Jump to content

Progesteron w TVN Turbo czyli okres Martyny Wojciechowskiej.

ComeToDaddy

Recommended Posts

Wczoraj widzialem kawalek nowego programu na TVN turbo prowadzonego przez Mr Miecugowa, jakiegos sepleniacego kolesia, i jeszcze jakiegos innego ktorego najwidoczniej bolaly plecy bo sie ciagle opieral o maske samochodu. Panowie stali nad Toyota Avensis (jeden sie na niej pokladal- ten od plecow) i wchodzili sobie wzajem w zdanie, wypowiadali sie mr Miecugow i ten sepleniacy (ktorego nie zrozumialem) totez trudno mi jednoznacznie powiedziec o co, o ile wogole o cokolwiek chodzilo. Naszczescie dzieki iscie wolkanskiej logice udalo mi sie wydedukowac iz rozmawiaja na temat "fajnosci" owego (i jeszcze jakiegos innego) auta. Potem pokazano 3 dziunie przebrane w garsonki ktore cos niezbornie belkotaly, tj. aktywnie, samodzielnie i przebojowo staraly sie podjac kolektywna decyzje (dot. ktory jest fajniejszy) pewnym jednak jestem ze ustalenia zakonczyly sie na tym ze jest wyprzedasz kolekcji Mandaryny w Orsay'u. Ogladalem to przez jakies 2 minuty po czym przelaczylem na "Star Trek 5- The final frontier" dla nie wtajemniczonych- B klasowy film sf z polowy lat 80'tych byl beznadzieny, ale nie zaluje.

• Replies 116
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ogladalem to przez jakies 2 minuty

Twardy jesteś, ja wytrzymałem jakieś 15 sekund.

Ale kiedyś, jak się napiję, spróbuję obejrzeć więcej... W końcu nie można się łatwo poddawać. W trudzie chłopaki to robili, to i w trudzie się ogląda, nie ma lekko.

Nie mow, ze lepsze Top Gear ;)

Tak a'propos to czemu teraz w UK idzie seria 1? To jest jakas nowa 1 czy powtorka?

A ja obejrzałem :!: UWAGA :!: CAŁY program :!: 8) :lol: Dobry jestem, nie? :mrgreen:

Ciężko powiedziec... Program niby troche lepszy od tej pozostałej kaszanki, że tak powiem - ewolucja nastapiła. Zdjęcia są całkiem niezłe, koncept też moze być, gorzej z wykonaniem. Co tu duzo mówić, ci kolesie sami przyznają, że się słabo znają na samochodach. Po c*** (po co?) mierzą osiągi, jak ich nie podają - bo przecież co to za kierowca testowy. :shock: Brakuje im kogoś w klimacie Stiggiego :twisted: , kto by umiał to objechac wszystko. :twisted: Nie mówiąc, o miejscówce. Jak zwykle - wykonanie pada. I co to za porównanie 3 aut, skoro testują tylko jedno, a pozostałymi nie jechali nawet (np A6 za 250k - sami przyznali sie). :shock:

TopGear to to nie jest, nawet nie zasługuję na miano polskiego odpowiednika.

A ja obejrzałem :!: UWAGA :!: CAŁY program :!: 8) :lol: Dobry jestem, nie? :mrgreen:

Ciężko powiedziec... Program niby troche lepszy od tej pozostałej kaszanki, że tak powiem - ewolucja nastapiła. Zdjęcia są całkiem niezłe, koncept też moze być, gorzej z wykonaniem. Co tu duzo mówić, ci kolesie sami przyznają, że się słabo znają na samochodach. Po c*** (po co?) mierzą osiągi, jak ich nie podają - bo przecież co to za kierowca testowy. :shock: Brakuje im kogoś w klimacie Stiggiego :twisted: , kto by umiał to objechac wszystko. :twisted: Nie mówiąc, o miejscówce. Jak zwykle - wykonanie pada. I co to za porównanie 3 aut, skoro testują tylko jedno, a pozostałymi nie jechali nawet (np A6 za 250k - sami przyznali sie). :shock:

TopGear to to nie jest, nawet nie zasługuję na miano polskiego odpowiednika.

Chyba jedyny program rodzinej produkcji ktory w miare sie oglada to prowadzony przez rodzine Zietarskich. Nie pamietam nazwy ale jest na polsacie. To oczywiscie moje zdanie :D

Tak a'propos to czemu teraz w UK idzie seria 1? To jest jakas nowa 1 czy powtorka?

Clarkson jezdzac Monaro w 6 sezonie zrobil za duzego drifta i mu cos w kregoslupie skonczylo, w efekcie mial operacje i nie mogl jezdzic przez pol roku. Dla tego 7 sezon bedzie mial tylko 6 odcinkow i ruszy 13 listopada.

Co do Testosteronu, to chciałem naprawdę dać chłopakom kredyt zaufania i z ciekawością usiadłem przed maszyną zwaną telewizorem. No i. .... bardzo mnie zawiedli. Z plusów to fajny montaż i mniejszy plus dla Balkana, który robi najlepsze wrażenie. Reszta to dłuuuuga lista minusów. Aż mi się nie chce ich wymieniać, ale naprawdę jestem przekonany, że nie mając dużego budżetu (w końcu to nie TVP ;) ) można zrobić ciekawy program moto. Ale jest .... KICHA...szkoda. Po pierwszym odcinku zadowolona to chyba jest tylko Toyota Motor Polska...

Również oglądałem i totalnie się zawiodłem.

Nie rozumiem po co ludzie, którzy nie kochają motoryzacji prowadzą takowy program.... ahhh wiem chodzi o testosteron czyli program o samochodach kojażący się z męskością :lol:

Chłopaki tak się podczas programów tą myślą usztywnili, że kompletnie im nic nie wychodziło.

Pozdrawiam

Zauwazyliscie jak na "torze" jezdzac Avensis Marcin Meller krecil kierownica lapiac ja do skretu od dolu :mrgreen::lol::lol:

Kurde, o tym samym chciałem napisać :!: Po prostu kompletna padaczka :!:

Co do Testosteronu, to chciałem naprawdę dać chłopakom kredyt zaufania i z ciekawością usiadłem przed maszyną zwaną telewizorem. No i. .... bardzo mnie zawiedli. Z plusów to fajny montaż i mniejszy plus dla Balkana, który robi najlepsze wrażenie. Reszta to dłuuuuga lista minusów. Aż mi się nie chce ich wymieniać, ale naprawdę jestem przekonany, że nie mając dużego budżetu (w końcu to nie TVP Wink ) można zrobić ciekawy program moto. Ale jest .... KICHA...szkoda. Po pierwszym odcinku zadowolona to chyba jest tylko Toyota Motor Polska...

Ufff... ktoś mnie wyręczył, bo miałem do napisania coś bardzo podobnego :twisted:. Wielkopolanin - dzięki 8). A obejrzałem program w całości, poświęcając mu pełną uwagę i próbując wychwycić jakieś plusy. Nie udało mi się... :|

A że analogii do Top Gear uniknąć się nie da, mój wniosek jest taki: wdzięk Testosteronu do wdzięku Top Gear ma się tak, jak produkowanego u nas Lanosa do DB9 :twisted:.

Dołączając się do zabawy w wymślanie bardziej adekwatnej nazwy proponuję na przykład "Płyn Żółciowy" - tego wydziela mi się podczas oglądania sporo :twisted:.

Wczoraj widzialem kawalek nowego programu na TVN turbo prowadzonego przez Mr Miecugowa, jakiegos sepleniacego kolesia, i jeszcze jakiegos innego ktorego najwidoczniej bolaly plecy bo sie ciagle opieral o maske samochodu.

Ten sepleniący to Marcin Meller. Obecnie redaktor naczelny polskie edycji "Playboya". Tym programem udowodnił to co rozpoczął kiedyś w programie Kuby Wojewódzkiego - że jest beznadziejnie dennym idiotą bez kszty kultury... Niestety :( Ładny wizerunek zbudowali mu podczas wszystkich edycji "Agenta" w TVN, ale jak chamstwo ma krótkie nogi i wychodzi na jaw dość szybko.

Mysle, ze niejedna osoba w tym kraju poczula sie dotknieta wyrazeniem "kiedy wsadzisz do tego samochodu całą swoją rodzinę z bachorami" ... Ehh... no wypada mieć odrobinkę kultury. To nie jest program na żywca, a jeśli koleś chce być troszkę kontrowersyjny, mógłby to próbować osiągnąć w lekko inny sposób...

Testosteron to program zrealizowany (pod kątem zdjęć, feelingu, koncepcji) na wzór Top Gear. Jest też 3 prowadzących, z tym że nie czarujmy - w odróżnieniu od angielskiego piwerwowzoru, u nas ten najmłodszy jest najsensowniejszy ;)

Występ tercetu kobiecego wbił mnie w fotel. Myślę, że następnym razem lepiej wyszłoby im - szczególnie pannie Rosati - rozebranie się przed taki samochodem, byleby tylko nie pisnęła słówka :-)

Ogólnie - dobrze, że w końcu jest mimo wszystko coś sensowniejszego, niż sztuczny w wyrazie i nieprofesjonalny w realizacji Automaniak... z tym, że dobór kadry trochę jakby nie ten :( Jednak klasę w tym względzie w Polsce ma tylko rodzina Zientarskich. I chyba nikt nie będzie polemizował?? 8)

Clarkson jezdzac Monaro w 6 sezonie zrobil za duzego drifta i mu cos w kregoslupie skonczylo, w efekcie mial operacje i nie mogl jezdzic przez pol roku. Dla tego 7 sezon bedzie mial tylko 6 odcinkow i ruszy 13 listopada.

Przeciez Monaro (w wersji VXR) jezdzil James... (ten mlody)...

,,I slipped a disc, and the super-potent painkillers supplied by my GP meant driving would be big no-no for the next six months. But then the opportunity to drive the new Aston came along. Hmmm. This would mean coming off the painkillers for a dary, and putting up with the agony so I could have a thrash in car with a ride I suspected would be hard enough to make things even worse. The doctor said I'd be mad. My wife said I'd be mad. But they don't understand.''

[TopGear 10/2005]

Jak widać są takie wózki, które powodują, że Jezza Klakson odstawia leki ;)

r.

Jednak klasę w tym względzie w Polsce ma tylko rodzina Zientarskich. I chyba nikt nie będzie polemizował?? 8)

Hmm... zgodzę się. Miałem kiedyś okazję poznać Maćka i jest on według mnie tak w TV, jak i w życiu prywatnym typem gwiazdora (zresztą trudno się dziwić...), ale fakt - prowadzą te programy w sposób przyzwoity i nie bolą przy tym zęby. A przynajmniej nie tak bardzo, jak przy oglądaniu Testosteronu :twisted:.

PS. Zatrudnienie tych panienek to - jako pomysł - coś fajnego, bo kulawe nie są 8). Nie pasuje mi tylko jedna rzecz: jak rozumiem, one miały być przeciwwagą dla prowadzących mężczyzn tj. konwencja miała być taka, że faceci mówią o samochodach, bo się "znają", one - bo się "nie znają i wypowidają się jako typowe kobiety". Pomysł nie wypalił tylko o tyle, że z sześciorga prowadzących odrobinę zna się tylko ten młody :twisted:.

A - dodam jeszcze tylko to, że pod względem badziewności nawet Testosteron nie jest w stanie przebić tych dwóch nudziarzy z TVN Turbo - tego jednego od trabantów i syrenek i drugiego od testowania porównawczego dacii logan z renault thalia :twisted::mrgreen:.

Ale panowie, ja nie pochwaliłem tego programu. Jest nadal denny, ale w porównaniu z innym shitem polskim jest lepszy. :twisted: Pasjonaci są calkiem ok.

Meller biedaczek tak sie uzalał ze nie ma zony, ojejku... No cóż, bedąc gburem i chamem nie dojdzie do niczego.

Żenada - od pierwszej chwili gdy mowili ze sie nie znaja na samochodach zadawałem sobie pytanie: "to po .... tym sie zajmujesz?". :x :evil:

Rosati błysnęła, szkoda, że nie zaprosili DODY. :lol:

Meller biedaczek tak sie uzalał ze nie ma zony, ojejku... No cóż, bedąc gburem i chamem nie dojdzie do niczego.

Ależ Meller ma żonę i to na tyle ładną, że nawet się z nią pokazuje regularnie na imprezach w tzw. warszawce. Osoba to miła i w rozmowie sprawia wrażenie inteligentnej 8).

On tylko mówił, że nie ma rodziny = dzieci, czy innych tam worków cementu :mrgreen:.

Co do seplenienia Mellera i jego poziomu, to akurat chciałbym go obronić. Sepleni chyba dlatego, że ma założony aparat, a o poziomie niech świadczy, że za komunizmu był jednym z liderów studenckiej organizacji opozycyjnej na UW. To nie jest powszechnie znany epizod z jego życia, ale facet naprawdę podkładał głowę, żeby obalić system i robił to jako wyróżniający się student, wręcz można by rzec - intelektualista... Tak, tak - wiem, że mi powiecie, że dziś wygląda i zachowuje się jak kołek, ale uwierzcie - to, co napisałem, to fakty...:roll:

Przeciez Monaro (w wersji VXR) jezdzil James... (ten mlody)...

James to jest May, ty mowisz o Richardzie, i jezeli bys ogladal program uwaznie, a nie ogladales ;) to po wyglupach gosci z D1 Clarkson puscil filmik w ktorym to on (jak twierdzi) testuje Monaro robiac GIGANTYCZNEGO drifta po ktorym nastepnego dnia musial isc do lekarza.

Co do programu to jedynym powodem jaki widze dla jego funkcjonowania jest kasa dla prowadzacych- tak po kolezensku. Ktos sobie wymyslil ze zrobia polski top gear, ktos zatrudnil kolegow zeby sobie dorobili i sie troche podlansowali, ktos po kolezensku zalatwi zeby ktos inny zaplacil za reklamy w trakcie trwania tego badziewia. A potem koledzy sie odwdziecza i zaprosza do swojego programu.... no i sie kreci.

Tutaj wypadalo by powiedziec ze taki np. Clarkson zanim trafil do TG przez wiele lat pisal w gazetach za psie pieniadze i musial sobie zwyczajnie zasluzyc na udzial w TG, w tym momencie zasadniczo widac "profesjonalizm" naszej endokrynologicznej realizacji. W kwestii zientariskich, Wlodzio w swoich programach zwykl komentowac auta swym glosem wyroczni tekstem z ulotek reklamowych z pominieciem wszelkich trudniejszych terminow. Jego synek natomiast mial bardzo duze problemy z artykulacja jakiejkolwiek tresci, koncentrujac sie na stwierdzeniu ze cos jest "fajne" poniewaz wiekszosc czasu antenowego zabieralo jego przeciagle yyyyyyyyyyyyy, wiec nie wpadal bym rowniez w zachwyt.

za komunizmu był jednym z liderów studenckiej organizacji opozycyjnej na UW. To nie jest powszechnie znany epizod z jego życia, ale facet naprawdę podkładał głowę, żeby obalić system i robił to jako wyróżniający się student, wręcz można by rzec - intelektualista...

Dobry Jezu... Są w necie ludzie, którzy kojarzą takie rzeczy!? I w dodatku uważają je za argument na czyjąś korzyść? No, miło, nie powiem...

W kwestii zientariskich, Wlodzio w swoich programach zwykl komentowac auta swym glosem wyroczni tekstem z ulotek reklamowych z pominieciem wszelkich trudniejszych terminow. Jego synek natomiast mial bardzo duze problemy z artykulacja jakiejkolwiek tresci,

Zasadniczo racja, choć może sposób jej podania nadmiernie okrutny i ciut przerysowany.

A Weronika Rosati mi się podoba i gdybym wiedział, że będzie w programie, to bym obejrzał więcej. W końcu telewizja jest od patrzenia na ładne obrazki... a jak będę miał potrzebę zwiększenia swojej wiedzy motoryzacyjnej - to przecież nie przy pomocy TV. Zawsze mogę zapytać kolegów z forum Subaru, nie...?

a jak będę miał potrzebę zwiększenia swojej wiedzy motoryzacyjnej - to przecież nie przy pomocy TV. Zawsze mogę zapytać kolegów z forum Subaru, nie...?

Ładnie to się tak z kolegów nabijać...?

Dobry Jezu... Są w necie ludzie, którzy kojarzą takie rzeczy!? I w dodatku uważają je za argument na czyjąś korzyść? No, miło, nie powiem...

WiS-ie drogi, odebrałem w domu porządne wychowanie patriotyczno-antykomunistyczne i mi jakoś tak zostało. Mimo tego, że w 1989 miałem lat zaledwie 14... :roll:

Ale jak już przy tym jesteśmy, to pamiętam, że w podstawówce byłem "aktywnym działaczem" 8) - kiedyś na lekcji WOS, w wieku lat chyba 13 czy 12, przekręcałem słowa refrenu piosenki z "...bo naszym zadaniem BUDOWAĆ socjalizm" na "bo naszym zadaniem OBALIĆ socjalizm". Było wesoło, do czasu, gdy nauczyciel to usłyszał i potem moja biedna mama musiała się gęsto w szkole tłumaczyć :twisted:.