Jump to content

Subaru na komorke

Sideways

Recommended Posts

Odkryłem, że jestem dużo bardziej dziecinny niż myślałem i zacząłem się bawić zmienianiem dzwonków i tapet w komórce. Po przeguglaniu sieci doszedłem do wniosku, że Subaru jest mniej kultową marką niż mi się wydawało - tematów i tapet związanych z BMW, Porsche czy nawet takim badziewiem jak Alfa Romeo jest multum, ale mało z Subaru i nic z Forysiem. Czemuż ach czemuż? Ktoś ma może jakieś namiary? Najlepiej żeby pasowało do Eryka k700i...

można też tak: zrobic zdjęcie i obrobić je na kompie do potrzenbych wymiarów i liczby kolorów i przetransmitować kabelkiem albo irdą na komórkę i ustawić na tapecie.

Tak sobie teoretyzuję bo ja mam Sagema MyX-1 8) i więcej mi nie potrzeba- zadzwonić się da, wysłac wiadomosć tekstową też a reszta mnie nie interesuje...

można też tak: zrobic zdjęcie i obrobić je na kompie do potrzenbych wymiarów i liczby kolorów i przetransmitować kabelkiem albo irdą na komórkę i ustawić na tapecie.

Tak sobie teoretyzuję bo ja mam Sagema MyX-1 8) i więcej mi nie potrzeba- zadzwonić się da, wysłac wiadomosć tekstową też a reszta mnie nie interesuje...

Ja se tak zrobiłem - to jest efekt 8).

PS. Ten mały prostokąt w prawym górnym rogu to na zegarek nokii 6610 8)

PS2. Obrazek w oryginale nie jest taki rozciągnięty - to Forum rozciąga :twisted:. Ale jak klikniecie, to jest pokaże się w dobym rozmiarze...

A, zapomniałem dodać: na to moje logo jest "kopirajt". Se go używajcie na swoich komórkach, ale niech was ręka boska broni wrzucać na jakieś strony z logami, żeby jacyś niewierni go nie dostali :twisted:.

A, zapomniałem dodać: na to moje logo jest "kopirajt". Se go używajcie na swoich komórkach, ale niech was ręka boska broni wrzucać na jakieś strony z logami, żeby jacyś niewierni go nie dostali :twisted:.

na mojego Sagema wejść nie chce buuuuuuuuu :wink:

a tak BTW to zapomniałeś o opłacie 7,50 złotych + VAT :D :wink:

Ja właśnie ściągam z netu jakieś obrazki z Subarą czy innymi rzeczami i za pomoca irdy wrzucam na komórkę. Chociaż nie bawi mnie to zbytnio. Ustawiłem tapetkę raz i mi się podoba. Ostatnio zrobiłem sobie fotki forysia aparatem z telefonu i też mi pasują na tapete. Mam Nokie 6610i.

Ja nie wiem co się ze mną dzieje. Mam gdzieś tapety i takie tam, używam telefonu tylko do dzwonienia. Mógłbym mieć nawet starą Nokię 3300 gdyby miała lepiej rozplanowane opcje i baterię, a nie bateryjkę. Czemu tak mam, stary przecież nie jestem ?

Można, ale wic w tym że w Ericssonie jeśli po prostu się zrobi tapetę, to będzie jakby wystawało to coś, gdzie pokazuje się status baterii i tym podobne drobiazgi - po prostu tapeta jest kwadratem na tle. Żeby uniknąć takich przygód, trzeba przygotować cały motyw ("theme"). Ściągnąłem narzędzie do tworzenia motywów i wyprodukowałem w końcu coś w rodzaju motywu - to moja pierwsza próba, więc nic nadzwyczajnego. Wszystko obraca się wokół dwóch zdjęć przedstawiających "turystyczny offroad" Forysiem. Jakby ktoś był zainteresowany - mogę podesłać na priwa cały motyw. Te dwa zdjęcia są poniżej (nie wiem dlaczego forum je tak powiększa - u mnie mają normalne 176 na 176, według wymagań Eryka).

Ja nie wiem co się ze mną dzieje. Mam gdzieś tapety i takie tam, używam telefonu tylko do dzwonienia.

Telefonu? Do dzwonienia? Przecież od tego jest komputer ze skypem :). Telefony są do robienia zdjęć, słuchania MP3, sprawdzania prognozy pogody i tak dalej :)

a moze ktos ma jakis fajne nagranie w mp3 lub wav z bov-em :)? tak aby ustawic sobie to na dzwonek smsa 8) ?

Wejdź na sunhouse.pl - tam są dźwięki wydechów H&S, albo na subaru.pl do działu sklep - tam też są wave'y z H&S 8).

A ja sciagnalem sobie ostatnio fajny dzwonek w realmusic. Teraz jak ktos dzwoni to nie odbieram odrazu, musze najpierw posluchac ;)

Też się tak bawię! Nigdy nie rozumiałem dzwonków ściąganych za ileś tam plus VAT, bo przecież i tak jakość była okropna, takie telefonowe piku-piku odgrywane jako MIDI. No ale teraz jak po prostu przez bluetooth przerzucam na komórkę całe empetrójki, to może być fragment dowolnej piosenki, odgrywany z jakością radia AM. Na razie najlepiej się sprawdza muzyka filmowa - zwłaszcza ze spaghetti westernów. Najpierw cicho na harmonijce ustnej, potem całą orkiestrą...

A tak w ogóle, to jakbym był SIP-em / Padre, to bym zarządził powstanie na subaru.pl działu "subaru na komórkę", zrobił ze 20 logo z już istniejących materiałów promocyjnych (technicznie problem żaden), zrobił parę screensaverów (np. z reklam / filmów promocyjnych / WRC), nagrał trochę dźwięków boxera, wszystko to opatrzył dopiskiem "copyright by SIP", co by ludziska nie mogli sami dalej rozprzestrzeniać, i zaczął tłuc na tym mamonę :twisted:. Bo o ile niewielu stać na subaru, to fanów marki jest sporo (vide: forum) i pewnie niejeden zdecydowałby się wyskoczyć z paru peelenów na fajne multimedia dla swojej komórki :twisted:.

• 2 weeks later...