JKmotors Posted June 7, 2011 Share Posted June 7, 2011 Mam nadzieję, że nie dubluję tematów, szukałem szukałem. Jak wiadomo do sportowej jazdy fajnie mieć blisko pedały (chociaż gaz i hamulec) i bardzo duży pedał gazu. W mojej imprezie sprawa nie wygląda zbyt ciekawie, mam problem, żeby hamując nacisnąć gaz w celu redukcji zarówno piętą (nie potrafię tak wykrzywić nogi) jak i prawą częścią stopy, bo pedał gazu jest za daleko. Czy możecie polecić jakieś nakładki na pedały, które by zwiększyły ich użyteczność, albo macie jakieś doświadczenia co zrobić, żeby było wygodniej? Będę wdzięczny za wszelkie info . -- 7 cze 2011, o 18:03 -- Na przykład: Byłbym w raju, tylko gdzie takie coś dostać, i może jakieś dedykowane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matiz Posted June 7, 2011 Share Posted June 7, 2011 Hmmm ja z H&T nie mam zbytnio problemu. Nie wiem czy rower mi tak wyrobił nogi czy robie to źle... Poza tym szczyl jestem i jeżdże w butach Adio na deske mają dużą podeszwe może dlatego u mnie nie ma problemu z sieganiem gazu... Też myślałem nad jakimiś nakładkami,ale wydaje mi sie że mokre buty (zima) sie będą bardziej ślizgać :? Czekam na opinie użytkowników Link to comment Share on other sites More sharing options...
JKmotors Posted June 7, 2011 Author Share Posted June 7, 2011 Znalazłem coś takiego: http://www.srpracing.com/pd-impreza.cfm Ale cena nie jest jakaś przystepna jak na taką rzecz... No nic, Matiz, faktycznie, czekajmy na opinie, może odezwie się ktoś, kto ma doświadczenie z takimi zmianami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati_poz Posted June 7, 2011 Share Posted June 7, 2011 Ja w swojej ex-treningówce EVO VI miałem taki patent jak na zdjęciu poniżej Nakładka aluminiowa oklejona warstwą antypoślizgową. Tutaj jest więcej zdjęć w razie czego https://picasaweb.google.com/1135115112 ... 7Hq8f2ugE# Link to comment Share on other sites More sharing options...
kons6 Posted June 7, 2011 Share Posted June 7, 2011 ja kupiłem http://rallyshop.pl/index.php?p222,nakladki-sparco-race nie założyłem jeszcze, bo najpierw muszę wyremontować silnik szukałem nakładek, które możliwie powiększą powierzchnię pedałów, h&t w imprezie GC jest możliwe przy oryginalnych pedałach nawet przy niedużym rozmiarze buta buty skate'owe mają faktycznie szeroką i płaską podeszwę, ale jest ona o wiele zbyt gruba Link to comment Share on other sites More sharing options...
JKmotors Posted June 16, 2011 Author Share Posted June 16, 2011 kons6, A mógłbyś dać znać jak pasują, i czy faktycznie spełniają swoją rolę? Obejrzałem sporo ogłoszeń, i same tuningowo plastikowo gumowo hybrydowo barbie pedały z neonami napisami i nawazelinowane, że aż się błyszczą . A tu nie chodzi o wygląd, tylko o zastosowanie. A te z Twojego linka faktycznie fajne, mocne solidne, i napewno się nie ślizgają. Jakbyś miał pierwsze wrażenia, czekam na info! . -- 16 cze 2011, o 17:13 -- ja kupiłem http://rallyshop.pl/index.php?p222,nakladki-sparco-racenie założyłem jeszcze, bo najpierw muszę wyremontować silnik Wiadomo coś? Założone na auto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GRAF Posted June 16, 2011 Share Posted June 16, 2011 nakladki na pedaly szczegolnie sprzegla i hamulca musza byc mega stabilne, ja bym zalozyl tylko szersza na pedal gazu ktory nie wymaga silnego nacisku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawide-GP Posted June 16, 2011 Share Posted June 16, 2011 Również czekam na jakieś info, bo nie trafiłem z zakupem (ale nie mogłem po prosu patrzeć na te chińskie nakładki kupione przez Brytyjczyka w Tesco ). W innym wozidle mam Sparco Fast (bo 39zł to nie dużo) i dobrze mi się na nich jeździ, ale niestety do imprezy "niezamaco". Nakładka pedału gazu jest wygięta w półokrąg i na tyle mały, że słabo to widzę na pedale gazu Imprezy. Po fotach widać, ze model RACE może być dobry, bo nakładka na gaz ma lekki łuk, jest na tyle długa, że da się to sensownie i pewnie zamontować. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
anakinsky Posted June 17, 2011 Share Posted June 17, 2011 Czy możecie polecić jakieś nakładki na pedały, które by zwiększyły ich użyteczność, albo macie jakieś doświadczenia co zrobić, żeby było wygodniej? niedługo będę miał do sprzedania takie: używane, ale w dobrym stanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
JKmotors Posted June 17, 2011 Author Share Posted June 17, 2011 niedługo będę miał do sprzedania takie: A masz zdjęcie jak wyglądają w samochodzie? Albo jeszcze lepiej czy można podjechać i sobie usiąść i zobaczyć na postoju? Byłbym bardzo wdzięczny, może właśnie sprzedałeś . Może być PW :arrow: pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted June 17, 2011 Share Posted June 17, 2011 montując uważaj, żebyś miał możliwość dodawania gazu i hamowania jednocześnie jedna nogą, tzn. żeby nakładki pedału hamulca i gazu nie były od siebie za daleko... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakupno Posted June 17, 2011 Share Posted June 17, 2011 Czy możecie polecić jakieś nakładki na pedały, które by zwiększyły ich użyteczność, albo macie jakieś doświadczenia co zrobić, żeby było wygodniej? niedługo będę miał do sprzedania takie: używane, ale w dobrym stanie A ILE ZA NIE CHCESZ :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
JKmotors Posted June 17, 2011 Author Share Posted June 17, 2011 Hej, hej, Piotrek kolejka montując uważaj, żebyś miał możliwość dodawania gazu i hamowania jednocześnie jedna nogą, tzn. żeby nakładki pedału hamulca i gazu nie były od siebie za daleko... No właśnie w tym celu je montuję, bo teraz jest za daleko . A jak maja emblematy STi, to może jakoś fajnie pasują, i nie trzeba robić dużej rzeźby . Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakupno Posted June 17, 2011 Share Posted June 17, 2011 JACKU, WIESZ ŻE JA ŁOBUZ JESTEM I WPYCHAM SIĘ BEZ KOLEJEK Link to comment Share on other sites More sharing options...
anakinsky Posted June 17, 2011 Share Posted June 17, 2011 octavable, możesz podjechać - no problem, wyglądają fajnie, są bardzo wygodne i solidniej wykonane niż zwykłe OEM WRX/STI, cena do ustalenia, bo to nie wątek K/S (nie chcę zaśmiecać) Link to comment Share on other sites More sharing options...
JKmotors Posted June 17, 2011 Author Share Posted June 17, 2011 PW :arrow: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Młody Posted June 17, 2011 Share Posted June 17, 2011 octavable, strzelam że masz fabrykę. U siebie, mam normalne pedały WRX i z h&t raczej nie ma kłopotu. Nogę też mam raczej niewielką (eu41/42) ,także może to kwestia wyczucia Są nakładki z takim jakby językiem na pedale gazu, coś w ten deseń :arrow: http://www.rallyshop.v10.pl/nakladki,sp ... 14327.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
JKmotors Posted June 17, 2011 Author Share Posted June 17, 2011 No te są dość fajne, po obejrzeniu wszystkich na tej stronie stawiałem właśnie na te, albo na "race". Możliwe, że coś ze mną jest nie tak, ale nawet w Peugocie 307 dosięgam gazu z noga na hamulcu i to nawet nie piętą tylko skrajną częścią buta. No a w tym STI, wogóle! nawet piętą, musiałbym się poderwać z fotela i obrócić na lewy bok . A teraz mi przyszło do głowy, że ja mam przekłądkę, i może jest trochę inaczej złożone... Chyba będe musiał się dokładnie jutro przyjrzeć jak to wygląda :roll: . Młody, dzięki za rady . -- 18 cze 2011, o 00:24 -- JACKU, WIESZ ŻE JA ŁOBUZ JESTEM I WPYCHAM SIĘ BEZ KOLEJEK Hehe, spokojnie . Jak chcesz to możemy razem podskoczyć i zobaczyć jak to wygląda w samochodzie. Dam znać telefonicznie jak będę jechać . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kons6 Posted August 29, 2011 Share Posted August 29, 2011 ja kupiłem http://rallyshop.pl/index.php?p222,nakladki-sparco-racenie założyłem jeszcze, bo najpierw muszę wyremontować silnik założyłem przed jakąś godziną na gaz i hamulec, na sprzęgło nie widziałem uzasadnienia i dodatkowo nie chciałem zbliżać sprzęgła do hamulca przejechałem się i jest ok, ale bez szoku, łatwiej dodaje się piętą gazu, pedał hamulca jest trochę szerszy, co powinno ułatwić "przekazywanie" go przy hamowaniu lewą i redukcjach na pedał hamulca montuje się łatwo (dwa otwory 4-5 mm); na gaz trudniej, bo otwory mocujące przypadają na "grubą" część pedału narzędzia: dobra wiertarka aku, dobre wiertło do metalu 4-5mm, najmniejszy torx z zestawu , klucz 7mm, latarka :wink: przetestowałem i polecam, bardzo łatwo "przytrzymywać" pedał hamulca dwiema stopami, więc redukcja przy hamowaniu lewą nogą wychodzi bezproblemowo Link to comment Share on other sites More sharing options...
freestyle01 Posted September 5, 2011 Share Posted September 5, 2011 Czy ktoś się orientuje gdzie mógłbym kupić przez internet oryginalną nakładkę na sprzęgło do forestera? Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
anakinsky Posted September 6, 2011 Share Posted September 6, 2011 freestyle01, oryginalną w sensie gumową? Link to comment Share on other sites More sharing options...
freestyle01 Posted September 6, 2011 Share Posted September 6, 2011 Tak, ale może być też inna, jeśli będzie pasować. Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
anakinsky Posted September 6, 2011 Share Posted September 6, 2011 no to przecież możesz kupić w ASO albo na aukcjach... :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
freestyle01 Posted September 6, 2011 Share Posted September 6, 2011 Chciałbym zakupić przez internet. W aukcjach nie znalazłem ani jednej nakładki do subaru. Dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartosz-B Posted September 6, 2011 Share Posted September 6, 2011 Chciałbym zakupić przez internet. W aukcjach nie znalazłem ani jednej nakładki do subaru.Dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam! http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R4 ... Categories Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts