stani Posted April 22, 2011 Share Posted April 22, 2011 Witam wszystkich mam pewien problem z czujnikiem stukowym w legacy 2,5 GT 97 r.od pewnego czasu mi wyskakuje błąd tego czujnika wymieniałem go już raz tylko że kupiłem używany i tak sobie myślę że może był uszkodzony bo dalej jest to samo czasami podczas zapalania samochodu kontrolka gaśnie ale znów się zaświeca po przejechaniu około 6-10 km.Jeżeli ktoś wie co mogłoby być przyczyną albo miał podobny problem to proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giechu Posted April 22, 2011 Share Posted April 22, 2011 Czujnik należy dokręcić odpowiednim momentem (nie chcę skłamać ale chyba 23Nm) i lepiej kupić nowy. Poza świeceniem CE silnik zamula? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qba25 Posted April 22, 2011 Share Posted April 22, 2011 Czujnik ten, pomimo prostoty, potrafi nieraz nieźle namieszać, niekoniecznie musi być uszkodzony. Na forum była już informacja, jak go usprawnić Zajrzyj tutaj, może Ci się przyda: viewtopic.php?t=114159 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giechu Posted April 22, 2011 Share Posted April 22, 2011 Czujnik ten, pomimo prostoty, potrafi nieraz nieźle namieszać, niekoniecznie musi być uszkodzony. Na forum była już informacja, jak go usprawnićZajrzyj tutaj, może Ci się przyda: http://www.forum.subaru.pl/viewtopic.php?t=114159 Właśnie nie mogłem tego znaleźć, potwierdzam, zastosowałem ten patent u siebie i się świetnie sprawdza. Oczywiście należy stosować to na własną odpowiedzialność, bo nie ma gwarancji, że czujnik spełnia wtedy prawidłowo swoją funkcje :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts