Thomas Posted May 18, 2011 Share Posted May 18, 2011 Chyba dojrzałem do wymiany przewodów zwykłych na te w oplocie stalowym. Słyszałem że Forester będzie trochę lepiej hamować. Zacząłem grzebać w temacie no i dowiedziałem się w firmie której nazwa zaczyna się na cyfrę "4" że do Forestera nie ma dedykowanych, ale pasują od WRX/STI pod warunkiem że samochód nie jeździ w terenie. Wobec powyższego powstaje pytanie: czy jeżeli Forester wisi na sprężynach IronMan i lubię poruszać się nim w terenie to te przewody dadzą radę, czy się pourywają?!? Skontaktowałem się z inna firmą z Allegro, która zaproponowała mi dorobienie przewodów. Pytanie: czy wchodzić w taką inwestycję czy lepiej trzymać się sprawdzonych producentów (mam na myśli ofertę firmy na "4"). Czy w ogóle gra warta jest świeczki. Bo pewno jakieś 500zł będę musiał w to zainwestować. Poradzcie mi coś w tym temacie. dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
eddie_gt4 Posted May 18, 2011 Share Posted May 18, 2011 dla mnie te przewody w oplocie to takie troszke placebo... w cywilnym wozie, tym bardziej w Forku, sytuacje, kiedy plyn hamulcowy jest tak goracy, ze przewody zaczynaja "puchnac", sa chyba raczej wyjatkowe :roll: imho lepiej kase zainwestowac w dobre tarcze i klocki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr. Why Posted May 18, 2011 Share Posted May 18, 2011 Wyjątkowe, niewyjątkowe... wystarczy klilka razy na autostradzie gwałtownie shamować do tirowego 90 i może się problem pojawić, a wiadomo, że takie sytuacje są u nas standardem. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
imgw Posted May 18, 2011 Share Posted May 18, 2011 Mr. Why, od kiedy autostrady sa u nas standardem :wink: raczej tak jak pisze eddie_gt4, lepiej wydac na lepsiejsze tarcze i klocki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mistral Posted May 18, 2011 Share Posted May 18, 2011 Ja swoje przewody zakupiłem za pośrednictwem kolegi Kropkowicza, bo on akurat brał do swojego Forka. Skontaktuj się z Kropkowiczem, to będzie Ci pewnie w stanie powiedzieć, gdzie dostaniesz takie przewody. Mistral Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzd Posted May 18, 2011 Share Posted May 18, 2011 Ja efektu wymiany przewodów oem na takie w oplocie nie odczułem, może poza estetycznym Link to comment Share on other sites More sharing options...
siekla Posted May 18, 2011 Share Posted May 18, 2011 Thomas - w moim forku - dorabiałem przewody - nie ma z tym żadnego problemu - i koszt niższy - a jakość ta sama - tylko poszukaj firmy z doświadczeniem. Co do wrażeń, może nieco poprawiło się czucie hamulca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts