Jump to content

Jakie są różnice między Imprezą WRX a WRX STi?

SR

Recommended Posts

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Poproszę o wskazanie wszystkich różnic pomiędzy tymi dwoma autami.

Czy do codziennej eksploatacji lepsza będzie WRX czy WRX STi?

Z góry serdecznie dziękuję

Jak już słusznie userzy zauważyli mnóstwo o tym na forum było, dla mnie jednym kryyterum skłaniającym do zakupu WRX byłyby koszty, poza tym STi jest we wszystkim lepsze, ale każdy ma swoje preferencje.

WRX może być kombi, a STi nie. Azraela to strzyka, ale mnie np. nie. Inna rzecz, że jak ktoś ma na estiaja, to teoretycznie powinno być go też stać na jakieś kombi do kompletu, na wypadek konieczności przewiezienia telewizora... albo na taksówkę bagażową.

Ale jak taksówką wieźć rodzinę na wczasy...?

SR: co do dokładnych różnic, to radzę wejść na stronę Subaru, kliknąć sobie "ofertę" i porównać specyfikacje obu samochodów. Potem przestudiować linki, podane wyżej przez kolegów. Masa wiedzy... Potem pytaj - jeśli coś jeszcze nie będzie jasne.

poza tym STi jest we wszystkim lepsze, ale każdy ma swoje preferencje

Zgadza się!!!Chociaż pomimo tego,że sam chcę w "dalekiej" przyszłości nabyć STI twierdzę,że WRX lepiej wypada od STI biorąc pod uwagę istotny w codziennej , normalnej jeździe czynnik, a mianowicie komfort. Proszę zwrócić uwagę na wytłuszczenie wyrazu "normalnej" :wink:

Jak już wielokrotnie pisałem wszystko to kwestia skali porównawczej, dla mnie STi to wyjątkowo komfortowe auto",

Zgadza się!!!

dla mnie STi to wyjątkowo komfortowe auto.

Jak w takim razie oceniasz S-klasę,czy BMW seria 7?Porównując STI do samochodu torowego napewno możemy mówić o komfortowym zestrojeniu STI :)Ale nie oszukujmy się znowu.Dla zwykłego śmiertelnika poruszającego się po Polskich drogach auto jest nie takie "komfortowe" :!: ...jednak "...wszystko to kwestia skali porównawczej..."

Wg. mnie STI to najlepszy samochód dla mlodego, zamożnego kawalera! :D

Jak w takim razie oceniasz S-klasę,czy BMW seria 7?

Jeździłem 7demką...nuuuuda. I tyle. Za wielkie i niewygodne dla mnie. Imprezą wolę jeździć po mieście, przynajmniej mieści się na zwykłym miejscu parkingowym.

Wiesz zależy czego kto potrzebuje, jak coś ma klimę i radio to już mi więcej nie trzea ja po prostu nie mam takich potrzeb. W STi chyba brakuje ogrzewanych lusterek i na pewno ogrzewanej szyby przedniej, które mam w Escorcie ale w sumie to bez znaczenia.

Nie wnikam w wyposażenie samochodu,bo WRX i STI mają identyczne!Dla przypomnienia chciałem napisać,że z uwagi na twrdość zawieszenia WRX jest bardziej komfortowe niż STI i do N O R M A L N E J codziennej jazdy jest "przyjemniejsze":!: Twierdzisz,że jest inaczej? :roll:

Zważywszy że jeżdżę dużo małymi autami na małych kółkach STi zawsze wydawalo mi się komfortowe. Jak mówię to wszystko kwestia punktu odniesienia. WRX jarmaja wydaje mi się nieprzyjemnie miękki, szczególnie sprężyny i stabilizatory bo tłumienie ma dość twarde. Ale z WRXami nie miałem za dużo styczności. W każdym razie jak mówię z mojego punktu wiidzenia jedyne co stanowi przeciw STi do jazdy na codzień to koszty utrzymania i cena.

WRX jarmaja wydaje mi się nieprzyjemnie miękki, szczególnie sprężyny i stabilizatory bo tłumienie ma dość twarde
Czy to seryjne zawieszenie?Jaki przebieg?Napewno WRX jest bardziej miękki!A czy to jest aż tak "nieprzyjemne" w codziennej jeździe .... :roll:

Dla 99% ludzi jest zapewne nieprzyjemnie twardy

To własnie chciałem napisać!!!Chyba nie doczytałeś dokładnie jednego z moim poprzednich postów gdzie specjalnie podkresliłem "zwykłego smiertelnika"!!! :D

ja WRX-em Wojtka przejechałem pare kilometrów tj. z Wrocka do Morska i spowrotem i nie sądze aby był niewygodny czy nie komfortowy wręcz przeciwnie jest bardziej komfortowy niz mój Eskort a na pewno zawieszenie ma twardsze wiec to chyba tak nie do konca ze te auta sa twarde. Ale moze to kwestia indywidualna ja nie jestem wymagający jezeli chodzi o wygode w aucie. Wystarczy ze mogę usiąśc i zeby było troche przestrzeni nie musi wyłapywac wszystkich nierównosci. Ale to tylko moje zdanie

WRX jarmaja wydaje mi się nieprzyjemnie miękki, szczególnie sprężyny i stabilizatory bo tłumienie ma dość twarde.

To jest nas już dwóch!

Fakt, że wrażenie jest takie, że to kanapowóz (wg moich kryteriów twardości), ale nieźle sobie radzi, szczególnie na szybszych zakrętach.

Jeżeli zamysłam żółtych ludzików, był stworzenie kompromisu wygody i właściwości jezdnych to wyszło świetnie, ale poszukam czegoś twardszego! :wink:

WRX jarmaja wydaje mi się nieprzyjemnie miękki, szczególnie sprężyny i stabilizatory bo tłumienie ma dość twarde
Czy to seryjne zawieszenie?Jaki przebieg?Napewno WRX jest bardziej miękki!A czy to jest aż tak "nieprzyjemne" w codziennej jeździe .... :roll:

Pałna saria, 65 tyś km.

Czy ja wiem czy nieprzyjemne, raczej ograniczające......