MichaPL Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Ostatnio czytalem na forum o tym jak powinno sie sprawdzac luzy w zawieszeniu. Jedni uwazali, ze na opuszczonym samochodzie sprawdzic mozemy luzy przy drazkach reakcyjnych i koncowkach a przy podniesionym luzy na swozniach. Jaka jest wasza opinia? Czy w zwiazku z napedem 4x4 zawieszenie w Legacy i innych subaru jest bardziej podatne na "wybicia" na naszych OCHYDNYCH DROGACH? Co najszybciej sie wybija w zawieszeniu w Legacy przy normalnej jezdzie bez szalenstw ale niestety w naszych realjach drogowych.
okeyten Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Co najszybciej sie wybija w zawieszeniu w Legacy przy normalnej jezdzie bez szalenstw ale niestety w naszych realjach drogowych. IMHO łącznik stabilizatora.
boqu Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 a jak są do wymiany to słychac jakby całe zawieszenie sie rozpadało, wymiana 30 min i po kłopocie
MichaPL Posted March 17, 2011 Author Posted March 17, 2011 To moje pierwsze subaru Legacy i zaczynam sie denerwowac trwaloscia zawieszenia. Dopiero co bylo robione zawieszenie a juz zaczyna cos stukac z tylu jak sie jezdzi po naszych posran.... dziurawych drogach. Te drogi nie sa dla samochodow osobowych lecz dla duzych ciezarowek wozacych zwir. Cholera powinni wprowadzic ulge podatkowa za naprawe zawieszenia w Naszej Polsce. Pytanie czy Naszej czy "ICH" -- Cz mar 17, 2011 3:02 pm -- z tych nerwow zapomnialem zapytac czy wszystkie subarynki maja delikatne nozki ?
okeyten Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 Dopiero co bylo robione zawieszenie a juz zaczyna cos stukac z tylu robione zawieszenie? czyli co robiłeś ?.....jak stuka to często łączniki lub same gumy...
MichaPL Posted March 17, 2011 Author Posted March 17, 2011 robione byly laczniki stabilizatorow, piszac gumy masz na mysli gumy na drazkach reakcyjnych?
okeyten Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 robione byly laczniki stabilizatorow, piszac gumy masz na mysli gumy na drazkach reakcyjnych? jop, np:TAKIE gumeczki
gendziu Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 okeyten, czy te gumki, w jakikolwiek sposb poprawiaja prowadzenie auta? Co wogole one daja, w czym sa lepsze od serii?
okeyten Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 gendziu ja mam serię u siebie, poglądowo wrzuciłem /odgrzebałem wątek / dla MichaPL.
gendziu Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 wiem, wiem ze pogladowo, ale czy montaz czegos takiego w stricte cywilnym dupowozie jaki mam ma wogole jakikolwiek sens
okeyten Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 IMHO nie, ma być guma i nie ma stukać . generalnie Legacy są dość "kanapowe" ale stukac nie powinno..
gendziu Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Ok o to chodzilo, kanapowe sa dlatego agx czeka na montaz
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.