area Posted November 27, 2005 Share Posted November 27, 2005 Witam Czy ktoś wie co to może być ?. Na zimnym silniku poziom cieczy w zbiorniczku wyrównawczym jest właściwy,na nagrzanym silniku poziom ten wzrasta tak że aż wylewa się przez przelew i czuć pod maską zapachem podgrzanej gumy. Jednocześnie wskaznik temperatury pokazuje właściwą temperaturę cieczy.Co może być tego przyczyną. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted November 27, 2005 Share Posted November 27, 2005 Nieszczelny układ chłodzenia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
area Posted November 27, 2005 Author Share Posted November 27, 2005 Dlaczego nieszczelny ?.Do układu nie dolewam cieczy a w garażu żadnych mokrych plam nie zauważyłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panklex Posted November 27, 2005 Share Posted November 27, 2005 układ chłodzenia pracuje w temperaturze ponad 100 ale z powodu podwyższonego cisnienia nie dochodzi do wrzenia. Jeśli układ się rozszczelni płyn zacznie wrzec Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted November 27, 2005 Share Posted November 27, 2005 Układ jest ciśnieniowy, wystarczy że nie trzyma ciśnienia i przynajmniej lokalnie będzie się gotował płyn. Taki efekt też będzie dawała wywalona uszczelka pod głowicą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
area Posted November 27, 2005 Author Share Posted November 27, 2005 ale jak to można ustalić?.Sprawdziłem, że w oleju nie widać żadnej obecności cieczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Posted November 27, 2005 Share Posted November 27, 2005 Jak Ci auto calkowicie wystygnie to ile zostaje plynu w zbiorniku obok chlodnicy? W WRX zimny plyn moze byc przykladowo 1cm ponad kreske stanu minimalnego a po rozgrzaniu wychodzi ponad poziom maxymalny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
area Posted November 27, 2005 Author Share Posted November 27, 2005 Na zimnym silniku poziom w zbiorniczku jest na kresce cold Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Posted November 27, 2005 Share Posted November 27, 2005 Ale to jest po przelaniu sie czy przed? Ile Ci zostaje jak sie plyn przeleje i auto calkiem wystygnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
area Posted November 27, 2005 Author Share Posted November 27, 2005 Ostatnio widziałem że poziom w zbiorniczku przy nagrzanym silniku znajduje się ok 4 cm wyżej niż znak hot,ale nigdy nie był tak wysoko jak dzisiaj tzn do korka zbiorniczka a nawet było lekko mokro pod krótką rurką przelewową na nim.(zaobserwowałem to po podniesieniu maski chcąc zobaczyć dlaczego czuję zapach gorącej gumy) Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted November 27, 2005 Share Posted November 27, 2005 Na zimnym silniku poziom w zbiorniczku jest na kresce cold Heh, różnie to chyba oznaczają. Ja mam na zbiorniku wyrównawczym min/max. hot/cold mam w zbiorniczku z płynem od wspomagania kierownicy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
area Posted November 27, 2005 Author Share Posted November 27, 2005 Byłem właśnie w garażu i po 6-ciu godzinach od wyłączenia silnika ciecz jest na poziomie ok 5 cm wyżej niż znak full (na zbiorniczku są znaki LOW i FULL a faktycznie hot i cold mam w oplu).Pamiętam że jak rano przed wyjazdem dolewałem płyn do spryskiwacza to poziom cieczy chłodzącej był nieco powyżej dolnej kreski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekZ Posted November 28, 2005 Share Posted November 28, 2005 Odkręć korek chłodnicy i zobacz czy widzisz poziom płynu chłodniczego. Sprawdź też stan korka - czy coś nie powoduje uzniesienia grzybka do góry - wtedy ciśnienie wywala płyn do zbiornika wywrównawczego w większym stopniu niż normalnie. Na rozgrzanym, pracującym silniku pooglądaj sobie chłodnicę czy nie widzisz gdzieś odrobiny pary. Link to comment Share on other sites More sharing options...
area Posted November 28, 2005 Author Share Posted November 28, 2005 Rano sprawdziłem poziom płynu i jest on na takim samym poziomie jak wczoraj(5 cm ponad górną kreskę).Po przyjeżdzie do pracy (ok 20 km przebiegu) poziom nie podniósł się.Potem sprawdzę poziom w chłodnicy i pooglądam korek.Wczoraj oglądając poziom płynu pary nie zauważyłem. pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie tematem Link to comment Share on other sites More sharing options...
area Posted November 28, 2005 Author Share Posted November 28, 2005 Sprawdziłem teraz poziom w zbiorniczku i wrócił do normalnego. Odkręciłem korek i widzę poziom płynu w chłodnicy lekko pod korkiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
area Posted November 28, 2005 Author Share Posted November 28, 2005 Sprawdziłem teraz poziom w zbiorniczku i wrócił do normalnego. Odkręciłem korek i widzę poziom płynu w chłodnicy lekko pod korkiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekZ Posted November 28, 2005 Share Posted November 28, 2005 Czyli wszystko wygląda ok. Ale co się stało z ubytkiem płynu, który wywaliło zbiorniczkiem? Uzupełniłeś? Czy po prostu ubytek był minimalny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
area Posted November 28, 2005 Author Share Posted November 28, 2005 Myślę że nie był on duży i dlatego nie widać różnicy.Tylko dlaczego wczoraj tak nagle podniósł się jego poziom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekZ Posted November 28, 2005 Share Posted November 28, 2005 Wygląda na jakiś chwilowy wzrost ciśnienia w układzie. Nie mam innego pomysłu jak nadal obserwować poziomy płynu i temperatury. Jaki przebieg ma auto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
area Posted November 28, 2005 Author Share Posted November 28, 2005 Po przyjeżdzie z pracy (ok 20 km) zajrzałem pod maskę i co??? poziom płynu podniesiony ok 5cm powyżej górnej kreski,żadnej pary nie widać,temperatura na wskażniku poprawna.Zastanawia mnie to,że górna gumowa rura przy chłodnicy pomimo że gorąca to jest miękka(w oplu jak ściskałem to nie daje się łatwo ścisnąć po nagrzaniu)???.auto ma 107 tkm udokumentowanego przebiegu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekZ Posted November 28, 2005 Share Posted November 28, 2005 Ja też miałem dzisiaj miękką rurę A wiatraki chłodnicy nie chodzą u Ciebie przypadkiem cały czas na ciepłym silniku po jeździe tak jak u mnie? Fajny przebieg. Ja mam 342kkm Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted November 28, 2005 Share Posted November 28, 2005 Fajny przebieg. Ja mam 342kkm O to miło wiedzieć, że nawet jak mi przed zakupem cofnęli licznik o 100 tys km, to i tak jeszcze trochę życia przed autkiem zostało Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekZ Posted November 28, 2005 Share Posted November 28, 2005 aflinta, a jeśli cofnęli Ci licznik o 400 tys? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted November 29, 2005 Share Posted November 29, 2005 aflinta, a jeśli cofnęli Ci licznik o 400 tys? To znaczy, ze mam już 566 tys i przebieg większy od Twojego No ale, że jeszcze jeździ to się nie martwię Link to comment Share on other sites More sharing options...
area Posted November 29, 2005 Author Share Posted November 29, 2005 Wiatraki chodzą jak powinny.Przebieg udokumentowany zapisami w podczas przeglądów w Szwajcarii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts