pablonas 590 Posted April 12, 2020 Share Posted April 12, 2020 I zaraz się okaże, że bolidem drugiej kategorii w sezonie 2020 będzie śmigał Jeżyk* i zajmie miejsce Roberta do bycia "wiecznie drugim". *Zwany również "Naszym Brytem". Link to post Share on other sites
turdziGT 1553 Posted April 13, 2020 Share Posted April 13, 2020 18 godzin temu, Durbos napisał: albo powrót do profesjonalnego zarządzania No tak ale w tym wypadku sprzedaje sie udzialy a nie zastawia majatek. Link to post Share on other sites
carfit 2567 Posted April 17, 2020 Share Posted April 17, 2020 Jutro od 15.00 zaczyna się online wyścig DTM , ma torze Suzuka 12h z udziałem Roberta Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Link to post Share on other sites
rosaskc 2179 Posted April 18, 2020 Share Posted April 18, 2020 14 godzin temu, carfit napisał: Jutro od 15.00 zaczyna się online wyścig DTM , ma torze Suzuka 12h z udziałem Roberta Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Gdzieś transmisja? Link to post Share on other sites
carfit 2567 Posted April 18, 2020 Share Posted April 18, 2020 Gdzieś transmisja? Jak ktoś ma Iracing to tam , ale Orlenteam na Insta pisał ze będzie prowadzić live , od 14.30 kwalifikacje Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Link to post Share on other sites
carfit 2567 Posted April 18, 2020 Share Posted April 18, 2020 2 godziny temu, rosaskc napisał: Gdzieś transmisja? link https://www.youtube.com/watch?v=bji6bp4UGtE#action=share 1 Link to post Share on other sites
gumas_72 1059 Posted April 18, 2020 Share Posted April 18, 2020 w komentach piszą, że Kubica o 19? Link to post Share on other sites
carfit 2567 Posted April 18, 2020 Share Posted April 18, 2020 12 minut temu, gumas_72 napisał: w komentach piszą, że Kubica o 19? tak w 3 splicie 1 Link to post Share on other sites
H4lik 134 Posted April 19, 2020 Share Posted April 19, 2020 Dziękuję za informację. :) Oglądałem i były emocje do samego końca. Żałuję jedynie, że prowadzący trochę się chyba zestresowali, że rozmawiają z Robertem i właściwie to on ją prowadził, a czułem, że można było wyciągnąć od niego sporo i np. złapać temat Richarda Burnsa, sławetnych zawodów w Colina, albo podpytać o rallycross, bo czuję, że go ten temat interesuje, a nie ukrywam, że chciałbym chociaż raz obejrzeć te zawody na żywo, z przyjemnością z Robertem za kierownicą, za te kilka lat, jak już machnie mistrza F1 :D ale rozumiem, że i pora była późna i chłopaki po dwunastu godzinach zmęczeni, więc i tak było fajnie. Ale tak po prawdzie - na dłuższą metę to nie dla mnie siedzieć i oglądać, jak ktoś gra. Wczoraj siedziałem przed monitorem bardziej w ramach ciekawostki i przyznać muszę, że granie (nie oglądanie) jako forma rozrywki, bardzo fajna sprawa, tylko nakład początkowy, żeby to miało ręce i nogi, jest dość spory i mi wychodził koszt używanego samochodu miejskiego (jeśli liczyć od podstaw, więc zestaw komputerowy, trzy monitory, lub jeden duży zakrzywiony panoramiczny, fotel plus mocowania, kierownica, ręczny, pedały no i zakup gry/licencji). Tak, wiem, można grać na 15-calowym laptopie, siedząc na taborecie, ale tutaj chyba nie o to chodzi... :) Link to post Share on other sites
Jumpman 924 Posted April 19, 2020 Share Posted April 19, 2020 wcale nie jest tak drogo, komputer i tak masz, duzy TV Pewnie też, podepniesz po HDMI, iRacing kosztuje 9$ + jakis maly abonament. Przyzwoita kiera G920/G29, to okolo 600zl, stand sobie zrobisz sam albo tez kupisz uzywke za 600zl. i ogień. 2 Link to post Share on other sites
HoQ 185 Posted April 19, 2020 Share Posted April 19, 2020 „Jeżeli chodzi o symulatory rajdowe, to jest tylko jeden król i to jest stary dobry rysiek czyli Richard Burns Rally. Gdy już jeździłem w F1 i mieliśmy jakieś dalekie grand prix po sobie to wszyscy szli na plażę się opalać, a ja wyjmowałem z tory 7-kilowego laptopa, G25 i upalałem z czego się śmiali inni. Online w niego trochę grałem, tylko pod innymi nickami. Był KopeckyFan był też pewien egipcjanin, który dużo upalał i się nazywał Trebor Acibuk, ale z tym to już przesadziłem i ktoś po paru miesiącach się skapnął” – wspominał Kubica. Ten człowiek mnie nigdy nie przestanie zaskakiwać. A wklejam to po 2h upalania bloba WRC w Rysiu @H4lik tak jak Jumpman pisze. Szukaj rozwiązań a nie przeszkód. Zacznij od sensownej kiery i zwykłego stołu / krzesła, gry to nawet po 40-50 zeto na promocjach, a potem możesz rozbudowywać stanowisko jak złapiesz bakcyla. Link to post Share on other sites
leinad 77 Posted April 20, 2020 Share Posted April 20, 2020 13 godzin temu, HoQ napisał: @H4lik tak jak Jumpman pisze. Szukaj rozwiązań a nie przeszkód. Zacznij od sensownej kiery i zwykłego stołu / krzesła, gry to nawet po 40-50 zeto na promocjach, a potem możesz rozbudowywać stanowisko jak złapiesz bakcyla ja kupiłem jakieś 2 lata temu od razu cały zestaw: kierownica, siedzenie i stelaż za 1400 zł, sprzęt był używany ale w bardzo dobrym stanie (znalezione na OLX) jak na domowe warunki spełnia swoje zadanie. Nie wiem czy sens jest pakowania większej kasy w sprzęt do domu, bo osobiście kilka razy byłem tutaj http://www.agracing.pl/oferta/ i wiem, że trzeba naprawdę sporo gotówki żeby takie jedno stanowisko przygotować. 1 Link to post Share on other sites
Danko 1010 Posted April 20, 2020 Share Posted April 20, 2020 @leinadprawda, złożenie takiego zestawu to kosmiczne kwoty.. Choc mnie tak samo zniechęca brak miejsca na to.. Nie wyobrazam sobie co chwilę tego rozbierać i chować po kątach, a zeby cos takiego stalo "na stale" potrzebny jest dodatkowy pokój tak naprawdę :/ Link to post Share on other sites
GeFo555 26 Posted April 20, 2020 Share Posted April 20, 2020 Jest dokładnie tak jak mówisz. Sam miałem dość chowania i rozkładania, w końcu zestaw przez długi czas był rozłożony na środku pokoju, dopóki 1.5 roczna córa nie pogryzła wieńca kierownicy. Na szczęście dorobilem się pokoju "multimedialnego" i nikt i tam (oprócz żonki oczywiście) nie wchodzi Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
carfit 2567 Posted April 25, 2020 Share Posted April 25, 2020 oglądacie 24 Nurburgring ? Dzieje się Link to post Share on other sites
Korton 300 Posted April 25, 2020 Share Posted April 25, 2020 2 godziny temu, carfit napisał: oglądacie 24 Nurburgring ? Dzieje się Hmm...mają 8 biegów, a na najdłuższej prostej jedzie 265km/h na szóstym biegu, dlaczego tak ze-stopniowana skrzynia? Link to post Share on other sites
Danko 1010 Posted April 26, 2020 Share Posted April 26, 2020 Tez mnie to dziwi. Widzieli wypadek? Trochę glupi sposób na skończenie wyścigu mam wrażenie. Dwa zakręty dalej miałby sporo miejsca Link to post Share on other sites
pablonas 590 Posted April 26, 2020 Share Posted April 26, 2020 Skąd pomysł, że GT3 ma 8 biegów? Tam siedzi 6. Co do wypadku(ów) Roberta. Niestety wychodzi jego brak doświadczenia w WIRTUALNYM ściganiu. W realu na torze każdy na siebie bardziej uważa bo wszelki kontakt jest bardziej bolesny i na pewno DROŻSZY. Tutaj niestety wolniejsze klasy niespecjalnie chcą ustępować, a do tego Nurb to taki tor (wąski i szybki), że drobny błąd typu nieplanowany wjazd na kerba = koniec jazdy. Trzeba BARDZO uważać przy dublach. Max Verstappen też miał na początku problem z przestawieniem się do wirtualnej rzeczywistości i miał masę dzwonów. Obecnie jest w absolutnym TOPie iRacing. 1 Link to post Share on other sites
Korton 300 Posted April 27, 2020 Share Posted April 27, 2020 20 godzin temu, pablonas napisał: Skąd pomysł, że GT3 ma 8 biegów? Tam siedzi 6. Link to post Share on other sites
Korton 300 Posted April 27, 2020 Share Posted April 27, 2020 20 godzin temu, pablonas napisał: Co do wypadku(ów) Roberta. Niestety wychodzi jego brak doświadczenia w WIRTUALNYM ściganiu. W realu na torze każdy na siebie bardziej uważa bo wszelki kontakt jest bardziej bolesny i na pewno DROŻSZY. Tutaj niestety wolniejsze klasy niespecjalnie chcą ustępować, a do tego Nurb to taki tor (wąski i szybki), że drobny błąd typu nieplanowany wjazd na kerba = koniec jazdy. Trzeba BARDZO uważać przy dublach. Max Verstappen też miał na początku problem z przestawieniem się do wirtualnej rzeczywistości i miał masę dzwonów. Obecnie jest w absolutnym TOPie iRacing. Ten wypadek nie wygląda realistycznie, normalnie przy trąceniu w lewy tył, tył samochdu powienien stacić przyczepność i zacząć się przemieszczać w prawo, czyli samochód powinien zacząć się obracać w lewo. Na symulatorze samochód zachowuje się tak jakby czyms lewy przodem zawadził i poszedł w bande. Link to post Share on other sites
Norweski_Pacjent 103 Posted April 27, 2020 Share Posted April 27, 2020 Ten wypadek nie wygląda realistycznie, normalnie przy trąceniu w lewy tył, tył samochdu powienien stacić przyczepność i zacząć się przemieszczać w prawo, czyli samochód powinien zacząć się obracać w lewo. Na symulatorze samochód zachowuje się tak jakby czyms lewy przodem zawadził i poszedł w bande. Racja. Przedziwnie to wygląda. Link to post Share on other sites
Danko 1010 Posted April 27, 2020 Share Posted April 27, 2020 Wygląda to tak, jakby samochód, w ktory uderzył zaczal hamować i dostał strzał w te miejsce.. Wtedy mógłby tak odbić, ale to raczej nie bylo miejsce na hamowanie Ogólnie to zdecydowanie podpisuje sie pod wypowiedzią @pablonas.. Widać to zarowno w randomowych lobby, jak i bardziej pro zawodach.. Mimo wszystko jak sie rozbijesz, to tylko wyścig przegrywasz. To nie boli, nie wymaga wymiany drogich komponentów. A na np. na Nurbie maly kontakt moze spowodować spustoszenie.. Na lusterka mam wrażenie też uwagi tak się nie zwraca, choć sam nie wiem Link to post Share on other sites
chojny 8103 Posted April 27, 2020 Share Posted April 27, 2020 Patrze i nie wiem jak się tym można emocjonować. Generalnie coś poszło nie tak... 1 1 Link to post Share on other sites
Adi 1374 Posted April 27, 2020 Share Posted April 27, 2020 1 godzinę temu, chojny napisał: Generalnie coś poszło nie tak... Racja. Nasi mistrzowie biorą udział w rozgrywkach, w których są skazani na przegraną z pryszczatym nastolatkiem, który nie ma nawet przyjaciół, poza netem A my udajemy, że tym się emocjonujemy. Link to post Share on other sites
skwaro 4651 Posted April 27, 2020 Share Posted April 27, 2020 (edited) W dniu 26.04.2020 o 12:18, pablonas napisał: Co do wypadku(ów) Roberta. Niestety wychodzi jego brak doświadczenia w WIRTUALNYM ściganiu. Serio serio? Robert od dawna się ściga w iRacing, bodajże w 2017 przyznał to w wywiadzie, tyle że zazwyczaj używa pseudonimów żeby nie robić z tego sensacji. Pisanie o nim że nie ma doświadczenia w wirtualnym ściganiu jest dość zabawne, bo ludzie siedzący w temacie wiedzą, że nie raz pozamiatał zawody Edited April 27, 2020 by skwaro Link to post Share on other sites
Recommended Posts