qwerty46 Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 Cześć jestem tu nowy i chcialem zadać kilka pytań, nie miałem komu więc trafiłem TU mianowicie w Foresterze Xt 2.0 padła skrzynia biegów i szukamy (ja z tatą ) jakiejs szkrzyni do tego autka, i tu pojawia sie problem bo jedni mowia ze pasuje z imprezy inni ze to, ze tamto... Mozecie mi powiedzieć jak to jest ze skrzynia do tego modelu ( 2003 rok ) jakie przełożenia itp, czy pasuje z imprezy (moze podejdzie szóstka z STI ?) i gdzie najlepiej szukać ... z góry dzieki i pozdro dla wszystkich Subarowiczów Ps aha, gdzie jest jakis dobry serwis, mechanik do tego autka ? (śląsk) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek@klubsubaru.pl Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 hej czy ja wiem, czy Imprezowa będzie pasować? niby silnik ten sam, ale w Forku ma 177KM, podczas gdy w WRX siedzi już te 218 lub 225 koniów i niespecjalnie mogą się zgrać (może np. szbciej się rozpędzać za cenę prędkości maksymalnej albo zrobić się mułowaty, etc.). jeśli robić swap, to tylko w komplecie razem z silnikiem (mam rację?). pzdr p.s. oczywiście ja niespecjalnie techniczny jestem, więc jeśli gdzieś się mylę proszę o korektę . Link to comment Share on other sites More sharing options...
owoc666 Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 Automat, czy manual? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek@klubsubaru.pl Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 pewnie manual, skoro już czai się na szóstkę z nowego STi . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALEX Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 Dzwoń na nr 694 151 347 lub 607 175 525...pomogą!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
WRC fan Posted September 21, 2005 Share Posted September 21, 2005 mianowicie w Foresterze Xt 2.0 padła skrzynia biegów...modelu ( 2003 rok ) Zadam może niestosowne pytanie, ale co z gwarancją? Link to comment Share on other sites More sharing options...
leoul Posted September 25, 2005 Share Posted September 25, 2005 Imprezowa skrzynia ma dłuższe przełożenia, więc do jazdy szutrowej to będzie troszkę nie pasowało. Poza tym jesli włożysz skrzynie od imprezy trzeba równiez zmienić bodaj tylny most.. Lepiej włóż skrzynie od forestera i silnik, lub dmuchawkę z imprezy. Takie połączenie byłoby fajniutkie. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
ImprezaSTi Posted September 26, 2005 Share Posted September 26, 2005 Kazda skrzynia od silnika oznaczonego EJ podejdzie do kazdego jedny problem moze byc z wielkoscia kola zamachowego i tarczy sprzegla. Ale poza tym nie bedzie problemow. czy to bedzie skrznia z legacy z 90 czy z sti 2005 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted September 26, 2005 Share Posted September 26, 2005 No w przypadku 6MT to chyba jest problem z innymi rzeczami niż tylko z pasowaniem do silnika. Poza tym połosie, wały... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts