Jump to content

Poszukiwana osoba przemieszczająca się z Wawy do Krak-pilne!

Azrael

Recommended Posts

Poszukuje pilnie osoby która by mogła przewieźć fotel kierowcy i dostarczyć go Monique. Niestety jamogę najwcześniej w sobotę a wolałbym żeby on trafił tam wcześniej. Jeżeli ktoś akurat by jechał to z góry dziękuję za pomoc!

Posyłamy serwery warte kilkanaście - kilkadziesiąt tysięcy stolicą. Są zapakowane w zwykłe tekturowe pudło ze styropianem - takie fabryczne zabezpieczenie, dochodzą bez skazy :) Proponuję fotel ubrać w tekturę falistą, owinąć taką czarną folią by się to razem trzymało, można se też taśmą pakową pomóc, nakleić adres, zamówić kuriera albo samemu pofatygować się do HUBa i wysłać. Standardowe ubezpieczenie jest do 4 tys zł. więc pewnie fotel się zmieści, podniesienie ubezpieczenia na wyższą kwotę to 2 zł o ile pamiętam. Przez ostatnie dwa lata nie było żadnych problemów :) A wcześniej nie posysłałem nic :) Można też fotel wsadzić do jednego wielkiego kartonu i zasypać styropianem :) Cenniki itp. na www.stolica.pl

ja mysle konkretnie o dhl'u. punkt przyjec pracuje do 18.

kuriera mozesz zamowic (do ~12) w ciagu dnia, zaleznie od jego "obszaru wplywow",

trasy i odleglosci do bazy na rozna godzine (najlepiej prosic o komorke do kierowcy z twojego regionu).

jakbys pofatygowal sie na baze to nawet do ~18:45 wyslesz przez magazyn :wink:.

co do pakowania to nie liczylbym na jakiegokolwiek spedytora. maja w ofercie foliopaki,

kilka wymiarow kartonow, koperty itp. fotela u nich ni cholery nie zapakujesz (rozsadnie).

jednak troche kartonu, foli i tasmy to zadne cuda a bedzie bezpiecznie.

zadzwonie ci jutro z jakimis konkretami.

Kuba, w sprawie opakowania - czyli dowolnie dużego kartonu i jakiejś tektury w charakterze wypełniacza - podskocz do jakiegoś sporego sklepu od zaplecza.

Jak akurat mieli przyjęcie towaru i jeszcze nie wywalili, dadzą Ci za darmo.

Ja niedawno robiłem taką akcję przy okazji przeprowadzki kumpla: w ciągu półtorej godziny zwiozłem mu kartony na zapakowanie 25 lat dorobku życiowego (bo wcześniej niemota o tym nie pomyślał), w tym kilku gratów "gabarytowych". Kcieć, to móc.

Jutro będzie wracał z Ciechanowa przez Warszawę mój samochód. Gdybyś chciał to może zabrać towar, ale:

- musisz go podwieść w określone miejsce (bo auto z uwagi na tonaż nie wjedzie wszędzie)

- musisz się skontaktować ze mną, dam Ci namiary na kierowcę, który weżmie przesyłkę

- przesyłkę musi odebrać Moniqua :wink:

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...