Jump to content

brak iskry - legacy 2.0 z 95


stempel

Recommended Posts

witam,

problem mój się pojawił dnia pewnego o poranku niespodziewanie. Samochód nie pojechał. Okazuje się że nie ma iskry na świecach. Myślę że cewka ale nie mam pewności. Czy jest jakaś metoda sprawdzenia czy cewka działa czy nie. Badałem jakieś prądy na wtyczce do cewki środkowy daje 12V a wiecie może co powinny podawać pozostałe 2 boczne ? bo jakoby coś się na nich pojawiało podczas próby odpalania...

Link to comment
Share on other sites

podawany przez komputer silnika sygnal dla cewki, ze ma wyzwolic iskre. Jak krecisz rozrusznikiem to podlaczona do tego lampa stroboskopowa powinna migac, ewentualnie mozna podlaczyc jakis obrotomierz i zobaczyc czy ruszy. Albo jak masz to oscyloskop.

Wg mnie na 99% padła cewka.

Link to comment
Share on other sites

dzieki za odpowiedz

A tu są 2 osobne cewki czy tylko 2 uzwojenia wtórne ? któędy jest minus na cewkę doprowadzony ?

 

-- 5 lut 2011, o 00:02 --

 

No i okazuje sie ze to nie cewka... nadal nie ma iskry. Spiąłem przewody diagnostyczne i miga 31. To jest czujnik położenia przepustnicy ? Możliwe żeby dawał takie objawy ?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...