Jump to content

IMPREZA GD WRX 225KM 2003 KOMBI-WARTO?

Wielki Szu

Recommended Posts

Witam.

Mam możliwość kupienia Imprezy WRX z 2003 wersja kombi.

Auto obecnie jeszcze za granicą. I stąd moje pytanie.

WARTO?

-przebieg ponad 300.000.km

-jeden właściciel

-serwisowana do końca

Foto auta.

Jaką realną cenę można zapłacić za auto?

Dzięki za podpowiedz.

[i

prawdopodobnie czeka cie w niedlugim czasie wymiana silnika bo 300 000 to jednak juz bardzo duzy przebieg, jesli srodek nie jest zmeczony to chyba nie jest to problemem bo nie jest to jakis kosmiczny koszt

Te informacje o właścicielu i serwisowaniu to masz z jakiegoś bardzo pewnego źródła czy handlarz ściągający fury z zagranicy tak powiedział? Z informacji o przebiegu i małego obrazka raczej nikt Ci nie wywróży ceny, jakiej ten kobmiak byłby wart. Przebieg faktycznie sporawy, ale dużo ważniejsze jest pytanie o stan, w szczególności stan silnika.

jezeli był serwisowany regularnie, to ja nie widze obaw, zreszta to jest 2.0T :idea: Jezeli sa jakies obawy to trzeba by bylo zrobic pomiar kompresji i ew, próby olejowe by wykazać w jakimś stopniu złużycie silnika przy oględzinach. Ja przynajmniej tak bym zrobił :idea:

prawdopodobnie czeka cie w niedlugim czasie wymiana silnika bo 300 000 to jednak juz bardzo duzy przebieg,
Te informacje o właścicielu i serwisowaniu to masz z jakiegoś bardzo pewnego źródła czy handlarz ściągający fury z zagranicy tak powiedział?

Ja bym się jednak zgadzał z Vasquez'em

jezeli był serwisowany regularnie, to ja nie widze obaw, zreszta to jest 2.0T :idea: Jezeli sa jakies obawy to trzeba by bylo zrobic pomiar kompresji i ew, próby olejowe by wykazać w jakimś stopniu złużycie silnika przy oględzinach. Ja przynajmniej tak bym zrobił

Przebieg sugeruje, że był to samochód używany jako dupowóz, relatywnie duże przebiegi, pewnie autostradowe. Ten silnik i sprzęgło mogą być mniej zjeżdżone, niż przy 80 tys. zrobionych po mieście. Jeśli informacje, które masz o samochodzie są sprawdzone, wg mnie warto się zainteresować tym autem.

jesli przebieg jest oryginalny i nie bylo remontu, to FHI powinno otrzymac nagrode za cud techniki

W takim razie mercedes, za swoje diesle, które kulały po 1000000 km powinien dostać Nobla? Nie przesadzajmy, 300000 to nie jest jakiś kosmiczny przebieg. Zaszkodzić tym autom można ostrą eksploatacją, to chyba główna przyczyna ich uszkodzeń. Znajomy właściciel sklepohurtowni sprowadził z USA GT w wersji Outback, którym jeździ od wielu lat jego matka, kobitka koło 60. Jak z nim rozmawiałem mówił, że bardzo sobie chwali to autko jako bezawaryjne i bezpieczne (zwłaszcza zimą 8) ). Jeśli traktujesz GT lub WRX'a jako normalny samochód do codziennego jeżdżenia i normalnie o niego dbasz, odwdzięczy się bezawaryjnością i trwałością.

Qba25, chodzilo mi o to ze bardzo trudno wskazac silnik subaru turbo ktory bedzie mial 300tkm nalatane.

nie mialem na mysli tego ze silniki innych producentow przyjmuja takie przebiegi.

the.wolf, zgadzam się, że trudno trafić na naszym forum turbo z takim przebiegiem, ale też forma eksploatacji ma się nijak do użytkowania auta jako zwykłego dupowozu. Pamiętam, jak w którymś wątku jeden z forumowiczów opisywał GT swojego znajomego, kupionego w Polsce, w przedstawicielstwie subaru, który od nowości będąc w jednych rękach ma już około 240k km (jeśli dobrze pamiętam), bez żadnych remontów i bez wymiany turbiny. Jeśli opis jest prawdziwy, to ten subarak może być w świetnej kondycji...

PS. Jeden z kolegów ma audi 80 1.9 TDI z przebiegiem ~500k km i bez wymiany turbo... Tak, wiem: diesel, itp, itd, ale da się...

To od którego rocznika WRX'y mają centralny obrotomierz?

Blob,y już mają.

Co do fury :

Jak na swój przebieg wygląda rewelacyjnie.

Jak jej nie weźmiesz to daj znać na forum coś bliżej o niej (VIN ?) bo jestem pewien że niedługo się pojawi w polskim ogłoszeniu z przebiegiem niecałe 100 000km

VIN JF1GGALD33G018049

Trochę się waham.Nie mam wielkiego ciśnienia na auto, ponieważ mam czym jezdzić.Jechać specjalnie do Szwajcarii, żeby obejrzeć auto, trochę kiepawo :)

Chciałem telefonicznie zbić cenę, ale się nie udało.Właściciel twardo obstaje przy swoim, że to dobry wóz i jeżeli go nie sprzeda za dobre pieniądze, to nadal nim będzie jezdził.

Nadal czekam na sugestie cenowe.

ILE można zapłacić?

VIN JF1GGALD33G018049

Trochę się waham.Nie mam wielkiego ciśnienia na auto, ponieważ mam czym jezdzić.Jechać specjalnie do Szwajcarii, żeby obejrzeć auto, trochę kiepawo :)

Chciałem telefonicznie zbić cenę, ale się nie udało.Właściciel twardo obstaje przy swoim, że to dobry wóz i jeżeli go nie sprzeda za dobre pieniądze, to nadal nim będzie jezdził.

Nadal czekam na sugestie cenowe.

ILE można zapłacić?

Jak dalej będzie taki sztywny w negocjacjach to każ mu zapalić auto i wsadzić telefon pod maskę :mrgreen: