Jump to content

WRX 2009 automat??

kukiluki

Recommended Posts

Jeździł ktoś WRX-em z 2009r. w automacie? Jak to się wogule zachowuje?

jeżeli to taki sam zestaw silnik/skrzynia jak w Legacy GT ( wycofane w tym roku -265 KM) to rewelacja . Przyspieszenia , szybka zmiana biegów dla mnie ok.

A ja się dorzucę, że mój Forek w AT (stare 4EAT) delikatnie dłubnięty przez kolegę Kropkowicza jeździ identycznie jak Forek XT po lifcie w MT (porównywane w ostatni czwartek) i jest na prawdę super!

Przynajmniej sprzęgła nie spalę...

Mistral

Witam,

Jeździł ktoś WRX-em z 2009r. w automacie? Jak to się wogule zachowuje?

pozdrawiam

Ze strony http://www.cars101.com/subaru/impreza/wrxsti2009.html wynika, że nie było WRX z automatem. Była za to Impreza 2.5GT, następca WRX 230 z 2008 roku.

jeżeli to taki sam zestaw silnik/skrzynia jak w Legacy GT ( wycofane w tym roku -265 KM) to rewelacja . Przyspieszenia , szybka zmiana biegów dla mnie ok.

Chyba niestety nie to samo. W Legacy jest 5 biegowy automat, w Imprezie jest 4 biegowy automat i silnik ~230 KM.

Ale przecież wszystko jest dla ludzi :idea:

Owszem automat jest troche wolniejszy od manuala i troche wiecej konsumuje Pb, ale nie dramatyzujmy...

Ktoś kto ma pojecie w jezdzie SI z automatyczna skrzynia bedzie wstanie zredukowac spalanie i jak trzeba to nie bedzie duzo wolniejszy od SI z manualem :wink:

Miałem przyjemność jazdy foresterm 2.5 xt my10 a/t i trzeba bylo wyczuc troche samochod, bo jak sie wciskalo gaz do dechy, to dopiero po chwili nastepowala redukcja biegu i przyspieszenie. Ta chwila w trakcie wyprzedzania trwala wiecznosc. Jesli sie natomiast najpierw troche wciskalo gaz, to nastepowala redukcja, a nastepnie, gdy sie wcisnelo gaz do dechy znow redukowal :twisted: samochod odlatywal :D Poza tym bardzo wygodna sprawa, taki dupowoz z a/t