Jump to content

Przy włączonej klimatyzacji zmienia się praca sprzęgła

jakr

Recommended Posts

Witam,

gdy nie używam klimatyzacji wszystko jest normalnie.

Gdy włączę klimę zazwyczaj wszytko jest normalnie.

Schody zaczynają się gdy przegonię subaraka a na dworze jest b. gorąco - obajw jest taki, że znacznie obniża się punkt w którym zaczyna łapać sprzęgło, praktycznie przy samej podłodze ( a normalnie mniej więcej "bierze" w połowie wysokości), mam wrażenie jakby nie wysprzęglało do końca.

Mam takie objawy od zeszłego lata i nic z tym nie robiłem, ale trochę to irytujące.

Śiakieś sugestie gdzie szukać przyczyny?

Pacjent to wolny ssak 2.0 z 2001.

zupelnie Off-topowo....

to są właśnie te momenty, w których brakuje Carfita....

bo my tu sobie po-teoretyzujemy , a wiadomo jak się ma teoria do praktyki....

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

siłownik sprzęgła powiedział papa ,to normalne w 10 letnim subaru .wymiana płynu oczywiście w pierwszym rzędzie wskazana ,ale penie niewiele poprawi .zakup nowego w serwisie to jakieś 220 zł brutto i po kłopocie ,przerabiałem ten temat ,jak wielu na tym forum :wink:

Witam

mialem podobnie, stojąc w upał w korku np. na zakopiance :? pedał sprzęgła zaczął wpadać w podłogę, po ruszeniu gdy wszystko sie zchłodziło sprzęgło wracało do normy, po powrocie wymieniłem płyn na dot-5 bo ma większą temp. wrzenia i pomogło, pewnie niedługo trzeba będzie wymienić siłownik na nowy, ale jak na razie wymiana płynu dała pozytywny efekt.