to już każdy z nas ma swój typ.

A, no właśnie, ja zagłosowałem - pewnie jako jedyny :) na "subaru impreza wrx sti"

btw. subaru impreza to zdecydowanie legenda, świetne auto

Zdecydowanie to jakieś tendencyjne zestawienie. Dacia Logan jest a Subaru Imprezy nie ma :shock: :twisted:

Nieporozumienie. Może 'Capitan Slow' układał przygotował listę :P Również głosowałbym na GT Turbo - gdyby tylko było.