Azrael Posted October 11, 2005 Share Posted October 11, 2005 Poszukuje pilnie osoby która by mogła przewieźć fotel kierowcy i dostarczyć go Monique. Niestety jamogę najwcześniej w sobotę a wolałbym żeby on trafił tam wcześniej. Jeżeli ktoś akurat by jechał to z góry dziękuję za pomoc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abt Posted October 11, 2005 Share Posted October 11, 2005 spozniles sie z info kilka dni. w srode byla mozliwosc. troche by sie przejechal zanim by dotarl do kraka, ale co tam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted October 11, 2005 Author Share Posted October 11, 2005 spozniles sie z info kilka dni. w srode byla mozliwosc. W środę to nie było czego wozić, jakby było to byłem w piątek w Kraku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abt Posted October 11, 2005 Share Posted October 11, 2005 no tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted October 11, 2005 Author Share Posted October 11, 2005 Jak się nikt nie znajdzie to pojade w sobotę rano :-( Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted October 11, 2005 Share Posted October 11, 2005 Wysłać kurierem taniej nie wyjdzie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted October 11, 2005 Author Share Posted October 11, 2005 Wysłać kurierem taniej nie wyjdzie? A jakim kurierem mogę wysłać fotel tak żeby doszedł w stanie takim jak wyjedzie? Ja chętnie to wyślę jak powiesz jak bo ja się nie znam na tyle :-/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abt Posted October 11, 2005 Share Posted October 11, 2005 taka paczka pojedzie zapewne jako niestandard, ale jakbys sie decydowal to moze uda sie w rozsadnej kasie zalatwic. sprawdze jutro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted October 11, 2005 Author Share Posted October 11, 2005 Jeżlei są w stanie to sensownei zapakować itp. to ja chętnie to wyślę - mogę to nawet gdzieś podwieźć. Tylko jutro mam urwanie głowy od rana do wieczora (do 17). Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted October 11, 2005 Share Posted October 11, 2005 Posyłamy serwery warte kilkanaście - kilkadziesiąt tysięcy stolicą. Są zapakowane w zwykłe tekturowe pudło ze styropianem - takie fabryczne zabezpieczenie, dochodzą bez skazy Proponuję fotel ubrać w tekturę falistą, owinąć taką czarną folią by się to razem trzymało, można se też taśmą pakową pomóc, nakleić adres, zamówić kuriera albo samemu pofatygować się do HUBa i wysłać. Standardowe ubezpieczenie jest do 4 tys zł. więc pewnie fotel się zmieści, podniesienie ubezpieczenia na wyższą kwotę to 2 zł o ile pamiętam. Przez ostatnie dwa lata nie było żadnych problemów A wcześniej nie posysłałem nic Można też fotel wsadzić do jednego wielkiego kartonu i zasypać styropianem Cenniki itp. na www.stolica.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted October 11, 2005 Author Share Posted October 11, 2005 Uhmm tylko ja nie mam takich opakowań :-/ A jest opcja zeby to zapakowali? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abt Posted October 11, 2005 Share Posted October 11, 2005 ja mysle konkretnie o dhl'u. punkt przyjec pracuje do 18. kuriera mozesz zamowic (do ~12) w ciagu dnia, zaleznie od jego "obszaru wplywow", trasy i odleglosci do bazy na rozna godzine (najlepiej prosic o komorke do kierowcy z twojego regionu). jakbys pofatygowal sie na baze to nawet do ~18:45 wyslesz przez magazyn :wink:. co do pakowania to nie liczylbym na jakiegokolwiek spedytora. maja w ofercie foliopaki, kilka wymiarow kartonow, koperty itp. fotela u nich ni cholery nie zapakujesz (rozsadnie). jednak troche kartonu, foli i tasmy to zadne cuda a bedzie bezpiecznie. zadzwonie ci jutro z jakimis konkretami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted October 11, 2005 Author Share Posted October 11, 2005 jednak troche kartonu, foli i tasmy to zadne cuda a bedzie bezpiecznie. Muszę poknuć... może jakby Dżanka pomęczyć to by coś znalazł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abt Posted October 11, 2005 Share Posted October 11, 2005 dla mnie akurat temat nie stanowi problemu, wiec jakby fotel mial wracac spedycja to moge ci to wszystko zalatwic. do uslyszenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted October 11, 2005 Author Share Posted October 11, 2005 Spoks. Może to dobra koncepcja. Scigne jutro Monique gdzie jej to by mozna wysłać. Jak będzie wracał to chyba po niego jednak przyjadę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WiS Posted October 11, 2005 Share Posted October 11, 2005 Kuba, w sprawie opakowania - czyli dowolnie dużego kartonu i jakiejś tektury w charakterze wypełniacza - podskocz do jakiegoś sporego sklepu od zaplecza. Jak akurat mieli przyjęcie towaru i jeszcze nie wywalili, dadzą Ci za darmo. Ja niedawno robiłem taką akcję przy okazji przeprowadzki kumpla: w ciągu półtorej godziny zwiozłem mu kartony na zapakowanie 25 lat dorobku życiowego (bo wcześniej niemota o tym nie pomyślał), w tym kilku gratów "gabarytowych". Kcieć, to móc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALEX Posted October 11, 2005 Share Posted October 11, 2005 Jutro będzie wracał z Ciechanowa przez Warszawę mój samochód. Gdybyś chciał to może zabrać towar, ale: - musisz go podwieść w określone miejsce (bo auto z uwagi na tonaż nie wjedzie wszędzie) - musisz się skontaktować ze mną, dam Ci namiary na kierowcę, który weżmie przesyłkę - przesyłkę musi odebrać Moniqua :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted October 12, 2005 Author Share Posted October 12, 2005 Od teraz do wieczora kontakt ze mną tylko komórkowy, a w zasadzie SMSowy :-( Paczkę mam ze sobą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts