Sideways Posted November 1, 2005 Share Posted November 1, 2005 Odkryłem, że jestem dużo bardziej dziecinny niż myślałem i zacząłem się bawić zmienianiem dzwonków i tapet w komórce. Po przeguglaniu sieci doszedłem do wniosku, że Subaru jest mniej kultową marką niż mi się wydawało - tematów i tapet związanych z BMW, Porsche czy nawet takim badziewiem jak Alfa Romeo jest multum, ale mało z Subaru i nic z Forysiem. Czemuż ach czemuż? Ktoś ma może jakieś namiary? Najlepiej żeby pasowało do Eryka k700i... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Posted November 1, 2005 Share Posted November 1, 2005 Chyba nie pozostaje Ci nic innego jak zrobić sobie komórką zdjęcie i ustawic na tapecie, bo na sieci to nic ciekawego nie znajdziesz.... pzdr M;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kropek Posted November 1, 2005 Share Posted November 1, 2005 można też tak: zrobic zdjęcie i obrobić je na kompie do potrzenbych wymiarów i liczby kolorów i przetransmitować kabelkiem albo irdą na komórkę i ustawić na tapecie. Tak sobie teoretyzuję bo ja mam Sagema MyX-1 8) i więcej mi nie potrzeba- zadzwonić się da, wysłac wiadomosć tekstową też a reszta mnie nie interesuje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted November 1, 2005 Share Posted November 1, 2005 można też tak: zrobic zdjęcie i obrobić je na kompie do potrzenbych wymiarów i liczby kolorów i przetransmitować kabelkiem albo irdą na komórkę i ustawić na tapecie. Tak sobie teoretyzuję bo ja mam Sagema MyX-1 8) i więcej mi nie potrzeba- zadzwonić się da, wysłac wiadomosć tekstową też a reszta mnie nie interesuje... Ja se tak zrobiłem - to jest efekt 8). PS. Ten mały prostokąt w prawym górnym rogu to na zegarek nokii 6610 8) PS2. Obrazek w oryginale nie jest taki rozciągnięty - to Forum rozciąga . Ale jak klikniecie, to jest pokaże się w dobym rozmiarze... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polini Posted November 1, 2005 Share Posted November 1, 2005 Ja sobie tez sam robie do Siemensiaka. Fajne wychodzą. Teraz mam Legaca STi... Pobaw się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted November 1, 2005 Share Posted November 1, 2005 A, zapomniałem dodać: na to moje logo jest "kopirajt". Se go używajcie na swoich komórkach, ale niech was ręka boska broni wrzucać na jakieś strony z logami, żeby jacyś niewierni go nie dostali . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kropek Posted November 1, 2005 Share Posted November 1, 2005 A, zapomniałem dodać: na to moje logo jest "kopirajt". Se go używajcie na swoich komórkach, ale niech was ręka boska broni wrzucać na jakieś strony z logami, żeby jacyś niewierni go nie dostali . na mojego Sagema wejść nie chce buuuuuuuuu :wink: a tak BTW to zapomniałeś o opłacie 7,50 złotych + VAT :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abt Posted November 1, 2005 Share Posted November 1, 2005 Siemensiaka az mnie ciary przeszly, jak przypomnialem sobie meke z sl45i. ja zwykle mam czysciutko na pulpicie, ale na poczatku bawilem sie nieco aparatem :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz_555 Posted November 1, 2005 Share Posted November 1, 2005 Ja właśnie ściągam z netu jakieś obrazki z Subarą czy innymi rzeczami i za pomoca irdy wrzucam na komórkę. Chociaż nie bawi mnie to zbytnio. Ustawiłem tapetkę raz i mi się podoba. Ostatnio zrobiłem sobie fotki forysia aparatem z telefonu i też mi pasują na tapete. Mam Nokie 6610i. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Witek Posted November 1, 2005 Share Posted November 1, 2005 Ja nie wiem co się ze mną dzieje. Mam gdzieś tapety i takie tam, używam telefonu tylko do dzwonienia. Mógłbym mieć nawet starą Nokię 3300 gdyby miała lepiej rozplanowane opcje i baterię, a nie bateryjkę. Czemu tak mam, stary przecież nie jestem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
polll Posted November 1, 2005 Share Posted November 1, 2005 a moze ktos ma jakis fajne nagranie w mp3 lub wav z bov-em ? tak aby ustawic sobie to na dzwonek smsa 8) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sideways Posted November 1, 2005 Author Share Posted November 1, 2005 można też tak: zrobic zdjęcie i obrobić je na kompie do potrzenbych wymiarów i liczby kolorów i przetransmitować kabelkiem albo irdą na komórkę i ustawić na tapecie. Można, ale wic w tym że w Ericssonie jeśli po prostu się zrobi tapetę, to będzie jakby wystawało to coś, gdzie pokazuje się status baterii i tym podobne drobiazgi - po prostu tapeta jest kwadratem na tle. Żeby uniknąć takich przygód, trzeba przygotować cały motyw ("theme"). Ściągnąłem narzędzie do tworzenia motywów i wyprodukowałem w końcu coś w rodzaju motywu - to moja pierwsza próba, więc nic nadzwyczajnego. Wszystko obraca się wokół dwóch zdjęć przedstawiających "turystyczny offroad" Forysiem. Jakby ktoś był zainteresowany - mogę podesłać na priwa cały motyw. Te dwa zdjęcia są poniżej (nie wiem dlaczego forum je tak powiększa - u mnie mają normalne 176 na 176, według wymagań Eryka). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sideways Posted November 1, 2005 Author Share Posted November 1, 2005 Ja nie wiem co się ze mną dzieje. Mam gdzieś tapety i takie tam, używam telefonu tylko do dzwonienia. Telefonu? Do dzwonienia? Przecież od tego jest komputer ze skypem . Telefony są do robienia zdjęć, słuchania MP3, sprawdzania prognozy pogody i tak dalej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Witek Posted November 1, 2005 Share Posted November 1, 2005 Sideways, niestety Skype nie jest kompatybilny z komputerem pokładowym Nubiry, ani z moim zegarkiem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted November 2, 2005 Share Posted November 2, 2005 a moze ktos ma jakis fajne nagranie w mp3 lub wav z bov-em ? tak aby ustawic sobie to na dzwonek smsa 8) ? Wejdź na sunhouse.pl - tam są dźwięki wydechów H&S, albo na subaru.pl do działu sklep - tam też są wave'y z H&S 8). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milek Posted November 2, 2005 Share Posted November 2, 2005 A ja sciagnalem sobie ostatnio fajny dzwonek w realmusic. Teraz jak ktos dzwoni to nie odbieram odrazu, musze najpierw posluchac Czym czlowiek starszy to cos odwala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sideways Posted November 2, 2005 Author Share Posted November 2, 2005 A ja sciagnalem sobie ostatnio fajny dzwonek w realmusic. Teraz jak ktos dzwoni to nie odbieram odrazu, musze najpierw posluchac Też się tak bawię! Nigdy nie rozumiałem dzwonków ściąganych za ileś tam plus VAT, bo przecież i tak jakość była okropna, takie telefonowe piku-piku odgrywane jako MIDI. No ale teraz jak po prostu przez bluetooth przerzucam na komórkę całe empetrójki, to może być fragment dowolnej piosenki, odgrywany z jakością radia AM. Na razie najlepiej się sprawdza muzyka filmowa - zwłaszcza ze spaghetti westernów. Najpierw cicho na harmonijce ustnej, potem całą orkiestrą... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted November 2, 2005 Share Posted November 2, 2005 A tak w ogóle, to jakbym był SIP-em / Padre, to bym zarządził powstanie na subaru.pl działu "subaru na komórkę", zrobił ze 20 logo z już istniejących materiałów promocyjnych (technicznie problem żaden), zrobił parę screensaverów (np. z reklam / filmów promocyjnych / WRC), nagrał trochę dźwięków boxera, wszystko to opatrzył dopiskiem "copyright by SIP", co by ludziska nie mogli sami dalej rozprzestrzeniać, i zaczął tłuc na tym mamonę . Bo o ile niewielu stać na subaru, to fanów marki jest sporo (vide: forum) i pewnie niejeden zdecydowałby się wyskoczyć z paru peelenów na fajne multimedia dla swojej komórki . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polini Posted November 2, 2005 Share Posted November 2, 2005 Ja mam Sie CX65 - jeśli chodzi o tapety etc. to spoko. Kilka minut roboty i już są tapety. Najrózniejsze. Chce ktoś, moge wrzucić - jesli ktoś potrzebuje na taki kom. 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
colinSTi Posted November 13, 2005 Share Posted November 13, 2005 A to moja tapetka, niezmieniona od jakis 6 miesiecy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts