Jump to content

Przewody hamulcowe w oplocie

Thomas

Recommended Posts

Chyba dojrzałem do wymiany przewodów zwykłych na te w oplocie stalowym.

Słyszałem że Forester będzie trochę lepiej hamować.

Zacząłem grzebać w temacie no i dowiedziałem się w firmie której nazwa zaczyna się na cyfrę "4" że do Forestera nie ma dedykowanych, ale pasują od WRX/STI pod warunkiem że samochód nie jeździ w terenie.

Wobec powyższego powstaje pytanie: czy jeżeli Forester wisi na sprężynach IronMan i lubię poruszać się nim w terenie to te przewody dadzą radę, czy się pourywają?!?

Skontaktowałem się z inna firmą z Allegro, która zaproponowała mi dorobienie przewodów. Pytanie: czy wchodzić w taką inwestycję czy lepiej trzymać się sprawdzonych producentów (mam na myśli ofertę firmy na "4").

Czy w ogóle gra warta jest świeczki. Bo pewno jakieś 500zł będę musiał w to zainwestować.

Poradzcie mi coś w tym temacie.

dzięki

dla mnie te przewody w oplocie to takie troszke placebo... w cywilnym wozie, tym bardziej w Forku, sytuacje, kiedy plyn hamulcowy jest tak goracy, ze przewody zaczynaja "puchnac", sa chyba raczej wyjatkowe :roll:

imho lepiej kase zainwestowac w dobre tarcze i klocki

Wyjątkowe, niewyjątkowe...

wystarczy klilka razy na autostradzie gwałtownie shamować do tirowego 90 i może się problem pojawić, a wiadomo, że takie sytuacje są u nas standardem.

pozdrawiam

Ja swoje przewody zakupiłem za pośrednictwem kolegi Kropkowicza, bo on akurat brał do swojego Forka. Skontaktuj się z Kropkowiczem, to będzie Ci pewnie w stanie powiedzieć, gdzie dostaniesz takie przewody.

Mistral

Thomas - w moim forku - dorabiałem przewody - nie ma z tym żadnego problemu - i koszt niższy - a jakość ta sama - tylko poszukaj firmy z doświadczeniem. Co do wrażeń, może nieco poprawiło się czucie hamulca.