traper74 Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 Witam Koledzy poszukuję uszczelki gumowej o przekroju okrągłym pod zawór powietrza dodatkowego do Forestera 99 silnik 125KM . Po zabiegu czyszczenia niestety okazało się , że ponowne jej założenie w rowek na przepustnicy jest niemożliwe - rozciągnęła się . Pytałem w jednym z ASO i otrzymałem info , że nawet w centrali tego ustrojstwa brak . Może ktoś posiada takową uszczelkę na sprzedaż , będę wdzięczny za pomoc . W ostateczności pozostaje tylko silikon bo dorobienie jej to wyższa szkoła jazdy . Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
suberet Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 Jeśli to jest rzeczywiście guma, to wytnij z niej kilka milimetrów i sklej jakimś superglue, kropelką, czy innym cjanopanem E. Robiłem tak wiele razy w przypadku rozciągniętych uszczelek, tyle że nie w każdym miejscu takie druciarstwo zdaje egzamin. Zależy od obciążeń termicznych i ciśnieniowych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
traper74 Posted April 7, 2011 Author Share Posted April 7, 2011 Niestety ta opcja o , której mówisz odpada ze względu na jej kształt . Próbowałem przed zamieszczeniem postu . w ostateczności zostaje tylko silikon . Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts