MM Posted November 3, 2005 Share Posted November 3, 2005 Przed chwilą juz się witałem i wstawiłem link, ale może nie każdy sprawdzi, stąd pytanie na tym forum: czy ktoś zna tego Legacy: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=69590791 ? Generalnie poszukuje LEgacy 2,0-2,2 w roczniku okolo 1994-96 w rozsadnej :wink: cenie wiec jesli "ktokolwiek widział, ktokolwiek wie" będe wdzięczny za info. Pozdrawiam Marcin Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted November 3, 2005 Share Posted November 3, 2005 Nie znam tego autka, ale wersja LX jest najuboższa - brak elektrycznych szyb, z załączonego obrazka widać brak poduszek. Nie wiem czy jest roleta do bagażnika - przy zakupie nie przeszkadza, ale jak się już ma auto to jej brakuje, a kupić używaną jest pewną sztuką. Ogólenie widać, ze auto zaliczyło jakąś niską przeszkodę zderzakiem. Ciekawe też jakiego rodzaju instalacja gazowa jest w aucie i jaki zbiornik. Z tego co widać szukasz auta w nowszej budzie, ale nie podałeś w jakich widełkach cenowych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MM Posted November 3, 2005 Author Share Posted November 3, 2005 Witam! Dzięki za odp. Generalnie nie przeszkadza mi brak bogatszego wyposażenia, szukam auta w cenie jak najbliższej 10-12tys, z gazem, do którego nie będę musiał dokładać przez najbliższe 2-3lata (oczywiście chodzi mi o 'grubsze' rzeczy, koszty ekspolatacyjne zawsze są). BTW. mieszam w Krakowie, choć bywam w W-wie, więc głównie interesują mnie autka z południowej bądź centralnej Polski. Pozdr. Marcin Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted November 3, 2005 Share Posted November 3, 2005 10-12 tys to chyba lepiej już antyka zdobyć, bo nowsza buda w dobrym stanie chodzi w przedziale 15-20 tys. Ewentualnie wolnossąca impreza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MM Posted November 3, 2005 Author Share Posted November 3, 2005 Zaczaję się tuż poniżej 15 tys A propos: czy zużycie gazu w 2.0 a 2.2 różni się istotnie? M. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted November 3, 2005 Share Posted November 3, 2005 A propos: czy zużycie gazu w 2.0 a 2.2 różni się istotnie? M. Trzeba by sprawdzić kto ma 2.2 z instalacją gazową i porównać Ja mam już bogate doświadczenia ze spalaniem ale w 2.0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MM Posted November 3, 2005 Author Share Posted November 3, 2005 A ile Twój pali "po mieście", ale tak realistycznie ?? M. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted November 3, 2005 Share Posted November 3, 2005 Moje spalania są bardzo realistyczne, bo zaokrąglam w górę a nie w dół Proszę bardzo, autostrada Opole - Kraków z prędkością 130-140 km/h (200km) + 48 km jazdy po mieście (takiej całkiem dynamicznej jeżeli idzie o ruszanie itp.) zamknęło się wynikiem 13,3l/100km. Spokojna jazada niemiecką autostradą 120-130km/h na polskim gazie to jakieś 11l/100km, na niemieckeij benzynie to 9,1l/100km - ale prędkości ciut większe 130-140 (chyba, ze w korku stałem). Miasto Kraków średnio dynamicznie + korki na LPG to mniej więcej 14,5-15 litrów. (na benzynie około 12 litrów). Mój rekord na gazie to w zimie droga Warszawa - Kraków przez kielce w tempie emeryckim 70-90km/h głównie za ciężarówkami - 10l/100km. Rekord z drugiej strony to na A4 Wrocław - Gliwice w niecałą 1h (średnio 160-170km/h) 17l/100km LPG Miłego przeliczania ps. Jakoś tak mi wychodzi, że na LPG chętniej wdeptuję gaz niż na benzynie Link to comment Share on other sites More sharing options...
MM Posted November 3, 2005 Author Share Posted November 3, 2005 Serdeczne dzięki za pomoc !! Mam ostatnie już (na dziś pytanie: który/e serwis/y Subaru w Krakowie bądź okolicy godne są polecenia? W szczególności chodzi mi o to że chcę zobaczyć tę sztukę o którą pytam na górze posta, a jak "na oko" będzie OK, to przed zakupem chciałbym ją pokazać komuś kto zna te samochody i powie mi co ona jest warta i czy/ile będę musiał od niej dołożyć. Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki, MM Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted November 3, 2005 Share Posted November 3, 2005 Serdeczne dzięki za pomoc !!Mam ostatnie już (na dziś pytanie: który/e serwis/y Subaru w Krakowie bądź okolicy godne są polecenia? A to już zależy Jak zależy Ci na ASO to musisz tam zadzwonić i zapytac się o cenę, ewentualnie ponegocjować nieco. Koszt niemały, jakości nie znam. Ja natomiast swoje autko sprawdzałem u braci Gawinów na ul. Królowej Jadwigi - wyszukiwarka do Ci dokładne namiary - bo juz był ten warsztat tutaj wielokrotnie wymieniany. Na pewno znają sie dobrze na mechanice. Osobna kwestia to czy bedą mieli akurat w danej chwili czas by sprawdzić autko, ale jak się wczesniej umówisz, to jest cień szansy, ze bedzie wolny podnośnik Jak się pojawisz na spocie - to jest też kilka osób, które chętnie oglądną autko pod kątem róznych rzeczy w stylu "ten typ tak ma" jak i czegoś nietypowego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moniqa Posted November 4, 2005 Share Posted November 4, 2005 MM widze że choroba robi niesamowite postępy Link to comment Share on other sites More sharing options...
MM Posted November 5, 2005 Author Share Posted November 5, 2005 Moniqua, niestety, to bardzo ostry wirus A propos pytania które stawiałem na początku wątku: dzwoniłem do właścicieli, mówią że auto jest OK, ale gaz to pierwsza generacja i 'się rozregulowuje co 600km, więc jeżdzą na benzynie'. To tyle jakby ktoś się interesował, ja szukam już czegoś innego. Marcin Link to comment Share on other sites More sharing options...
WRC fan Posted November 5, 2005 Share Posted November 5, 2005 Moniqua, niestety, to bardzo ostry wirus czyli sie nie podoba? :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
MM Posted November 5, 2005 Author Share Posted November 5, 2005 Moniqua, niestety, to bardzo ostry wirus czyli sie nie podoba? :wink: tego nie napisalem :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts