Jump to content

Podłączenie świateł dziennych w Legacy 06 wer. US

sheriff_leg

Recommended Posts

Witam

W wersji US wiadomo światła dzienne - standard włączają się zaraz po przekręceniu stacyjki lub spuszczeniu hamulca ręcznego. Planuje dołożyć dodatkowe światła do jazdy dziennej i tu powstaje pytanie jak to wszystko podłączyć pod fabryczną instalację aby działało ?. Aktualnie w przypadku świateł do jazdy dziennej napięcie zasilania wynosi ~11 V w przypadku gdy przełączę na światła mijania napięcie wzrasta do + ~ 13 V. Wszystko jest sterowane jednym kablem (chyba masą ? ) do jednej żarówki. Potrzebuje pomocy ew. jakiś schemat podłączenia (przekaźniki ? ).

Sheriff

• 4 weeks later...

Witam !! Też mam amerykańca i nie trzeba dodatkowych świateł dziennych bo tam są - oszczędzają żarówki pierwsze dwa ustawienia- bo nie świecą pełnym natężeniem dopiero na ostatnim ustawieniu jest pełne światło :!: ale jak podłączyć xenony też jestem ciekawy :!: Kto umie angielski to można znaleść na pewno coś na forum amerykańskim :arrow:

http://translate.google.pl/translate?hl ... %3D2543730

http://translate.google.pl/translate?hl ... %3D2543730

W poprzednim Legacy III wersja eu miałem xenony, tak zwane ala-xenony i sterowanie na pewno jest masą bo musiałem wtyczkę przy przetwornicy dać odwrotnie żeby działało :!: dodam że po trzech latach świecenia klosze były przepalone czyli matowe i xenon już słabo świecił :!: teraz bym już ala- xenonów nie zakładał :!:

• 2 weeks later...

Tak - tyle że świeci soczewka ( aktualnie soczewka bi ksenonowa na żarówki D2S). Jak włączymy światła dzienne (ok 10 V) to przetwornica nie jest w stanie zapalić żarnika i mamy wtedy migotanie .... Idea jest taka aby podłączyć światła dzienne -(żarówka LED HB3) w miejscu długich - a po przekręceniu w manetce na światła mijania zapalał się ksenon gasząc jednocześnie światła dzienne ;).