WiS Posted September 26, 2005 Share Posted September 26, 2005 W dzisiejszej "Wyborczej" znalazłem przed chwilą nekrolog: "po długiej i ciężkiej chorobie (...) w USA zmarł dr inż. Jacek Jurzak..." Młodsi pewnie nie kojarzą - więc przypominam. We wczesnych latach 80. jeden z czołowych kierowców wyścigowych, Mistrz i Wicemistrz Polski w Formule Ester, uczestnik (z sukcesami) Pucharu Pokoju i Przyjaźni (to była taka KDL-owska Formuła 3). I strasznie sympatyczny facet, poza tym... A pewnego dnia, pewnie w 1984 albo 85 roku, w głównym wydaniu Dziennika TV usłyszałem, że SB aresztowała groźnego szpiega jednego z imperialistycznych wywiadów... doktora inżyniera Jacka J., adiunkta Politechniki Śląskiej. To dziwna i niejasna do dzisiaj historia była... W niejawnym procesie skazano go bodaj na 20 lat. Nie mam żadnej pewności, że to TEN Jacek Jurzak - ale wiele rzeczy mi pasuje. Nazwisko nie jest zbyt popularne, tytuł naukowy, Stany. Nie mam odruchu palenia świeczek w necie - ale temu facetowi należy się ciepłe słowo... Więc młodszym ku informacji, a starszym sympatykom wyścigów ku przypomnieniu - post niniejszy popełniam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KubeLek Posted September 27, 2005 Share Posted September 27, 2005 Dzieki za informacje, mi nawet nazwisko o uszy sie nie obilo... troche szkoda faceta, bo pewnie byl dobrym czlowiekiem.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
owoc666 Posted September 27, 2005 Share Posted September 27, 2005 Może by tak zmienić ten trend jakoś? Nie urodził się ostatnio jakiś dobry kierowca rajdowy...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
WRC fan Posted September 27, 2005 Share Posted September 27, 2005 Nie urodził się ostatnio jakiś dobry kierowca rajdowy...? Urodziło sie pewnie wielu ,ale w polskich warunkach ciężko jest niestety wyłapać talenty :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waldemar Biela Posted September 27, 2005 Share Posted September 27, 2005 Nie urodził się ostatnio jakiś dobry kierowca rajdowy...? mam zarejestrowane prawie tysionc pincet dziecków na forumie. Z tego musi cóś wynść. mamusia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gal Posted September 27, 2005 Share Posted September 27, 2005 Nie urodził się ostatnio jakiś dobry kierowca rajdowy...? mam zarejestrowane prawie tysionc pincet dziecków na forumie. Z tego musi cóś wynść. mamusia Wyńdzie to, co zwykle... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kropek Posted September 27, 2005 Share Posted September 27, 2005 Nie urodził się ostatnio jakiś dobry kierowca rajdowy...? mam zarejestrowane prawie tysionc pincet dziecków na forumie. Z tego musi cóś wynść. mamusia Wyńdzie to, co zwykle... pesymista ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
owoc666 Posted September 27, 2005 Share Posted September 27, 2005 pesymista ... Raczej optymista z bagażem doświadczeń . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted September 27, 2005 Share Posted September 27, 2005 Urodziło sie pewnie wielu ,ale w polskich warunkach ciężko jest niestety wyłapać talenty Np. nas ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
WRC fan Posted September 27, 2005 Share Posted September 27, 2005 No właśnie nie chciałem tego głośno mówić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waldemar Biela Posted September 27, 2005 Share Posted September 27, 2005 mam zarejestrowane prawie tysionc pincet dziecków na forumie. Z tego musi cóś wynść. mamusia Wyńdzie to, co zwykle... Synóś, to jes brak wiary w SIEBIE mamusia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts