nobby Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 Zmienilem calkowiecie temat aby nie zasmiecac forum... Pytanko tym razem brzmi...Ktore sprzeglo wlozyc? FK03H1601 :arrow: http://www.superhids.co.uk/clutches-and ... peed-.html OEM :arrow: http://www.superhids.co.uk/clutches-and ... o-sti.html Jest "duza" roznica miedzy tymi sprzeglami...? Z tego co wiem to sa tacy co na OEM'owym jezdza majac pod 400KM Dlatego mysle iz zapytanie forumowiczow ktorzy ugryzli juz ten temat "naprawi" moja niewiedze. Dzieki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniujr Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 z tego co poszukałem na szybko to jest tarcza (nie cały komplet) i wygląda na standardową (oem)... i nie do końca do sti05... upewnij się zanim kupisz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobby Posted April 5, 2011 Author Share Posted April 5, 2011 manijur :arrow: Dzieki wielkie. Tez wydaje mi sie ze jest to nr tarczy poniewaz lozysko i docisk maja inne numery. Tarcza "prawdopodobnie" pasuje do STI 06.Jesli tak, to raczej powinna byc ok do MY05.Powinna....ale nie jestem pewien :? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ariel Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 masz silnik 2.0 czy 2.5 litra ? takiego oznaczenia nie ma nawet do poszczególnych elementów. FC.... - dociski FF..... - koła zamachowe BRG... - łożyska FD- tarcza Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoowty Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 no wlasnie nobby ty masz slaby 2 litrowy motor pelen wad a to sprzeglo do mocnych 2,5 litrowych maszyn btw kup komplecik oem i bedzie gitara Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobby Posted April 12, 2011 Author Share Posted April 12, 2011 masz silnik 2.0 czy 2.5 litra ?takiego oznaczenia nie ma nawet do poszczególnych elementów. FC.... - dociski FF..... - koła zamachowe BRG... - łożyska FD- tarcza Hej. 2.0 Odezwal sie "miglanc" i twierdzi ze sprzeglo przeznaczone mialo byc do STI 02-04 a owy numer wyryty jest na tarczy sprzegla. Co do oznaczen to wiem o nich ale tylko troszke bo pisalem juz wczesniej z Exedy w UK. Dzisiaj nawet dpo nich dzwonilem,ale tego numeru nawet oni nie znaja hahah Ponizej wkleje fragment maila od nich : We offer two Organic Stage 1 Sports kits for the Subaru Impreza GDB 2.0 Turbo: · FK03H601 (Cover: FC12T + Disc: FD12H) is best suited for racing/motorsport use. · FK03H1601 (Cover: FC12T + Disc: FD12H1) is ideal for everyday driving, it delivers a smoother engagement/disengagement experience. W sklad obu kompletow wchodzi to samo lozysko -> BRG601. zoowty staram sie jak moge probujac znalezc jak najtansze sprzeglo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted April 12, 2011 Share Posted April 12, 2011 Generalna zasada jest taka: OEM-owe sprzęgła subaru są bardzo dobre. A do takiej mocy i momentu, jak u Ciebie, wystarczą spokojnie 8). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobby Posted April 12, 2011 Author Share Posted April 12, 2011 Dzieki Przemeq..tylko wiesz..ja lubie tak troszke..czasami..pum pum A z drugiej strony jezeli OEM wytrzymalo tyle lat,km(130kkm) to tak jak piszesz :arrow: musi byc dobre Dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlos-wrx Posted April 12, 2011 Share Posted April 12, 2011 OEM wytrzymuje ponoć, ponad 500nM , jak chcesz robić "pum pum" to dołóż Nkowy docisk na seryjną tarczę... nie jest to drogie rozwiązanie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobby Posted April 12, 2011 Author Share Posted April 12, 2011 Dzieki chlopaki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted April 13, 2011 Share Posted April 13, 2011 Moje wytrzymało chyba 70 tys. km, śmierdziało nie raz (też se lubię ostro wystartować), a samochód miał przez dużą część tego przebiegu 340 KM. Tak że spokojnie OEM-owe, lub "sprzęgło carfita", a więc OEM-owa tarcza i n-grupowy docisk. Taki zestaw wytrzymuje u mnie 420 KM i 550 Nm . Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobby Posted April 13, 2011 Author Share Posted April 13, 2011 No to niezle Dzieki za info Drugiego pomuka jednak juz nie dostaniesz hehe :wink: Napisalem do carfita..zobaczymy jakiego prajsa za to krzyczy U mnie Przemeq tez smierdzialo wiele razy,ale teraz smrod pozostal hahah :wink: Dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts