HubiSubi Posted October 28, 2005 Share Posted October 28, 2005 kto wie czy maglownice z STI(tej co ma 2,5 obrotu kola kierownicy) mozna wsadzic do GT-ka? Teoretycznie...jezeli maglownice sie uda wsadzic to czy bedzie konieczna zmiana pompy wspomagania? A moze ktos wie ze sa jakies szybsze maglownice w subru....(nie womie o WRC tylko o seryjnych) uprzedzam Marcina Cz.--- KAPS juz nie robi niestety tych szybkich maglownic...a szkoda:( Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin@klubsubaru.pl Posted October 28, 2005 Share Posted October 28, 2005 Z nowego STi to się raczej nie da prosto zrobić. Natomiast jest jeszcze firma w Kanadzie, która robi. Poszukam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati Posted October 28, 2005 Share Posted October 28, 2005 Chyba że od STi Type R, albo RA ver. 5 lub 6, szybciej by pasowała do GT Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted October 28, 2005 Share Posted October 28, 2005 Ja bym obstawiał tą firme w Kanadzie. KWIATEK też mio czymś mówił - popytaj go. Wally kiedyś znalazł maglownicę od WRC w sensownej cenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HubiSubi Posted October 28, 2005 Author Share Posted October 28, 2005 tyle ze te maglownice z WRC to dzialaja dopiero z pompami wspomagania o jakims chorym cisnieniu(czyt duzym)...cos kiedys mi sie takiego o uszy obilo.... jak jestem w bledzie to prosze mnie poprawic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted October 28, 2005 Share Posted October 28, 2005 tyle ze te maglownice z WRC to dzialaja dopiero z pompami wspomagania o jakims chorym cisnieniu(czyt duzym)...cos kiedys mi sie takiego o uszy obilo.... jak jestem w bledzie to prosze mnie poprawic Tego nie wiem. Niestety. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Posted October 28, 2005 Share Posted October 28, 2005 http://www.rev-lab.com/ http://www.landefabrication.com/products.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
HubiSubi Posted October 29, 2005 Author Share Posted October 29, 2005 obie wersje mi sie podobaja.. ale ineteresuje mnie cena wersji z przekładnia na kolumnie kierownicy.. to nie powinno byc drogie chyba?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Posted October 30, 2005 Share Posted October 30, 2005 725$ a jak im wyslesz swoja stara kolumne to oddadza Ci 150-200$. Wszystko pisze na dole strony. HubiSubi, chyba nie odczytales mojego PW, ktore wyslalem kilka dni temu. Tam Ci podalem te linki i jeszcze kilka innych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KWIATEK Posted November 3, 2005 Share Posted November 3, 2005 Tomek Cecot proponował mi założenie "patentu" który zmienia przełożenie przekładni kierowniczej. Robią dwie wersje 1,5 i 2. Dokładnie nie wiem czy chodzi o maglownice (ale pewnie tak), w sumie chodzi o to, że jak od skrajnego położenia kół do skrajnego masz 3 obroty kierownicą to zrobią ci na 1,5 obrotu lub 2. On ma tak zrobione w swoim Fiacie Abarth którym startuje w rajdach. Koszt takiej przeróbki to około 1200zł. Ale po konkrety odsyłam do Tomka Link to comment Share on other sites More sharing options...
KWIATEK Posted November 3, 2005 Share Posted November 3, 2005 HubiSubi dotarło? Daj znać jaki wynik rozmowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HubiSubi Posted November 3, 2005 Author Share Posted November 3, 2005 jasne... dzwonilem .... rozmowy przebiegly pomyslnie.... czas zabiegu nie dluzej niz 3 tyg....jak nic innego mi nie wyskoczy to bede to robil na zime zeby potestowac a wiadomo ze: "patrz obrazek nizej" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts