Filip.W 0 Posted March 21, 2011 Share Posted March 21, 2011 ta najmniejsza żaróweczka, w blob'ie przód od akumulatora...to takie małe "oczko"? Link to post Share on other sites
biegus 1982 0 Posted March 21, 2011 Share Posted March 21, 2011 Piszesz o żarówce od postojówek. Musisz ściągnąć gril za nim jest śruba trzymająca lampę,następnie wyciągasz plastykowe bolce trzymające zderzak z przodu jest ich chyba 6 no i oczywiście jeszcze jeden z boku przy kole. Jak już zderzak opadnie lekko na dół możesz bez problemu wyciągnąć całą lampę. Link to post Share on other sites
Filip.W 0 Posted March 21, 2011 Author Share Posted March 21, 2011 o cholera, brzmi jak bym mial wyciagnac silnik...ale dziekuje!!! Link to post Share on other sites
biegus 1982 0 Posted March 21, 2011 Share Posted March 21, 2011 to tylko tak źle wygląda, zajmuje trochę czasu ale uwierz mi to jest proste Link to post Share on other sites
MarcinK 29 Posted March 22, 2011 Share Posted March 22, 2011 Piszesz o żarówce od postojówek. Musisz ściągnąć gril za nim jest śruba trzymająca lampę,następnie wyciągasz plastykowe bolce trzymające zderzak z przodu jest ich chyba 6 no i oczywiście jeszcze jeden z boku przy kole. Jak już zderzak opadnie lekko na dół możesz bez problemu wyciągnąć całą lampę. Potwierdzam. Pierwszy raz zajmie dłuższą chwilkę, ale to naprawdę nic skomplikowanego. Następnym razem pójdzie Ci wiele szybciej [ w niedziele wymieniałem 4 zarówki - 2 x postój + 2 x mijania i całość nie zajęła więcej niż 20 min ]. Link to post Share on other sites
Filip.W 0 Posted March 22, 2011 Author Share Posted March 22, 2011 no to pięknie, rezerwuje sobie weekend Link to post Share on other sites
MarcinK 29 Posted March 23, 2011 Share Posted March 23, 2011 no to pięknie, rezerwuje sobie weekend Spokojnie - nie będzie aż tak źle 8) Tylko mimo wszystko z racji na ten 'utrudniony' proces wymiany polecam zainwestować w żarówki z wyższej półki [ postojówki za kilkadziesiąt groszy będziesz wymieniał na okrągło ] I jak już będziesz rozgrzany do wymień za jedną robotą z drugiej strony do pary [ całkiem możliwe że i tak za chwilę padnie ]. Koszty niewielkie, a zaoszczędzisz czas jaki zmarnujesz następnym razem :wink: Link to post Share on other sites
Markus 40 Posted March 23, 2011 Share Posted March 23, 2011 U mnie w Bugu niestety wystąpił ten sam problem i też nie wiem jak się do tego zabrac... Co do żarówek postojowych, to ja zainwestuję w diody led. Koszta nieco większe, a może z 10 lat wytrzymają. Link to post Share on other sites
Filip.W 0 Posted March 23, 2011 Author Share Posted March 23, 2011 ok, co racja to racja! tak też zrobię. pozdrawiam Link to post Share on other sites
mzy 53 Posted March 24, 2011 Share Posted March 24, 2011 U mnie w Bugu niestety wystąpił ten sam problem i też nie wiem jak się do tego zabrac... W bugu nie trzeba ściągać zderzaka Zrzucasz grill (chyba 6 zatrzasków) i odkręcasz lampę (3 śrubki: 2 pod grilem, 1 chyba koło błotnika). Link to post Share on other sites
Markus 40 Posted March 25, 2011 Share Posted March 25, 2011 W bugu nie trzeba ściągać zderzaka Zrzucasz grill (chyba 6 zatrzasków) i odkręcasz lampę (3 śrubki: 2 pod grilem, 1 chyba koło błotnika). Mimo wszystko w pierony roboty, napewno nie do majstrowania pod blokiem. Choc brak tej francowatej pozycji zaczyna mnie już psychicznie roztrajac. Niby nic, ale jednak :!: Link to post Share on other sites
mzy 53 Posted March 25, 2011 Share Posted March 25, 2011 Ej, nie przesadzaj. 10 minut i gotowe. No, jak pada to może pod blokiem faktycznie niezbyt fajnie Link to post Share on other sites
Markus 40 Posted March 26, 2011 Share Posted March 26, 2011 Ej, nie przesadzaj. 10 minut i gotowe. No, jak pada to może pod blokiem faktycznie niezbyt fajnie Jak będzie cieplej i kupię już te ledowe żarówki, to może się rzucę na to. :wink: Link to post Share on other sites
Recommended Posts