Piotter Posted November 15, 2005 Share Posted November 15, 2005 Kupilem Legacy '95 i musialem zaczekac z jezdzeniem do czasu pozalatwiania akcyzy i rejestracji. Samochod stał w garazu kilka dni czekajac na blachy. Wczoraj wsadzilem nowy akumulator i pojechalem na stacje benz. zatankowac i ku mojemu zdziwieniu okazało sie ze nie dziala predkosciomierz i licznik kilometrow, a zaraz po sprowadzeniu dzialal. Nie wiem jak pomiar predkosci jest w Subaru zrobiony, wiec nie wiem gdzie szukac usterki. Czy jest to pomiar mechaniczny, czy moze szukac czegoś w elektryce ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek_WAWA Posted November 15, 2005 Share Posted November 15, 2005 Licznik prędkościomierza jest elektroniczny w Legacy 95 z tego co dobrze pamiętam. Prawdopodobnie któryś ze styków może nie kontaktowac. Wyjmij licznik, przeczyść wszystkie styki i sprawdz czy działa. Powinien się ruszyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CZARNY Posted November 15, 2005 Share Posted November 15, 2005 Ja miałem tak w GT, umarł mi czujnik który się wkręca w skrzynie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts