mariusz1281 Posted June 2, 2011 Share Posted June 2, 2011 Witam! Od pewnego czasu mam pewnien problem. Nie jestem zaglebiony w kwestie techniczne w kwestii aut a mam bardzo denerwujacy problem. W tamtym roku zakupilem imprezke. Niestety jakis tydzien temu uslyszalem niepokojace szorowanie w prawym tylnym kole. Zauwazylem tez ze w przy nizszych temperaturach powietrza z kola nie dochodza zadne dzwieki. Podejrzewam ze poprostu skonczyly mi sie klocki:P ale wolalem wczesniej zapytac dluzszych uzytkownikow subaru. Pozdrawiam Ps. rzecz ma sie oczywiscie do STI 2004/2005 z us Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucza Posted June 2, 2011 Share Posted June 2, 2011 Witamy na forum,przede wszystkim podaj co to za imprezaka bo nie wiemy czy masz bębny czy tarczobębny,pozdro. -- 2 cze 2011, o 18:53 -- No to się minęliśmy z tym Ps. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ondo Posted June 2, 2011 Share Posted June 2, 2011 najrozsądniej będzie podjechać do mechanika zagłebionego w kwestii pojazdów mechanicznych 4 kołowych... równie dobrze może to też być kończący się żywot łożyska. pozdro, ondo Link to comment Share on other sites More sharing options...
gendziu Posted June 2, 2011 Share Posted June 2, 2011 to skoro sie skonczyly to je zmien, nie wolno jezdzic na zuzytych, to niebezpieczne Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucza Posted June 2, 2011 Share Posted June 2, 2011 Mogą to być klocki,ale nie koniecznie się musiały skończyć niektóre typy tak mają,to samo dotyczy okładzin od ręcznego.Ale równie dobrze to może ocierać osłona tarczy obawiam że bez obmacywania i podglądania a co za tym idzie rozbierania,chyba się nie obędzie :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qba25 Posted June 2, 2011 Share Posted June 2, 2011 Witam! Witaj! (choć mamy specjalny wątek do witania się ) W tamtym roku zakupilem imprezke Gratulacje! wolalem wczesniej zapytac dluzszych uzytkownikow subaru Zaczynam być bardziej szerszym, niż dłuższym użytkownikiem... z kola nie dochodza zadne dzwieki. A z głośników? Wybacz żarty, ale Twoje opisanie problemu jest delikatnie mówiąc niedokładne. Chyba, że z Twojego podpisu wynika, że jesteś 400 km od swojego autka? Bo jeśli posiadasz 400 koni, to pewnie masz i zaprzyjaźniony warsztat, gdzie postawią Ci diagnozę... Temperatura nie ma nic wspólnego z hamulcami (chyba, że chodzi o przegrzanie). Odpowiadając: TAK, szumienie może być objawem hamulców... albo łożysk... albo czegoś ocierającego o koło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucza Posted June 2, 2011 Share Posted June 2, 2011 Qba25, Gratulujemy 1500 postu Link to comment Share on other sites More sharing options...
tukan Posted June 2, 2011 Share Posted June 2, 2011 Klocki sprawdzisz sciagajac kolo i zajrzyj od strony wew tarczybo tam szybciej schodzi okladzina.A jesli nie to to łozysko Link to comment Share on other sites More sharing options...
SYLVO Posted June 2, 2011 Share Posted June 2, 2011 zaobserwowałem ostatnio coś podobnego u siebie... [sTI MY04 EU] brzmiało jak ocieranie... sprawdziłem też tarcze (tylna prawa) i była zdecydowanie cieplejsza niż tylna lewa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz1281 Posted June 2, 2011 Author Share Posted June 2, 2011 No niestety jestem swiezak jesli chodzi o jakiekolwiek kwestie techniczne. sylvo zostawiles to w takim stanie czy doszedles co szwankuje? a qba25 400 km to 400 KM, sprawdzane przy zakupie na hamowni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SYLVO Posted June 2, 2011 Share Posted June 2, 2011 Mariusz1281, dwa razy póki co wystąpiło... na pewno będzie sprawdzone wkrótce (przy wymianie amorków) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz1281 Posted June 2, 2011 Author Share Posted June 2, 2011 Jesli cos sie wyjasni napisz na forum, ja tez sie postaram w najblizszym czasie odwiedzic mechanika choc nie wiem kiedy mi na to czas pozwoli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts